Hae
My Project Is Me

Lasten leikkiä

Moi,

Jokainenhan meistä varmaan muistelee haikein mielin lapsuuden kesiä – niitä kesiä, jolloin paistoi aina aurinko ja pystyi syömään ihan mitä tahansa lihomatta. Totuushan on että ei se aurinko paistanut silloinkaan joka päivä mutta pieni pilvisyys ei haitannut yhtään mitään. Ihan yhtälailla lihomattomuudelle on selitys – jatkuva aktiivisuus. Lapsillahan on jatkuvasti meno päällä ja se mikä heistä on ”vain” hauskaa, on meistä aikuisista usein ihan kamalan rankkaa. Lapset hyppivät, pomppivat, juoksevat ja lähtevät pyöräilemään vain koska se on heistä hauskaa – usein vielä monta kertaa saman päivän aikana.

Lapset leikkivät ja minä se vain istun hiekkalaatikon reunalla.. Laiskaa!

Olen siis seuraillut paitsi oman lapseni tekemisiä niin myös pihapiirissämme asuvien ala-asteikäisten touhuja. Ja kuten tekstien lomassa, rivien välissä, mainittu olen viettänyt itsekin melkoisesti aikaa viimepäivinä hiekkalaatikolla sekä leikkipuistoissa – ja vietän varmasti myös tulevaisuudessa. Vaikka olenkin mielessäni kaavaillut todellista tehotreeniä myös leikkipuistokäyttöön niin tässä vaiheessa muutama tehokkaaksi todettu lapellisuus, joihin olen törmännyt saadessani itsekin leikkiä mukana.

Keinuminen: En oikeasti tiedä onko keinumisen ”rankkuus” vain omien vatsalihasten tämänhetkistä puuttumista mutta minusta se oikeasti tuntuu alavatsassa. Periaatteessahan liike on oikeasti alavatsaan kohdistuva kun jalkoja ojennetaan ja koukistetaan vuoronperään siten että pieni jännitys alavastassa on kokoajan oltava..

Minipyörällä polkeminen: En tiedä miksi tätä ”laitetta” kutsuisi mutta ottaa reisiin niin tehokkaasti että! Kokeilkaapa itse vaikka polkea menemään jollain kolmipyörällä.

Keinulauta: Ei ehkä se perinteisin malli ja kuvassa poikakin ehti karata jonnekin mutta tällä olen vuorojaloin pumppailut kyydissä olevaa lasta ja jälleen tuntumaa saa hyvin reisiin ja ehkä vähän jopa peppuunkin.

Totesin muuten juuri että onpa epäimertelevia kuvia minusta 😀 kauhistelen niitä sitten josksu tulevaisuudessa :D. Ja tosiaan ehkei tämä ihan tehotreenistä käy mutta ei ole tarkoituskaan. Perimmäinen tarkoitus kaikella on tarjota lapselle (ja lapsenmielisille) mukavia perhehetkiä ja ehkä siinä samalla oivaltaa itsekin jotain. Tätähän hyötyliikkuminen on parhaimmillaan – lasten leikkiä!

8 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Hei! tää ei nyt mitenkää liity asiaa, mutta sähän olit tilannu sieltä Sports Directiltä? Tuliks siihe mitää tullimaksuja tms. muita lisämaksuja kun tilasi? Menikö kaikki muuten niinku pitikin?:)

  • jennie kirjoitti:

   Ei mitään ongelmia – tuotteethan tulevat briteistä, jolloin tullimaksuja ei tosiaan tule. Tilaus tuli nopeasti – paljon nopeammin kuin edes odotin. DHL toimitti paketin ovelle saakka 🙂 Suosittelen kyllä kaikin puolin.

 2. Höde kirjoitti:

  Hehe. Just eilen muksujen kanssa riehuttiin pihalla. Minä kans hyppään keinuun ja otan isoimmat vauhdit, tottakai 😀 sitten pitää apinoida rimpuilutelineessä ja harjotella leuanvetoa. Hyppynarulla hyppiminen (liian lyhyellä ja tuulipuku yms.päällä) on yllättävän rankkaa. Sitten joskus voi astella hiekkalaatikon reunalle tai juosta portaita jos sattuu olemaan kunnon korkea liukumäki!! Mutta täytyy kyllä myöntää että jos puisto on ihan täynnä porukkaa niin en välttämättä kehtaa ruveta niin kovasti apinoimaan 😉

 3. Eikku kirjoitti:

  Itse kans joskus koiran kanssa koirapuistossa ollessa tein askelkyykkykävelyä, kun se touhutti omiaan. Tulee jotenkin vähän levoton olo, jos on vaan paikoillaan.

  • jennie kirjoitti:

   Kyllä, ja tosiaan olenkin jo miettinyt sotasuunnitelmaa kesää varten sille että miten monin eritavoin voi tehostaa peruslenkkiä jos/kun tulee niitä hetkiä että matka ei etene lainkaan.

 4. Anonymous kirjoitti:

  Aivan loistavia vinkkejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.