Hae
My Project Is Me

Kun keitto muuttui pastaksi..

Moikka,Aika usein huomaan valmistavani enemmän tai vähemmän samanlaista ruokaa, hieman eri tavalla maustettuna. Niinpä onkin aina iloinen yllätys kun mukaan löytyy jotain uutta ja kokeilemisen arvoista. Tällä kertaa testaukseen päätyi Yhteishyvän Ruoka-liitteessä ollut Juustoinen broileri-pasta-leitto. Tosin kuten minun otsikostani voi päätellä, keitto muuttui ennemminkin pastaksi.  Ehkä ensi kerralla vähennän vielä hieman nesteen määrää, jolloin tosiaan pastamaisempi varsinkin kun liemiosuus (tai tässä tapauksessa kastike) on melko paksu.


Mitä tähän tarvitaan:

300g                    maustamaton broilerin fileesuikale


1kpl                     sipuli

1kpl                     valkosipulinkynsi

1kpl                     porkkana (isohko tai useampipienempi)

8dl                       kasvis tai kanalientä

2dl                       makaronia

100g                    sulatejuustoa

200g                    pötkittyjä pakastepapuja

150g                    ranskankermaa

1/2tl                    curry

1tl                        oreganoa

Ruskista broilerin suikaleet. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit sekä kuorittu ja viipaloitu porkkana. Mausta currylla. Lisää kattilaan liemi, makaronit ja sulatejuusto. Keitä kunnes pasta on lähes kypsää. Lisää joukkoon pavut ja oregano. Keitä muutama minuutti ja sekoita joukkoon ranskankerma.

Itsellänihän unohtui valkosipuli pois, ja mausteet vähän vaihtuivat kun luuloista huolimatta juuri noita ei löytynytkään. Lisäksi laitoin enemmän porkkanaa. Ranskankermasta valitsin luonnollisesti kevyemmän vaihtoehdon mutta sulatejuustona käytin perinteistä Olympiaa. En sitten tiedä olisiko onnistunut yhtälailla Polarin 9%:lla. Pastana tietysti joku kuitupitoinen versio. 
Maku on minusta yllättävän juustoinen vaikka juustona käytettiin ainoastaan tuota sulatejuustoa. Tämä saikin minut innostumaan sulatejuustojen käytöstä uudestaan todella monien vuosien jälkeen ihan vain leivän päälle levitettynä. En ehkä täällä ole koskaan maininnutkaan mutta olen aikamoinen juustonautiskelija ja myös tämä osa-alue on vaatinut itseltäni hieman kriittisempää otetta, juustothan eivät suinkaan aina ole siitä vähärasvaisimmasta päästä..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 kommenttia

 1. Trina kirjoitti:

  Oi, kiitos taas mahtavasta ohjesta:). Sun ohjeilla on kokkailta yhtä jos toista! Tätä täytyy siis kokeilla piakkoin, kivaa loppuviikkoa:).

  • jennie kirjoitti:

   Itsehän aion viikonloppuna kokeilla sitä kuuluisa avokadopastaa.. odotukset on korkealla, sen verta paljon sitä on kehuttu.

 2. Anonymous kirjoitti:

  hihi paStakasi 😀

 3. Anonymous kirjoitti:

  Seistä saa myös hyvää, kevyttä ja protskupitoista ruokaa. Pakaste-sei vaan pannulla ja maustaa voi kuten jauhelihan. Sekaan kananmunaa, kasviksia, riisiä/pastaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.