Hae
My Project Is Me

Mitä kuuluu Turku?

Seuraavat päivät minut voi löytää vaeltelemasta Aurajoen varrelta. Ja jotta lyhyt Turun visiitti olisi muutakin kuin silkkaa vaeltelemista niin mitä siellä oikeasti kannattaisi tehdä? Vierailen Turussa harvakseltaan ja kaupunki on minulle enemmän outo kuin tuttu. Mukanani liikkuu kolme lasta sekä enemmän tai vähemmän paikallistunut pääkaupunkilaisopas mutta lisävinkit eivät koskaan ole pahitteeksi. Erityisesti kokeilemisen arvoiset ruokapaikat kiinnostavat. Ilmianna siis sinun Turku-tärppisi, jos ei tätä nii seuraavaa reissua varten.

7 kommenttia

 1. Venla kirjoitti:

  Lounasaikaan hyvä vaihtoehto lastenkin kanssa on Aboa Vetus & Ars Novan tiloissa jokirannassa oleva M Kitchen & Cafe. Salaattibuffa on laaja, ja luulisi lapsillekin löytyvän syötävää! Lisäksi tarjolla on aina myös keitto ja jokin lämmin ruoka lautasannoksena.
  Toinen hyvä ruokapaikka lasten kanssa on Rantakerttu. Löytyy jokirannasta suunnilleen Förin kohdalta. Siellä on sisätiloissa hyvä leikkipaikka, ja tunnelma varsin lapsiystävällinen. Vieressä on myös suuri aidattu leikkipuisto, eli voi mennä syömään ja sen jälkeen leikkimään, tai toisin päin 🙂 Plussana myös ravintolan ilmapallot, jotka lapset saavat napata mukaansa leikkipaikalta ruokailun päätteeksi. On ollut ainakin meidän kolmevuotiaalle mieleen!
  Keskustassa myös esimerkiksi Fontti on aika mutkaton ravintola, tosin se on auki vain klo 16-> eli ei käy lounaspaikaksi. Ja tietysti myös keskustan liepeiltä löytyvä lounaspaikka Nick’s Food Design kannattaa tsekata, sekin varsin lapsiystävällinen!

  Mikäli kaipaatte muutakin kuin leikkipuistoilua, Kuralan kylämäki voisi olla vierailun arvoinen. Siellä on lampaita, hevosia ja ainakin aiemmin ollut myös kanoja. Kyseessä on siis kaupungin ylläpitämä tila, joka on museoitu, ja säilytetty 1950-luvun hengessä. Siellä saa tutustua 50-luvun maatilalla tehtäviin töihin, leikkiä senaikaisilla leluilla, ja tietysti myös rapsutella eläimiä! Bussilla numero 2 (Kohmon suuntaan) pääsee kauppatorilta ihan viereen, matka kestää 10-15 minuuttia.

  Tässä nyt jotain vinkkejä! Hauskaa Turun-lomaa 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos suuresti Venla vinkeistä! Tuosta Kuralan kylämäestä luinkin jonkun googlettelun tuloksena aiemmin mutta hyvä kun muistutit, olisi voinut nimittäin päästä unohtumaan. Tästä jäi kyllä vinkkejä seuraavaankin kertaan mutta Rantakerttuun suuntasimme lounaalle ja oli kyllä suositusten arvoinen paikka 🙂

 2. Paula kirjoitti:

  Lapsiystävällinen ja hyvä ruokapaikka Rantakerttu, kahviloita kivoja on Fazer Cafe keskustassa ja Cafe Art jokirannassa. Aboa vetus ja siellä M’Bakery Ai että! Kauppahalli herkkuineen ja rafloineen. Wiklund kahvila jees lasten kanssa (pallomeri ja lastenhoitohuone). Wiklundilla ja Stockmannilla kiva shoppailla. Hansan Kultatalossa pieni leikkipaikka ja rafloja sekä Tanskassa ylipäätään kauppoja. Pääkirjasto ihana paikka sadepäivänä iloksi ja lapsillekin tilaa mennä, on ok pitää vähän ääntäkin. 😉 Sisustuksen Koodi kirjaston vieressä ihana paikka kuolata tavaraa (ja toki ostaa!). H&M home löytyy myös sisustustavaroista kiinnostuneille. Torilla kiva pörrätä ja nauttia kahvit. Seikkailupuisto ja Samppalinnan mäki, tekemistä lapsille. Kiva paikka piknikille Vartiovuoren mäki. Jokilaivoista saapi safkaakin. Jokirantaa on ylipäätään kiva kävellä ees taas. Siinä meikäläisen Turku tärppejä <3

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos Paula vinkeistä, joista riittää vielä seuraavallekkin kerralle ihan varmana kokeilemista ja kokemista. Päädyttiin muuten Rantakerttuun lounaalle ja vatsat pulleana sieltä poistuttiin.

 3. Paula kirjoitti:

  Tanskassa eli siis Hansassa 😀 (ennakoiva tekstinsyöttö!)

 4. Paula89 kirjoitti:

  Itse kanssa suosittelisin Rantakerttua tai jos pizzaa tekee mieli vähän erikoisemmilla täytteillä, niin Hansassa on paikka nimeltä Splizzeria. Jälkimmäinen on oma suosikkini. 😛
  Jos epäterveellisyyksiä saa suositella, niin finnkinon lähettyvillä on sweet suprise karkkikauppa, jossa hyvä valikoima. 😀

  Itselläni ei lapsia ole, niin en sen suhteen osaa menovinkkejä antaa, mutta:
  En tiedä mikä tai millainen on, mutta yksi päivä näin mainoksen jostain Dino world xxl live show citymarket ravattula 1.6. – 7.6. Googlaamalla tuon saattaa löytyä jotain…? Mietin vain, että nimen perusteella voisi sopia lapsille.

  Hauskaa Turku visiittiä ja hyvää kesää koko teidän perheelle. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kitos vinkeistä! Karkkikauppa jäi käymättä mutta ehkä sitten ensi kerralla 😉 Päädyimme eilen lounaalle Rantakerttuun ja oli kyllä jokaisen kehun arvoinen paikka: Ruoka oli maukasta, tunnelma mutkattoman helppo ja lapsetkin viihtyvät. Kaiken kruunasi tietty aivan uskomattoman hieno sää eli arvosna 10+

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.