Hae
My Project Is Me

Liebster Award

Moi,


Olen odottanut otollista hetkeä ottaa osaa kaikkiin mahtaviin minulle esitettyihin blogihaasteisiin ja tunnustuksiin ja kuinkas sitten onkaan käynyt.. Kuten tosielämässäkään ei koskaan ole täydellistä hetkeä tehdä kaikkia asioita, ei näille haasteillekaan ole löytynyt ja niitä on kertynyt vastattavaksi niin paljon että nyt on aloitettava! Tässä vaiheessa täytyy vain toivoa että minulla tulee oikeasti vastattua jokaiseen. Jos jostain syystä juuri se sinun lähettämäsi haaste jää mainitsematta, laitathan viestin, niin korjaan asian mahdollisimman pian, viimeistään huomenna 1.9.

Jo 2.8 (apua, onko siitä jo kuukausi) sain Liebster Award-tunnustuksen Kiiperiltä. Suuri kiitos sinulle siis tästä ja anteeksi todella, todella, pahasti myöhästynyt vastaus.

Rules of the Liebster Award

1. The person nominated must share 11 facts about themselves.

2. The person nominated must answer the questions the tagger ( the person who nominated them) set for them.


3. The person nominated must choose 11 people to tag (nominate) and create 11 questions for them to answer. Then they must go to their pages and let them know they were nominated! There are no tag backs!


11, enemmän tai vähemmän, mielenkiintoista faktaa minusta:

1.  Olen opiskellut ranskan kieltä 10-vuotta mutta en puhu tai ymmärrä sitä lainkaan. Tähän ehkä saattaa vaikuttaa että kieltä en ole tarvinnut sitten kouluaikojen, eli yli viisi vuotta sitten.

2. Haaveilen hienoisesti muutosta ulkomaille töiden perässä. Onneksi yrityksemme on kansainvälinen joten mahdollisuus ulkomaankomentoon saattaisi tulevaisuudessa olla mahdollinen.

3. Toisaalta haaveilen myös hieman harrastuksen vaihtamisesta ammatiksi. Eli mieleni tekisi pyrkiä yliopistoon lukemaan ravitsemusta mutta käytäntö hieman hurjastuttaa. Miten yhdistää opiskelu ja perhe-elämä?

4. Voisin varmaan syödä rajattomasti! Oikeasti, pystyn varmasti syömään enemmän kuin moni muu..

5. Ihmettelen usein miksi muiden puhdas pyykki (jopa siis samassa taloudessa asuvan poikaystäväni) tuoksuu aina niin paljon paremmalle kuin omani?

6. Minulla on 9-lävistystä, sikäli jos korvakorut lasketaan mukaan. Näistä tosin ”aktiivikäytössä” on enää kaksi sillä korviksien käyttö on nykyään yllättävän harvinaista. Mitkä ne kaksi aktiivista sitten ovat? Kieli ja napa.  

7. Lävistyksistä onkin hyvä vaihtaa seuraavaan, eli minulla ei ole yhtään tatuointia. Vielä.. Aika on varattu ensimmäisen ottamiseksi vajaan kuukauden päähän mutta tälläkään hetkellä en vielä tiedä millaista kuvaa oikeasti olen ottamassa. Tämä on kuitenkin niin pitkäaikainen haave, että se on aika toteuttaa nyt!

8. Olen ostolakossa vaatteiden osalta. En siis saa ostaa uusia, normaalihintaisia vaatteita lainkaan. Kirpputorilöydöt tai erittäin hyvät alennukset ovat sallittuja. Tämän maali on lähteä tammikuussa alennusostoksille jollekin pienelle kaupunkilomalle. Kenkiä tai alusvaatteita tämä ei kuitenkaan koske. Kuukausi takana ja neljä edessä.

9.  Minulla ei (tietääkseni) ole allergioita enkä koskaan ole loukkaantunut vaikka kaikenmoista onkin ehtinyt sattumaan

10. Minun isoäitini asuu Skotlannissa, jonka vuoksi siellä tulee reissailtua jonkin verran

11. Pidän eläimistä, joskaan en haluaisi itselle lemmikkiä ja hyvänä tekosyynä tähän voi käyttää poikaystäväni allergiaa jotten vaikuta kamalalta ihmiseltä 😀


Ja vastauksina minua tai tekemisiäni askarruttaviin kysymyksiin:

1. Mikä oli sinun toiveammatti pienenä? Oletko alalla nyt?


Haaveilin lapsena kirurgin ammatista (outo haave 8-vuotiaalta, tiedän) enkä todellakaan ole alalla vaan työskentelen sisäsiisteissä toimistohommissa.2. Kirje vai sähköposti?


Kirjeitä on ihana saada mutta niihin vastaaminen on kovin, kovin työlästä sähköpostiin verrattuna..3.Mikä sai sinut bloggaamaan?


Toivoin saavani itselleni hieman lisämotivaatiota painonpudotukseen tehdessäni sen julkisesti ja sen enempää seurauksia miettimättä päätin tehdä sen julkisesti. Sittemmin aktiivinen ajatustenvaihto ja mahtavat lukijat ovat saaneet minut jatkamaan.4. Mitä kadut?


Tämä on paha sillä en varsinaisesti kadu mitään. On varmasti asioita, joita olisi voinut tehdä toisin (kuten vaikka nauttia matkustelun helppoudesta enemmän ennen lasta) mutta turha sitä on jälkikäteen katua..5. Mikä on suosikkilajisi kun urheilet?


Haluan vastata tankotanssi, se ei vain tunnu urheilulta vaikka sitä onkin. en kuitenkaan ole päässyt lajia harrastamaan enää vuoteen joten nyt täytynee varmaan vastata että varsinaista suosikkia ei ole. Toisinaan tykkään salilla treenata tiettyjä lihasryhmiä enemmän kuin toisia ja joskus on mukava kävellä ja joskus taas juosta. .6. Bravuurisi keittiössä? Resepti?


Voi apua, minäkun kehun aina näillä kokkailuillani 😉 Ei kait varsinaista bravuuria ole olemassakaan mutta olen viimeinkin oppinut paistamaan täydellisen kosteaksi jäävän broilerin sekun helposti kuivuu kun halutaan varmistaa kypsyysaste.  7. Minkä kirjan luit viimeksi?


Juuri kävin kirjastoon palauttamassa aimokasan kaikenmoista mutta taisi olla ravintoterapian käsikirja, joskaan kirjoittajaa en muista.8. Osaatko neuloa kantapään?


Nyt täytyy mieluummin kysyä osaanko neuloa yhtään mitään 😀9. Seuraatko blogiani säännöllisesti vai säännöllisen epäsäännöllisesti vai et koskaan?


Tähän joudun valitettavasti vastaamaan että en ennen tätä haastetta ollut ehtinyt blogiisi edes tutustua tarkemmin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!10. Paljonko kello on?


5.28 aamulla! (11 faktan takia jouduin viivästyttämään postauksen julkistamista.. näitä mietiskelin salilla)

11. Onko tavoitteesi vielä minkä verran matkaa? Vai oletko jo ”perillä”?


Tämä ei taaskaan ole niin helppo kysymys kuin voisi luulla. Vaatekoon ja kilojen puolesta olen perillä, eikä vartalossakaan varsinaisesti radikaaleja muutoksia enää kaivata. Jostain syystä mitä pidemmälle projekti etenee, sitä pienemmät asiat alkavat häiritä ja epäilenkin että aina on jotain, mikä voisi olla paremminkin. Ei näitä turhaan kutsuta elämäntapa ja ikuisuusprojekteiksi.Sain tämän haasteen myös In Motionilta ja edellä esitetyt faktat riittänevät kattamaan myös toisen (ja itse asiassa kolmannenkin) haasteen. Vastauksena esitettyihin kysymyksiin;

1. Millaista musiikkia tykkäät kuunnella treenatessasi?


Tämä vaihtelee todella paljon sen mukaan mitä teen.  Mitä kovempi tempo, esimerkiksi juostessa, sitä menevämpää musiikki yleensä on. Esimerkiksi intervalleissa olen tykästynyt David Guettan Titaniumiin. raskaissa kyykyissä taas musiikki muuttuu hieman raskaammaksi ja muutoin se on kaikkea mahdollista.2. Mikä on ollut parasta tässä kesässä?


Ikävä kyllä ei ainakaan sää! Tässä on kyllä se hyvä puoli että marjat, erityisesti mustikat, ovat olleet runsainmitoin tarjolla. En tiedä onko se parasta mutta hyvä asia joka tapauksessa.3. Missä olet tosi huono?


Kädentaitoja vaativissa asioissa.. piirtäminen, käsityöt ja ehkä jopa hiusten laitto ja meikkaaminen

4. Kuinka vietät mieluiten sunnuntaipäivää?


Sunnuntai on itselle päivä siinä missä muutkin eli teen sitä, miltä silloin tuntuu.. Tapaan ystäviä tai sukulaisia, urheilen tai mitä milloinkin..


 

5.Minne haluaisit kaikkein eniten matkustaa juuri nyt?


Juuri nyt ehkä Skotlantiin mummoni luokse, jonne on ollut tarkoitus lähteä jo pidemmän aikaa mutta ei vain ole onnistunut..

6. Millä herkuttelet?


Kaikella syömälläni 😀

7.  Mikä motivoi sinua liikkumaan?


Yleinen halu liikkua sekä ensi tavoitteeksi asetetut kauniisti esiin piirtyvät lihakset


 

8. Miten asut (maalla/kaupungissa, talossa/asunnossa, kenen kanssa..)?


Kaupungissahan minä, vuokratussa kerrostalokaksiossa poikaystäväni ja poikani kanssa.

9. Miksi bloggaat?


Pidän blogia päiväkirjana tekemisistäni ja lisäksi toivon että tästä on iloa myös lukijoille10. Lapsuuden unelma-ammattisi?


Kirurgi.. Tähän muuten vastauts amyös yllä olevassa kysymyspatterissa.  

11.Asia, joka tekee sinut iloiseksi tällä hetkellä?


Se että on perjantai!


Kuten hieman ylempänä mainittu, niin kolmantena saman haasteen sain  Elppen ja Ällän äidiltä, jonne myös suuri kiitos. Vastauksena esitettyihin kysymyksiin..

1. Mikä on tavoitteesi?


Blogin aihepiirin kannalta tavoitteeni on saada ”ammattilaisen vartalo amatöörimäisin keinoin”. Eli toisinsanoen kauniin kiinteä, urheilullinen vartalo, jossa lihakset piirtyvät kauniisti esiin.  Erityisesti kiinnostus koskee käsivarsia ja keskivartaloa.2. Kuinka kauan olet blogannut?


Bloggailua on jatkunut jo hyvän tovin verran, eli reilun vuoden.3. Mikä on lempi treenisi?


Samantapainen kysymys olikin yllä esitetyssä kysymyslistassa mutta lempitreeni vaihtelee ihan sen mukaisesti mitä milloinkin huvittaa tehdä.  Salilla nautin jalkapäivästä koska siinä tulee oikeasti hirveä hiki ja pääsee käyttämään melko isojakin vastuksia mutta tavoitteellisesti taas tykkään tehdä käsiä ja ylävartaloa koska niihin haluan enemmän muutosta.. Se riippuu myös siis paljolti siitä, miltä kannalta asiaa katsoo.4. Millainen musiikki/ mikä biisi motivoi sinua treenin aikana?


Tähänkin vastasin pitkästi edellisessä kysymyspatterissa. Musiikki vaihtelee paljolti sen mukaan mitä teen. Pääsääntöisesti se menee siten että mitä raskaampi liike, sitä raskaampi musiikki.5. Onko sinulla tavoitevaatteita?


Minulla on maailmankaikkeuden kamallimmat tavoiteshortsit ja kun ne menevät päälle ei ole mitään hätää (mahtuvat siis nyt). Jalkaani en koskaan niitä tule laittamaan tosin, sen verta järkyttävät ovat 😉 Lisäksi yleisesti ottaen tavoitteena on että vaatekoko pysyy nykyisessään.6. Pidätkö ruokapäiväkirjaa?


En pidä.7. Oletko jonkin kuntosalin jäsen?


Kyllä, Satsin.

8.Mikä on mielestäsi paras tapa lomailla?


Mikä milloinkin tuntuu hyvältä – joskus se on löhöloma ja joskus hieman aktiivisempi. Loma on silloin parhaimmillaan kun se tarjoaa jotain sellaista, josta jää mukavia muistoja ja itsellä näitä löytyy molemmista kategorioista.


 

9. Mikä on mielestäsi hyvänmakuinen ja terveellinen välipala?


Maitorahka leseillä, mahdollisesti joillain siemenillä, marjoilla ja ehkä hitusella mehukeittoa. Juuri nyt oma lempparini tosin on maitorahka erilaisilla viinimarjoilla sekä hitusella hunajaa <3


 

10. Idolisi?


Ei varsinaisesti ole ketään mutta kyllähän kaikkien ammatikseen vaikka liikuntatunteja pitävien kaunisvartaloisten aktiiviurheilijoiden kroppa on tervetullut myös tänne ammattiurheilijoista puhumattakaan 😉


 

11.  Kuinka usein/pa-ljon liikut viikon aikana?


Pääsääntöisesti alkaen 8h/viikko, lähes päivittäin.


Tarkoituksenani oli ottaa samassa postauksessa osaa myös kahteen muuhun minulle esitettyyn haasteeseen mutta koska tämäkin on jo näin pitkä, jätän ne toiseen kertaan.  Palaan siis vielä Sinin esittämään kuvahaasteeseen sekä Ennin tunnustukseen.

Jos joku on kuitenkin esittänyt minulle haasteen tämän Liebsterin muodossa, enkä sinulle vastannut tässä, laitathan viestiä niin korjataan asia! En tiedä saako näin tehdä, tai ei siis sääntöjen mukaan saisi, mutta jätän laittamatta tämän eteenpäin monestakin syystä. Kiitos ja anteeksi.

14 kommenttia

 1. Tea kirjoitti:

  Minä olen kanssa alkanut haaveilemaan yliopistoon menosta ja lukemaan juurikin tuota ravitsemusta. Mua lähinnä mietityttää siinä se muutto ja etenkin koko perheen muuttaminen aivan toiselle, vieraalle paikkakunnalle. Mulla olisi vielä haaveena, että voisi saattaa uuden ja vanhan ammatin ”yhteen”, nyt kun olen leipuri… tahtoisin luoda kuvaa siitä ettei kaikki leipominen välttämättä aina ole pelkästään pahaksi ja itsekin oppia miten saisi korvattua entistä paremmin ”huonoja aineksia” hyviksi myös leipomisen saralla. Haaveiluhan on ihan mukavaa. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   No mutta onhan tuossa ideaa, oikeastaan aikapaljonkin. Mutta tosiaan se vieras paikkakunta ja perheen saaminen mukaan on haastavaa – varsinkin kun se tulee olemaan vain väliaikaista ja taas on uusien töiden etsiminen kaikilla edessä.

 2. Satu kirjoitti:

  Minä kävin muutama viikko sitten ottamassa ensimmäisen tatuointini. Olin haaveillut siitä vuosia, joten jo oli aikakin 🙂 Tuijottelen sitä aika ajoin peilistä, koska se vaan on niin ihana ;)Tsemppiä koitokseen! 🙂

 3. Maija kirjoitti:

  Heh, jännä tuo ensimmäisen osion kohta 4, että pystyt syömään rajattomasti tai enemmän kuin moni muu. Mä kun olen ajatellut itsestäni ihan samoin, mutta nyt aloin miettiä, että onko se totta. Meillä, sulla ja mulla siis, on mitat lähes samat, joten luullaanko me vaan syövämme paljon tai pystymään syömään paljon? Joskus olis mielenkiintoista laittaa jonkun kanssa dieetit vaihtoon ja katsoa oikeasti miten on :D.Ravitsemusterapeutin ammatista olen minäkin haaveillut, mutta se Kuopio on niin kaukana täältä ja kun on talo, kaksi lasta ja miehen firma täällä niin muutto ei kyllä oikein millään onnistu… Niinpä sitten kovasti pähkäilen, että mikä olisi blan B.

  • jennie kirjoitti:

   Minä olen ainakin kuullut tästä myös ulkopuolisilta (myös miespuolisilta) mutten sitten tiedä mitä lintusia he ovat ruokailutottumuksiltaan 😀

 4. Lintunen kirjoitti:

  Täällä onkin useampi ihminen, joka haaveilee ravitsemusalan opinnoista. Itsellänikin ne ovat käyneet mielessä, mutta tällä hetkellä vien ainakin tämän koulutuksen loppuun. Omalla alalla riittää töitä enemmän kuin ehtii tekemään ja ala vaikuttaa tällä hetkellä niin omalta kuin olla vain voi 🙂 On sitä sitten myöhemmin aikaa opiskella uusi ammatti, jos tarpeeksi paljon kiinnostaa. Ravitsemustieteessä pitäisi vissiin handlata esim. kemiaa suht hyvin, että menestyis opinnoissa. Voisi tulla ongelmaksi mulle 😀 Kannustan kyllä ihmeessä opiskelemaan perheellisenäkin. Mulla on pari opiskelukaveria samalla vuosikurssilla, joilla on perheet ja jotka ovat jo yli 40-vuotiaita. Usein tuntuu, että heillä on parempi organisointi- ja stressinhallintakyky kuin meillä nuoremmilla. Opintovapaa on ainakin yksi mahdollinen vaihtoehto, jolla rahoitus järjestyy pariksi vuodeksi. Toinen vaihtoehto on vuorotteluvapaa.Kielitaito menee, kun kieltä ei käytä. Mulla sama juttu saksan kanssa :/ Täällä päin on myös tatuointikuumeilua. Tiedän jo mahdollisen kuvan, mutta odotan että saisin terveelliset elintavat automaattisiksi ja kroppaa muokattua, jonka jälkeen palkitsisin itseni tatuoinnilla.

  • jennie kirjoitti:

   Minulla on sentään kohta päätetty, vaikka senkin kanssa vielä vähän jahkaan.. No, onhan tässä vielä jokunen viikko aikaa..

 5. Anonymous kirjoitti:

  Täällä myös yksi ravintoneuvojan ammatista haaveileva! Jos joku ravintoneuvoja tätä kommenttiboxia lukee, neuvoja ja vinkkejä otetaan vastaan.:)

  • jennie kirjoitti:

   Meitä tosiaan on monta täällä, ihan mahtavaa! Tällä menolla voidaan perustaa joku oma koulukunta 😉

 6. katja kirjoitti:

  Pakko kommentoida tuohon opiskelun ja perheen yhdistämiseen. Itselläni on kaksi lasta (5v ja 6v) ja opiskelen iltaopiskeluna töiden ohessa. Se ON rankkaa!! Mutta on tosi tärkeä osata aikatauluttaa, ja järjestää aikaa lapsille. Kaikkeen tottuu. Eikä tämä elämänvaihe kestä ikuisesti 🙂 Siispä kannustan menemään kohti haaveita!!

  • jennie kirjoitti:

   Tuo on muuten totta, ei se kestä ikuisesti. Mutta nämä ovat niitä arjen sankaruuden tekoja jotka oikeasti ansaitsevat kunnioitusta! Ihan mahtava sinä <3

 7. ~LOVE~ kirjoitti:

  Ja mä haluun sanoa, että olen yksinhuoltaja, käyn päivätöissä säännöllisesti, minulla on vain ystäväni apuna lastenvahtina ( vanhemmat on toinen stoori ) ja opiskelen tähän päälle merkonomiksi. Yksi näyttö enää jäljellä :):):) It IS possible!!Zemppii 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Aika superteräsmimmi olet, muuta ei voi sanoa! Saa ihan sanattomaksi kun itsestä tuntuu että aika ei riitä yhdenkään työn kanssa mihinkään.. Pötypuhetta (ja tuntemuksia) siis. Kun vielä saisi perheen perässä Kuopioon joka tällä hetkellä on tosiaan edelleen minun käsitykseni mukaan se paikkakunta, jossa ravitsemustieteitä voi lukea.. Niin ja sillä olettamuksella että sisään pääsisin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.