Hae
My Project Is Me

Terveellinen maitorahka?

Moi,

Tämä teksti juontaa juurensa erään lukijan tiedustelusta rahkojen suhteen. Hän pohdiskeli kerran että onko se ihan sama että mitä rahkaa syö ja miksi yleensä rahka niin käytetty välipala on.

Minähän olen syönyt rahkaa jo pidemmän aikaa – aamulla, päivällä, välipalana ja illalla.. Minusta se vain sopii joka tilanteeseen. On helppo, edullinen ja monipuolinen herkku. Puhumattakaan ravintoaineellisesta koostumuksesta –  korkeasta proteiinimäärästä ja lähtökohtaisesti lähes rasvattomasta sekä sokerittomasta  tarjonnasta. Kun kyseessä on maustamaton maitorahka, on rasvaa alle 0,5% eikä sokeria tosiaan juurikaan ole. Kalorit jäävät tällöin luonnostaan melko vähäisiksi. rahkan makuhan on melko hapan ja oman maun mukaan makeutta saa käyttämällä vaikka sokeroimattomia mehukeittoja tai tiivisteitä sekä erilaisia marjoja, hedelmiä ja mitä nyt keksikään lisätä. Viimeaikoina myös erilaiset kermarahkat ovat hieman yleistyneet, näissä maku on nimensä mukaan kermaisempi, pehmeämpi sekä samalla myös rasvaisempi. Myös sokeria saattaa olla lisättynä kuten esimerkiksi Valion Valkoisessa rahkassa, jossa rasvaakin on 7%.

Myös valmiiksi maustettuja rahkoja löytyy paljon, joista ehkä viimeaikoina näkyvimpänä on ollut Valion Profeel Proteiinirahka. Vaikka tässä tuotteessa mainostetaan isolla proteiinia sekä sen määrää (joka muuten on enemmän kuin esimerkiksi Ehrmanin maustamattomassa perusrahkassa) on tuotteeseen lisätty melkoisenlailla sokeria. Rasvan määrä pysyy maustamattoman lajitoverinsa mukaisena mutta tosiaan tuon sokerin, lähes 10%, määrä on jo jonkinmoinen.

Parempana vaihtoehtona edelliselle kuitenkin koen vaikka Skyrin hedelmärahkan, jossa proteiininmäärä on hivenen pienempi mutta sokeria on ihan reilusti vähemmän. Kun sokeria on vähemmän, vähentyvät myös kalorimäärät.  Vaikkei sokeria välttelisikään, niin vähemmän sokeria on aina vähemmän sokeria ja lähtökohtaisesti hyväksi. Skyrissa on kyllä hyvä huomioida se että makeus on saatu aikaan keinotekoisilla makeuttajilla.

Oma lukunsa ovat varmasti erilaiset maustetut herkkurahkat. Niiden seasta löytyy jo yleensä melkoisesti rasvaa sekä sokeria. Samalla proteiinin osuus pienenee nopeaa vauhtia.  Minua hieman jopa huvitti kuinka Arlan, ehkä kuitenkin ensisijaisesti leivontaan tarkoitetussa, rahkapurkissa lukee isolla ja näkyvästi rahka (mielletään terveelliseksi) mutta rasvanosuus ilmoitetaan hyvin pienellä ja sokereista ei edes mainita. Näiden herkkurahkojen koostumuskin eroaa jo perinteisestä ja on tosiaan kuohkeampi ja ehkä jopa hivenen jäätelömäisempi. happamuudesta ei ole tietoakaan, eikä ehkä järin terveellisyydestäkään.  Monessa tilanteessa jopa jogurtti saattaa olla parempi vaihtoehto.

Palatakseni takaisin ihan perinteisiin maustamattomiin, sokeroimattomiin ja rasvattomiin rahkoihin myös niiden koostumuksissa on eroja. Omaan makuun kannattaa löytää se sopiva. Ensimmäisestä kuvasta poiketen en juurikaan enää käytä Ehrmania vaikka sen mausta pidänkin vaan vaihdoin tosiaan edullisempaan, eli S-marketin omaan maustamattomaan Rainbow:n rahkaan ja kotona itseasiassa käytän vielä edullisempaa merkkiä, eli Xtraa. 
Rahkoissa todellakin on eroja ja pakkausselosteisiin kannattaa tutustua. Vaikka rasvaa olisikin vähän saattaa sokeria löytyä roimasti, näin on valitettavan usein monien kevyttuotteiden kohdalla. Tässä vertailin muutamia eri makuja ja merkkejä enkä sano etteikö saman merkin eri makuvaihtoehdoissa saattaisi olla eroavaisuuksia. varmasti onkin mutta pääperiaatteittain ehkä tästä jotain sai irti.

55 kommenttia

 1. Mokkis kirjoitti:

  Hyvä postaus!:) Itsekkin tosiaan suosin vain rasvatonta maitorahkaa, juurikin tuota rainbown. 😉 Ehramin rahka maistuukin sitten väliin aika luxukselta!:D

  • jennie kirjoitti:

   Näin on.. On se uskomatonta miten erilaisia periaatteessa samat tuotteet voivat keskenään ollakaan 😀

 2. Kipa kirjoitti:

  Moi! Kiitos mahtavasta blogista! 🙂 Rahkapostaus on todella hyödyllinen! Moni luulee, että rahka kuin rahka, se on terveellistä. Kun vain kaikki viitsisivät vähän lukea mitä paketin kyljessä lukee.. Itse en edes pysty syömään esim. Valion maustettuja rahkoja, juuri niiden makeuden takia. Kun on totuttanut itsensä ”normaaliin” happamaan rahkaan, tuntuu jo pienikin määrä makeaa rahkaa ällöttävältä. Itsellä kuluu Valion pehmeää maitorahkaa (http://www.valio.fi/tuotteet/ruoanvalmistustuotteet/valio-pehmea-maitorahka-250-g/) 2-4 purkkia päivässä. Söin myös ennen Ehrmannia, mutta kun markkinoille tuli suomalainen vastine, vaihdoin siihen. Mielestäni Valion oma on parempaa kuin Ehrmann, vaikka onkin hieman kalliimpaa. Mutta kun ostaa suomalaista, tukee samalla oman maan tuotanto 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kotimaisuus kunniaan, todellakin! (vaikka mikä minä olen puhumaan kun ratstastan tällä hetkellä edullisen hinnan perässä..)

 3. Yo-Yo kirjoitti:

  Olipas kiva löytää tällainen teksti 🙂 Itse käytän just Ehrmannia, pitääkin kokeilla tuota rainbown vaihtoehtoa – jokainen säästetty sentti on kotiinpäin! Sit jos jaksaisit kirjoitella myös siitä, miten ”tuunaat” rahkaa niin ois tosi kiva 😀 Vaihtoehtojahan on paljon, mutta itse tunnun jämähtävän aina vaan pariin samaan temppuun, joten kiva olisi saada inspiraatiota muualta 😛

  • jennie kirjoitti:

   Paljolti käytän vain eri marjoja ja eri mehuja/mehukeittoja mutta vafrmasti, tästä voisi jonkun koosteen pyrkiä saamaan aikaiseksi. Joskus harvoin käytän muuten myös hunajaa..

 4. Anonymous kirjoitti:

  Mäkin joka aamupalaksi syön tuollaisen Ehrmanin rahkan vadelmilla ja mustikoilla höystettynä! NAMS!~S~

 5. Madde kirjoitti:

  Moi, mä olen myös paljon tehnyt ”tutkimuksia” kaupan hyllyllä ostellessani rahkoja, ja mainintasi ”kun kyseessä on maustamaton maitorahka, on rasvaa alle 0,5% eikä sokeria tosiaan ole” iski silmiini, sillä näinhän asia ei ole… esim. luulen sinun nykyään syövän Rainbowin vähälaktoosista rahkaa ja siinä on hiilareiden osuus 100 g:ssa on 4 g ja se on puhdasta sokeria, sillä laktoosia se ei ole. Tämä on siis vähän, mutta sokeria kuitenkin löytyy. Ja jos vertailukohteeksi ottaa ylhäällä mainitsemasi Skyrin meloni-passionhedelmä rahkan, niin sen arvot ovat todella hyvät maustetuksi rahkaksi. 100g:ssa proteiineja 10,9g hiilareita 3,7g ja rasvaa 0,2g. Jos siis rahka sattuisi tökkimään marjojen kanssa, niin tässä vaihtoehto, joka ei häviä maustamattomille rahkoille yhtään 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Puuh! korjasinpa hieman tekstiä tämän perusteella sokerittomasta vähemmän sokeria sisältäväksi ja päivitin muutaman pikkujutun muutoinkin.. Skyr on kyllä hyvä vaihtoehtoherkku jos jotain erikoisuutta kaipaa 🙂

  • Anonymous kirjoitti:

   Laktoosihan on ns disakkaridi, joka koostuu fruktoosista ja galaktoosista. Vähälaktoosisissa tuotteissa laktoosi on usein pilkottu entsymaattisesti fruktoosiksi ja galaktoosiksi. Eli kyllä, sokeria näissä on mutta lisättyä se ei ole:)

  • Madde kirjoitti:

   Hyvin korjasit, enkä tarkoittanut kommenttiani mitenkään ”kiistelevänä”. Ja tuo Skyrin makeutusaine lisäys oli hyvä, sillä sen mausta jo huomaa, ettei aidot meloni- ja passionhedelmä ole kyseessä.

 6. Anonymous kirjoitti:

  Kuluttajan täytyy olla tarkkana… Nuo kaiken maailman sokerilla kyllästetyt ”sporttirahkat” ovat kyllä melkoista harhaanjohtamista, kun proteiinia on säälittävän vähän ja puhdasta valkoista sokeria ihan törkeästi, ja sitten niitä myydään terveystuotteina. En kestä kun kaikki pitää sokeroida niin ällömakeiksi!Rahkojahan nuo kaikki on, samoin kuin jogurtiksi saa kutsua kaikkea maustamattomasta, sokerittomasta ja proteiinipitoisesta (4.7g/100g) jugusta tönkkösokeroituun marjaesanssijuguun, ja leipääkin on täysrukiisesta vitivalkoiseen.

 7. Anonymous kirjoitti:

  itse suosin myös tuota rainbowin maustamatonta, mutta saatan joskus nakata siihen sekaan ehrmannin jogurttirahkaa jos muita lisiä ei tarjolla:) sekoitus ei niin hapan, etteikö voisi syödä sellaisenaan ! …vaikka jogurttirahkassahan on rasvaa 0,9 %

 8. Rimma kirjoitti:

  Asiaa! Ehrmannia sen olla pitää 😀

 9. Maria kirjoitti:

  Osa Skyr-rahkoista on maustettu makeutusaineilla, osa sokerilla. Kannattaa siis lukea se tuoteseloste. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   ja taas hyödylllistä triviatietoutta tarjolla, olette te lukijat ihan parhaita!

  • Anonymous kirjoitti:

   Vanilja, meloni-passio ja maustamaton pitää sisällään hiilareita alle 4g, mutta muut 11-16g/100g. Valitettavasti sen huomaa myös maussa, joka ei ole niin täyteläinen ja lempeä. Minä syönkin mieluummin sokeria kuin makeutusainetta. Rahkoista suosikkini on Ehrman, koska se on rakenteeltaan sopivan löysää. Sekoitan rahkaan aina leseitä ja joskus myös pellavarouhetta sekä heraproteiiniä, joten halpamerkkien rahkoista tulee kamalan tönkköä puuroa ja niitä pitää jatkaa nesteellä. Maitorahka, rypäleen kokoiset pensasmustikat ja päälle kaadettu sitruunan makuinen Vitamar-kalaöljy maistuu huippuhyvälle, vaikka kuulostaakin oudolle 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Mielenkiintoinen coctail.. Uskaltaisikohan tätä kokeilla 😀

 10. Maija kirjoitti:

  Kiitos sulle tästä mahtavasta blogista. Sä sait mut innostumaan treenaamaan ja liikkumaan taas. Olen pitkään hakenut motivaatiota ja nyt se löytyi, kiitos tämän innostavan blogin. Anteeksi, kun jo toistan itseäni :D. Meillä on melko samat mitat, pituus ja paino siis, mutta oma kroppani ei tosiaan noin timmi ole, joten hyvä tavoite itselläni katsoa kuviasi. Mulla on ongelmana alavatsan pömpötys, kysyisinkin että se sinulle ollut joskus ongelma? Eli onko se vielä voitettavissa, litteä vatsa siis treenilla saavutettavissa? No varmasti kaikki on mahdollista, mutta olen huomannut että tässä kesällä kun stressin vuoksi paino tippui välillä melko alas, 47 kiloon niin silti se sama kumpu oli alavatsassa vastassa :/. Eli painosta se ei ole kiinni. Ylävatsalla minulla näkyy jo mukavasti lihakset mutta alempana pelkkä pömppö. Siinä mun iso haaste siis.

  • Eikku kirjoitti:

   Monet pilates-tyyppiset vatsalihasliikkeet tehoavat yleensä juuri core-alueeseen. Lankkujakin kannattaa ottaa harjoituksiin mukaan, jos ei jo ole :).

  • Eikku kirjoitti:

   Äh, olipas tönkösti ilmaistu, tottakai vatsalihasliikkeet tehoavat coreen, daah. Mutta pointti välittynee kuitenkin..

  • Anonymous kirjoitti:

   Ikävänä ihmisenä väitän, että alavatsaa ei välttämättä treenillä litteäksi saa. Minulla kaksi raskautta runtelivat vatsanahkaa sen verran pahasti, että vaikka ylävatsan lihakset näkyvät, niin alavatsalla ei ole koskaan mitään toivoa. Toki lankut ja sopiva ruokavalio auttavat aina vähän.

  • jennie kirjoitti:

   Kyllähän se pienikin ero ja tehotus kohottaa mieltä ja itsetuntoa 🙂 Eli siitä vaan lankuttelemaan ja ruokavaliota tutkimaan. Itse huomaan (erityisesti näin viikon löhöilyn ja syömämaratonin jälkeen) että ruokavalio todellakin vain vaikuttaa ja paljon. Vaikka se tosiaan vain muutaman sentin muuttuu johonkin suuntaan niin saattaa tuntua merkittävältä – Ei muuta kuin tsemppiä siis!

 11. Catti kirjoitti:

  X-tran rahka on oma lemppari. Halpa ja paljon protskua. Sekin on ihanan pehmeää, niin voi lusikoida vaikka suoraan purkista. Usein kyllä itse päädyn lisäämään vähän mansikka fun lightia 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Funlightin kanssa muuttuu kyllä ihan oikeasti täysin eri tuotteeksi makunsa puolesta <3

  • Catti kirjoitti:

   Totta! 🙂 siihen on kiva lisätä myös jotain puurohiutaleita, ettei aina tunnu siltä että söis velliä ; D on jotain mitä pureskella.

 12. Anonymous kirjoitti:

  Itse olen myös tehnyt samanlaisen ”rahkatutkimuksen” ja syynännyt läpi varmasti kaikki löytämäni rahkat. Ehkä huvittavin oli terveystuotteena markkinoitu Valion Pro Feel Proteiinirahka. Siinä on sokeria samanverran kuin joissain suklaavanukkaissa!Oma lempparini on Valion pehmeä maitorahka sekoitettuna Skyrin vaniljarahkaan. Molemmissa rahkoissa suurimmat proteiinipitoisuudet ja alhaisimmat sokerimäärät, joihin olen törmännyt. Valion pehmeä rahka on makuuni hieman liian hapan ”tuunaamattomana” ja Skyrin rahkoissa (ne, joissa sokeri korvattu makeutusaineilla) on vähän liikaa sitä makeutta, mutta kun ottaa puolet molemmista purkeista ja sekottaa keskenään, niin miksaus on taivaallinen 🙂 Päälle kun heittää vielä vähän marjoja, niin ai että! Ei siinä enää karkkeja kaipaa :)Terveisin entinen karkkihiiri 😀

  • jennie kirjoitti:

   Innostuin erityisesti tuosta entisestä karkkihiirestä. Vaikka siis asiaa oli tekstin täydeltä mutta se että on entinen karkkihiiri ja nykyjään jotain ihan muuta on omakin pyrkimykseni.

 13. Anonymous kirjoitti:

  Kiva ja tosi inspiroiva blogi! Helmeä! http://entinenurheilija.blogspot.fi/

 14. Satu kirjoitti:

  Rahkan koostumus ratkaisee tällä suunnalla aika paljon. TOki käytän aitoja rahkoja, enkä mitään ”höpöhöpö” rahkoja, mutta esim. tavallinen maitorahka on aika jytkyä ja paksua, kun taas juuri toi rainbow tai vaikka valion pehmeä maitorahka ovat jo aika notkeita. Onneksi viimeaikoina rahkavalikoimat kasvavat. Ainoa pieni miinus että laktoosittomia, tai vähälaktoosisia rahkoja on edelleen vähän.Mä tykkään myös tehdä tehosekottimessa semmosia pirtelöitä, johon tulee yleensä rahkaa, loraus maitoa ja jotakin marjoja/hedelmää. Makeutta saadakseni käytän steviaa tai mehukeittoja. Rahka ihan rahkana on makuuni liian hapanta, pakko siihen on jotakin laittaa, muuten ei mee alas.Hyvä postaus, moni ei varmaan ajattele kokoasiaa, että millaisia susia jotkut ”rahkat” ovat. Jugurttejakin pidetään terveellisinä, varmaan joku maustamaton luonnonjugurtti onkin, mutta yleensä ne on melkoisia sokeripommeja.

 15. Anonymous kirjoitti:

  Oma lempparini on ehdottomasti tuo Rainbown sekä Pirkan maitorahka. Hinta-laatusuhde todellakin kohdallaan!Sekaan vielä mustikoita ja mansikoita ja pyöräytys blenderissä, täydellinen välipala!

 16. Anonymous kirjoitti:

  Kiitos minullekin niin ajankohtaisesta postauksesta! Olen hiljattain vaihtanut kaikki aamu- ja välipalat (jugurtit, leivät, napostelut) maitorahkaan, ja eron huomaa jo parissa viikossa 🙂 Eikä todellakaan ole mausta kiinni, taivaallisen makusta! Omaan suuhun on maistunu parhaalta huimat 25 g protskua sisältävä Valion pehmeä rahka, mutta ehkä alan totuttelemaan johonkin edullisempaan vaihtoehtoon, Xtra kokeiluun ja heti!!! :)Oletko tutustunut Steviaan? Itelle täysin tuntematonta aluetta, toisaalta olen kuullut että on luonnollinen makeuttaja ja toisaalta väittämän ettei sitä suositella kun ei ole tutkittu vielä tarpeeksi mahdollisia haittoja? Kannattaisiko sitä kayttää makeuttajana mielestäsi? Itse käytän ruokosokeria joskus harvoin kahvin kanssa.-Minttu

  • jennie kirjoitti:

   Olen jonkinverran Steviaa käyttänyt ja pyrinyt korvaamaan sokerin tai keinotekoiset makeuttajat sillä.. Sen enempää en siihen tosin ole vielä tutustunut kuin mitä siitä tosiaan on yleisesti puhuttu. Pääsin myös maistelemaan Stevian lehtiä alkukesästä ja kyllä kelpasivat mekannälkään.. Se että aiheuttavatko ne makeanhimoa vai eivät, en osaa sanoa.

 17. Maija kirjoitti:

  Oletteko muuten löytäneet sokerittomia mehukeittoja, joissa ei olisi aspartamiinia tai muita makeutusaineita? Itse koen ne niin epäterveellisiksi etten haluaisi niitä käyttää, mutta melko kiven alla ovat tuotteet joissa ei olisi joko sokeria tai makeutusaineita. Itse makeutan sitten pääosin nestemäisellä stevialla, tosin sekin kai joidenkin blogaajien omissa testeissä on nostanut verensokeria.

  • jennie kirjoitti:

   Minä en itse valitettavasti ole tötmännyt muutakuin noihin Steviamehuihin, tosin en ole kyllä tutkinut onko niissä myös muita makeuttajia. Funlightilla ainakin löytyy kahta eri Steviamakeutettua mehutiivistettä mutta mehukeitoista en sitten tiedäkään.

  • Anonymous kirjoitti:

   En tiedä mitä mehukeittoja käytät mutta itse en ole törmännyt muihin kuin aspartaamilla makeutettuihin. Olen muutenkin lukenut että käytät vain kevyttuotteita, mikä saattaa jo itsessään hidastaa lihastesi kehittymistä. Tai ei ehkä kehittymistä mutta rasvan palamista. Kannattaa lukea sen kevyttuotteen tuoteseloste mitä olet ostamassa ja verrata normaaliin, esim. itse olin ostamassa normaalia kermaa ja ajattelin ostaa vähärasvaisen mutta luettuani tuoteselosteen (joka oli karkkipussia pidempi) päädyin ihan normaaliin kermaan. Blogisi on ihan OK mutta mielestäni ruoka tuntuu olevan sinun ongelmasi dietissä kun et muusta tunnu bloggailevan (ja tietenki kuvat itsestäsi..). Mut jatka samaan malliin, toivoisin ehkä enemmän liikunnallisia juttuja lukijoille (liikkeitä, sarjoja, liikkeiden oikeat liikeradat ymym…). Aspartaamista:http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/08/07/kevyt-tuotteet-lihottavatKevyttuotteiden tärkeydestä:http://keventajat.fi/hyvinvointi/ruoka/onnistuuko-laihdutus-luomulla

  • jennie kirjoitti:

   Aspartaamin välttämistä olen hienoisesti alkanut harjoittamaan, joskin edelleen olen ensisijaisesti kaloriekyttääjää kuin oikean ruoan puolestapuhuja 😀 Mutta kuten siis todettu, niin pyrin ensisijaisesti nykyään steviaan makeuttajana. Ja mitä muuten tulee kevytjuustoihin, niin osahan on vain ”juuston kaltaisia valmisteita” eli todellakin aivan muuta kuin mitä kuvittelisi olevan.. Kyllä menee pieni pää pyörälle herkästi kauppareissulla :XKiitokset sinulle hyvästä näkökulmasta ja ajatuksia herättävästä tekstistä. Kiitos yhtälailla myös toiveista blogin sisältö koskien, ne ovat aina tervetulleita. Ruoasta ja itsestä on vain niin helppo kirjoittaa ja saada kuvamateriaalia kun pyrin välttämään noita ulkopuolisia kuvia. Jos vain saan taas jonkun hieman kuvaamaan niin varmasti myös liikunnan puolelta saadaan jotain aikaan.

 18. Anonymous kirjoitti:

  Moi,kiitos motivoivasta blogistasi, jonka löysin juuri äsken ihan sattumalta! Itse aloittelen omaa projektiani ja on kannustavaa lukea arkisista kokemuksistasi, myös niistä pitsaan repsahduksista. Vaikka tarkoitus on pudottaa painoa pysyvästi noin 7kg, niin paino ei ole se tärkein, vain hyvän olon saavuttaminen omassa kropassa. Ja se on onneksi jo alkanut, vaikka vaa’an viisari ei vielä ole kovin montaa askelta alaspäin ottanutkaan. Tosin viikko on vasta takana. Sinä olet saavuttanut jo hienoja tavoitteita! Itselleni vaikeuksia tuottaa täysipainosen ruuan tekeminen lapsille ja miehelle oman projektini ohessa. En halua, että heidän ruokavalionsa muuttuu liian yksipuoliseksi sen takia, että itse yritän hallita painoani. Toki yritän tehdä ruokia, jotka sopivat kaikille tai joista voin itse jättää vain osan pois, kuten pastan tai riisin, mutta välillä se on vaikeaa. Miten te muut tässä onnistutte? Ja toinen on muun perheen herkkuhetkien seuraaminen vierestä. Jäätelöä tai muutamaa irtokarkkia voi välillä tulla ikävä. Sallitko itsellesi lainkaan herkkuhetkiä vai pidätkö tiukasti kiinni ruokarytmistäsi? Miten illanistujaiset ja juhlat sujuvat? Tsemppiä kaikille! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Muut lukijat kokekoon myös vapauden vastata :)Minähän olen siis sallinut itselleni herkkuhetkiä myös aktiivipainonpudotusaikana -. tosin vain syystä eli juhlissa tai muissa vastaavissa tialisuuksissa. Joskus kävi niin että kotonakin tuli hienoisesti jotain syötyä mutta ei se haitannut kokonaisvaltaista muutosta. Liian tiukka ei minusta saa edes olla vaan kannattaa pidättäytyä sellaisissa muutoksissa jotka ovat itselle luontevia ja helppoja toteuttaa. Muutama herkkukerta kuukaudessa höllemmin ei haittaa mitään jos loput 28 päivää sujuvat hyvin. Olet jo hienosti oivaltanut miten mahtavalta olo voi tuntua vaikkei varsinaisia lukuja olisikaan taustalla – rentous, hyvä fiilis sekä positiivinen asenne kantavat pitkälle ja takaavat mielestäni onnistumisen tavalla tai toisella!

 19. Anonymous kirjoitti:

  Jos hakee terveellistä ja hyvää rahkaa–> valion pehmeä maustamaton maitorahka (28g proteiinia/250g, vihertävä purkki) Se on muokattu rahkan suurkuluttajien mieleiseksi hieman pehmeämmäksi kuin valion muut rahkat. Parasta rahkaa maailmassa on lidlin milbona maitorahka (31g proteiinia/250g)Maku lähellä rainbown kermarahkaa mutta kermarahkan kalorit on 340 ja milbonan 170. Kannattaa kokeilla noiden jälkeen ei koske pitkällä tikullakaan muihin rahkoihin.

  • jennie kirjoitti:

   Lidlissä täytyykin käväistä,, Joskus sieltä jotain ostin ja se oli hyvää, joskaan ei niin erityistä että olisin erikseen sinne siirtynyt.. Täytynee ehkä ensikerralla tutkailla taas rahkahyllyjä siellä käydessä 🙂

 20. Anonymous kirjoitti:

  Lidlin rahka on vaan niin hyvää! Siinä on tosin 4,4% rasvaa mistä osin varmaan johtuu ihanan pehmeä maku. Ja sokerit 3,9. Siihen kun pilkkoo sekaan Lidlistä saatavaa Galia-melonia niin on tosi herkullista! Mun lemppari 🙂

 21. Inka kirjoitti:

  Itsekin söin aikoinaan tosi paljon rahkaa. Sitten mahani päätti ettei enää tykkääkään siitä ja aloin saada kauheita vatsakipuja aina kun söin sitä. Nykyään syön turkkilaista jogurttia tai maustamatonta jogurttia. Jostain syystä niistä ei mahakipuja ole toistaiseksi tullut. Lisäksi olen alkanut uskoa enemmän rasvallisiin kuin rasvattomiin maitotuotteisiin jos jotain täytyy valita. Ei se rasva niin paha juttu ole!

  • jennie kirjoitti:

   Et ole ainoa kenellä on vasta tehnyt tepposet maitorahkojen kanssa. Jostain syystä aikanaan raskauden aikana ei uponnut itselle myös laisinkaan. Itsellä on ollut opettelemista rasvan käytön suhteen ja olenkin jo huomattavasti siinä ”parantunut”.. Toisille sopii varmatsi enemmän rasvaa sisältävä ruokavalio kuin toislle ja tärkeintä onkin löytää omaan makuun ja elimistölle sopivat tuotteet. Mukavaa että otit tämän esille 🙂

 22. Anonymous kirjoitti:

  Rahkoja ei mielestäni kannata syödä max 2 päivässä. Onhan se nopea välipala mutta proteiiniä saa ruokavalioon muutenkin niin helposti ja sen tarve kun on vaan se 1,6-2g/painokilo

  • jansku kirjoitti:

   Tää on kyllä ihan totta! Kolmekin purkkia kun jo vetäsee niin siinä alka aolemaan pienikokoisen tyypin protskuvarastot täytetty eikä jää ”tilaa” muille hyville lähteille. 🙂 Itsellä ainakin liika proteiiniin saanti laittaa kropan tukkoisen oloksi ja mikä ikävintä naama ja selkä alkaa kukkimaan. Jaaaaa onhan niitä muitakin syitä välttää vähän liiallista maitotuotteiden käyttöä mutta minä nyt en niistä ala paasaamaan. 🙂 Jos sinua tai jotakuta kiinnostaa niin tässä on mielenkiintoinen linkki: http://ollisintegrallife.com/2012/07/24/maitotuotteiden-laatuerot-seka-maidon-aiheuttamat-terveydelliset-ongelmat-analyysi-evolutionaarisesta-nakokulmasta/Ihana blogi sinulla! <3

  • jennie kirjoitti:

   Näinhän se on ja järjettömiä proteiinitankkauksiani onkin ihmetelty täällä muutamaan otteeseen 🙂 Täytyykin käydä tuttumassa tuohon linkkiin joskus muulloin kuin nyt keskellä yötää.. Huomenna tuorein ajatuksin ja silmin, eli kiitos siitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.