Hae
My Project Is Me

Liikuntapäivitystä

Moikka,

On taas aika päivittää hieman omia tavoitteita ja suunnitelmia liikkunnan saralla. Se joka mut tuntee niin tietää että tavotteet ja ajatukset muuttuu sata kertaa tilanteen mukaan ja nyt on taas sellanen hetki.

En ole sitten saanut aikaan kuitenkaan juostua piiiitkään aikaan vaan olen vaan reippaasti kävellyt säästä riippumatta. Kun nyt tuossa tosiaan kävin tuolla 10km lenkillä 6km sijaan niin ajattelin että mikäjotten voisi tehdä samaista lenkkiä päivittäin. Niinpä olenkin nyt sitten kasvattanut matkaa tehon lisäämisen sijaan. Pyritään siis siihen saakka ainakin kunnes talvi tulee niin reippailla tuo matka päivittäin vaunujen kanssa.

Talvella täytyy tilannetta katsoa muutoinkin uudestaan. Olen oikeastaan jo miettinyt varautuvani talveen jonkun jumppa dvd:n ostamisella. Tarkastelin eilen illalla Amazonin tarjontaa ja innostuin muutamistakin vaihtoehdoista

Jillian Michaels:lla oli sitten useampikin dvdv mutta tämä kyseinen oli saanut melkoisesti kehuja. Kävin jo Youtubesta tutkailemassa hieman minkälaista liikehdintää dvd tarjoaa ja kuten arvata saattaa lähinnä lihaskuntoa tiiviissä paketissa.

Ymmärtääkseni ohjelma on jaettu eri kuntotason kategorioihin siten että jokainen osio toistaa kaavaa 4min hapenottokykyä edistävää rääkkiä, 2min lihasta, 1min vatsoja. Tämä patteri toistuu sitten eri liikkein noin 30min verran.

Haluaisin kuitenkin myös sellaisen enemmän liikunnallisen (siis hauskan) dvd:n ja mietinkin alkuun muutamia brittiläisten b-luokan julkkiksien dvd:itä tai Tracy andersonia (treenaa mm. Madonnaa). Koska varmaan ensisijaisena hommelina varmaan kuitenkin käyttäisi tuota Jilliania niin ajattelin sitten ihan vain tällaisia yksinkertaista rutiinia kuten tämä:

Täytyy tutkailla näitä vielä illalla paremmalla ajalla kun voi oikeen keskittyä. Siellä olki nimittäin joku kun tilaat £25 niin saa toimituksen ilmaiseksi myös Suomeen ja nämä kaksi dvd:tä eivät yhteensä ole kuin jonkun £10.

Jahka nuo dvd:t tulee tilattua niin siihen saakka siis on tarkoitus harjoittaa kotona ojentajien ja vatsojen tekoa päivittäin, lukuunottamatta päiviä jolloin käyn tangolla tai jumpalla. Lisäksi olen pyrkinyt viimeaikoina treenaamaan myös vastalihaksia eli siis selkiä ja ojentajia.

Olen myös vakaasti ajatellut että aion myös talvella käydä päivittäin kävelemässä mutta katsotaan kestoa sitten silloin tarkemmin. Olen myös miettinyt että sitä voisi lähteä vaikka kaksi kertaa viikossa illalla yksin 8siis ilman vaunuja) käymään lenkillä joko juosten tai sauvojen kanssa. Omistan siis myös kävelysauvat , joita en tosin ole koskaan käyttänyt. Sauvakävelystä olisi se ilo että saisi samalla vähän hartiaseutua liikkeelle. Täytyisi vain toteuttaakin tämä ettei vain jäisi ajatuksen tasolle.

Kuva:

 

2 kommenttia

  1. Mimmu kirjoitti:

    Voisitko muuttaa vähän lähemmäs niin voitaisiin käydä yhdessä kävelemässä/juoksemassa 🙂 Mäkin oon tehnyt lenkin tällä viikolla joka päivä, mutta saa nähdä miten käy kun talvi tulee….

  2. jennie kirjoitti:

    Mimmu: Kiva kuulla että oot kanssa innostunu ulkoilemaan säännöllisesti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.