Hae
My Project Is Me

Puolimatkalla jouluaattoon

Moi,

Minä olen oikeasti aikamoinen jouluihminen mutta yhtälailla myös käytännönihminen. Jouluminä haluaisi hukuttaa talon joulukoristeisiin periamerikkalaiseen tyyliin mutta sitten tämä käytännönminä hillitsee menoa melkoisesti. Suurin syy tähän hillitsemiseen ovat kodin pienimmät asukkaat, jotka ovat enemmän kuin kiinnostuneita ympärsitöstään ja kaikesta uudesta, jota ei ennen ole nähty. Kuusikuinen tyttö on oppinut seisomaan tukea vasten joten kaikki lattiasta reilun puolenmetrin korkeuteen ovat riskialtista aluetta. Kaksi ja puolivuotias isoveli taas keksii koristeista ties minkälaista vekotinta mutta huomattavasti hillitymmin kuin viime vuonna (jolloin joulukoristeita ei näkynyt tässä kodissa lainkaan). Toissavuonna taas joulua näkyi sitten senkin edestä.

joulu_41 joulu_51Nyt minulla on tosiaan ollut hillitympi kausi ja omana joulukalenterinani olen tehnyt päivittäin jonkin jouluisen asian (useimmiten lisännyt yhden joulukoristeen). En tiedä että onko koskaan tullut mainittua mutta joulukoristeita löytyy varastosta kolme isoa pahvilaatikollista.

IMG_1764 IMG_1768 IMG_1770 IMG_1773 IMG_1778

Joulukuusi on aina pystytetty vasta aatonaattona. Tämä perinne on peruja lapsuudenkodistani ja viimeistään siinä vaiheessa on minusta jouluntunnelma taattu. Kuusi tosin ehti jo olla yhtenä päivänä kuvausrekvisiittana ja tuossa vaiheessa myönnän että ajattelin sen taitavan jäädä tänävuonna siihen yhteen päivään. Sen verta näpsäkkäästi kävivät pienet kädet kuusenpalloissa ja oksissa. Nyt kuitenkin taidan pyörtää puheeni ja odotan jo melkolailla innolla kuusen koristelua sekä ennenkaikkea sen tuomaa tunnelmaa.

IMG_1439

 

 

 

 

4 kommenttia

 1. -E- kirjoitti:

  Itsekin olen jouluihminen ja koristelisin mielelläni, mutta tämän hetkinen pieni asunto ja 10kk ikäinen labradorinnoutaja uros pitävät huolen etten koristele. Minulla oli hetken (taisi olla 1päivä) pahvinen joulukalenteri seinällä, kunnes se meni parempiin suihin ja minulle jäi irtonaiset luukut 😀 Ehkä ensi vuonna asunto on isompi ja koirallakin jo hieman järkeä päässä. Harmittaa kun edes kynttelikköä ei voi laittaa, kun ainut huone jossa olisi sopivia tasoja on sama huone jossa koira on päivät ja yksin ollessaan varmasti saisi hampaisiinsa. Muissa huoneissa ei ole järkeviä paikkoja kummallekaan 😀 Vielä joskus….

  • jennie kirjoitti:

   Voihan hauvavauva <3 Uskon kyllä että pikkukoiruus on tosiaan varmaan vielä mahdottomampi tapaus kuin nämä kaksi..

 2. Sara kirjoitti:

  Ihanan näköistä 🙂 Mistä nuo kivat ”valokuuset” on ostettu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *