Hae
My Project Is Me

Viikon ruoka-annos

Moikka,Poikkeuksellisesti olen täällä lauantaina ajoissa sillä työpäivä kutsuu ja ennen sitä pitäisi käydä vielä tekemässä ensi viikon ruokaostokset. Olen joskus maininnutkin että olen ehkä hieman outo (tai laiska) mutta valmistan yleensä kerralla sunnuntaina kaksi erilaista ruokaa koko viikolle. Toinen on ruoka jota syön työpaikalla koko seuraavan viikon ja toinen kotiruokaa. Jossain vaiheessa keskustelimme hieman poikaystäväni kanssa, josko jakaisimme ruokamme siten että puolet viikosta syötäisiin hänen valmistamaansa ja puolet minun. Ajatus on edelleen ajatuksen tasolla. Syömme siis eri ruokia, niin oudolta kuin se ehkä kuulostaakin. Toisinaan osa näistä minun ruoistani päätyy toki pakkaseen, jolloin sieltä löytyy hätävarana ties mitä sopivissa annoskooissa.


Jokatapauksessa, tämän viikon arkiruoka työpaikalla olivat Tortillat. Täytteenä 10% naudan paistijauhelihaa, maustettua raejuustoa, tietysti salaattia, paprikaa, kurkkua, tomaattia ja sipulia sekä kermaviiliä joko sellaisenaan tai maustettuna (dippi). Loppuviikosta lisäsin sekaan vielä pannukasviksia. Tortilla pohja oli täysjyvävehnätortilla.

En siis ole hetkeen enää elänyt gluteenittomalla, vaikka se toisinaan minua ajatuksena edelleen hieman houkuttelee. Aikoinani mietin sitä että sen hyöty minulle ei ollut kuin vatsan äänien rauhoittaminen, eli sitä myöten varmasti vatsan sekä suoliston rauhoittuminen. Ääretöntä vaivaakaan tämä ei vaatinut mutta jonkin verran panostamista kuitenkin. Juuri sen verran etten ollut ihan varma haluanko kokeilua kuitenkaan jatkaa loppuelämääni.

Toinen mistä voisin samassa yhteydessä mainita on suhteeni raejuustoon. Toisinaan raejuusto on minusta paras keksintö koko maailmassa ja toisinaan se on oudointa ja kamalinta kauheutta.  En ole aikapäiviin syönyt raejuustoa koska se ei ole minusta sopinut mihinkään vaikka vielä vähän aikaa sitten se koristi jokaista salaattia ja sosekeittoa. Päätin opetella takaisin raejuuston pariin ja ostin Keson maustettua raejuustoa, grilattu paprika, ja voi että tämä oli hyvää.  Rasvaa toki on 3,5% mutta  tästä on hyvä jälleen opetella kaidalle polulle maustamattoman reajuuston pariin.Mitä muuten te laitatte tortilloihinne??  Vaihtelu voisi varmasti tuoda tässäkin tulosta ja ainakin avokadoa ja jotain tulista olen miettinyt..

18 kommenttia

 1. EmAn kirjoitti:

  Suosittelen chilitonnikalaa<3Usein kyllä itse sotken sen vielä soijarouheen kanssa ja paistan siihen vielä sipulia.

  • jennie kirjoitti:

   Tämä voisikin olla hyvä ja kaikenlisäksi ihan uusi makuelämys tortilloissa. täytyy seuraavalle kerralle pitää mielessä, ehdottomasti.

 2. Anonymous kirjoitti:

  Kanaa, fetaa, ananasta, aurajuustoa, jotain chilikastiketta, tomaattia..ääh! haluun tortilloja nyt ja heti! mutta syöttekö te teillä kotona koko seuraavan viikon samaa ruokaa, mutta eikö se ala yhtään tympimään? 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Tämä se outoa onkin kun pääsääntöisesti ei ala tympiä, paitsi ehkä perjantaina vähän. viikonloppuisin syödään jotain ihan muuta mutta tuo arki yleensä menee aika rutiinein samalla kahdella ruoalla. Jos ruoka käsittää salaattia niin silloin sen maku toki vaihtelee, samoin munakkaassa mutta jos tosiaan valmistan jonkun tietyn ruoan niin sillä mennään. Mutta siis, ehkä näin vuosien käytäntöjen jälkeen olen tosiaan hieman alkanut kaivata avihtelua ja ehdotellut siksi tätä ruokavaihtelua kun meistä kumminkin moelmmat kokkaavat.

 3. Anonymous kirjoitti:

  Tää on ehkä vähän henk.koht kysymys, mutta onko sun poikaystävä sun lapsen isä? 🙂

 4. Jossu kirjoitti:

  Pikkuriikkisen jauhelihaa, avokadoa, kurkkua, tomaattia, salaattia, salsaa, maissia ja fetaa tai raejuustoa 😛

 5. hmmm kirjoitti:

  Tortilloihin laitan jauhelihaa, kanaa, tomaattia, paprikaa, salaattia, ranskankermaa, salsakastiketta, juustoa, ananasta… Tietenkään kaikkea ei samaan tortillaa ja riippuu siitä, onko tarkoitus syödä kylmänä vai lämpimänä ja onko kyseessä ihan vaan arkiruoka vai herkutellaanko oikein kunnolla. Kurkku ja sienet sopivat varmasti myös, jos niistä sattuu tykkäämään.Hassua tosiaan, että syötte poikaystävän kanssa eri ruokia, mutta kukin tyylillään. Lähinnä mua asiassa kiinnostaa se, miten lapsi sitten syö. Syökö hän samaa ruokaa jommankumman kanssa vai onko lapsellakin omat ruuat? Ja sitten mua on pitkään kiinnostanut, että esitteletkö poikaystävän ihmisille poikaystävänä kun mun mielestä samassa taloudessa asuvaa kutsutaan usein mieheksi (oli se sitten avomies, aviomies tai ihan vaan mies). Pakko ei tietenkään ole vastata, tämä kun ei millään muotoa liittynyt treenaamiseen tai ravintoon.

  • jennie kirjoitti:

   Lapsihan syö päiväkodissa ja kotona vaihtelevasti molempien ruoista ja välipalat toki siten miten milloinkin (kaikkea leivän, jogurtin, rahkan ja hedelmien maailmasta). Viikonloppusiin meillä tosiaan on sitten taas ihan eri kuviot ruokailussa kuin arjen kiirepäivinä. EN ole koskaan muuten ajatellutkaan miksi poikaystäväni on poikaystävä eikä mies, tai avopuoliso, joka hän siis virallisesti on. Ihan mielenkiintoista sinänsä mutten tosiaan tiedä.

 6. Piia kirjoitti:

  Kiva kuulla, että muillakin tökkii välillä raejuuston kanssa kuin vain meikäläiselläkin. Välillä sitä vihaa ja välillä rakastaa!

 7. Anonymous kirjoitti:

  Itse tehdyt pinaattiletut, raejuusto ja joku hyvä salaatti + puolukkahillo on ehdoton yhdistelmä! Kannattaa joskus tehdä sellaista ruokaa! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Pinaattilettuja en muuten ole varmaan ikin valmistanut itse! Täytynee ehkä kokeilla. Kiitos ihan perusasioiden olemassaolon muistuttamisesta.

 8. Anonymous kirjoitti:

  Olen lukenut blogiasi jo tovin, kiitos sinulle, hyviä juttuja! Nyt oli ekaa kertaa pakko kommentoida. Kerrankin kuulen, että jossain muussakin perheesse tehdään kullekkin omat ruoat! Minä teen pari kertaa viikossa itselleni pakkaseen ruokaa, jota syön koko viikon, kalaa tai kanaa. Ja puolisoni ja lapseni (2v) syö toista ruokaa, jonka senkin teen. Viikonloppuisin syömme usein samaa ruokaa. Eli et ole mitenkään outo, tai sitten olemme molemmat :=). Onnea sinulle odotukseen!

  • jennie kirjoitti:

   Tämä oli oikeasti ilo kuulla minunkin npuoleltani ettemme ole ainokaisia vaikka varmaan jonkinasteista vähemmistöä edustammekin 😀

 9. Anonymous kirjoitti:

  tortilloihin: jauhelihaa maustettuna kaupan valmiilla taco-mausteseoksella, tomaattia, kurkkua, paprikaa, salaattia, salsaa ja itsetehtyä cuacamolea aidoista avokadoista. Kaupan cuacamolessa on vain 1,5% avokadoa!!!! Täysjyvätortillat ei uppoa, koska maistuvat mielestäni pahvilta 😀 harvemmin tulee tortillaa syötyä niin sallin silloin valkoisen lätyn itselleni. Mullakin on menossa raejuuston vihakausi!! en vaan pysty syömään sitä siis hyi!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.