Hae
My Project Is Me

Tunnesyöpön tunnustukset

Moikka,

Tuolla joskus taannoin mainitsin olevani jonkinasteinen tunnesyöjä – syön siis stressiin, suruun, tylsyyteen yms. Uskottelin myös itselleni että olen jokseenkin päässyt tästä eroon kun mieleni ei pitkään aikaan ole mitenkään erityisemmin tehnyt mitään superherkkuja. Olen kyllä herkutellut tässä, en kiellä sitä, mutta ei ole ollut erityisiä himotuksia sitten marraskuun alun mässäilyviikon jälkeen.

Noh, eilen sitten jo aamusta mieleni teki jos jonkinmoista herkkua ja ajattelinkin mielessäni että kun ruokakauppaan menen niin ostan jotain hyvää itselleni. Kaupassa vielä oikein kiersin kaikenmaailman pulla- ja karkkihyllyt läpi mutten sitten keksinyt mitä mieleni tekee ja jätin siis ostamatta. Olin tyytyväinen päätökseeni ja painelin kotiin syömään. Jostain syystä vielä tämän jälkeenkin jotain puuttui, jotain pientä. Ja tätä sitten jatkui koko päivän eikä mikään syöminen tai odottelu tuntunut auttavan. Aloinkin miettiä että mistä mahtaa olla kyse ja tein muutaman (asiaan vaikuttavan?) havainnon.

Ensinnäkin, normaalistihan juon/syön lähestulkoon päivittäin smoothieta, joka sisällöstään huolimatta on melko makean makuista. Lisäksihän smoothie on koostumukseltaan todella proteiinipitoinen ja proteiinin kylläisyysarvohan on hyvä. Eilen tämä jäi siis kokonaan tekemättä ja sitä myöten nauttimatta. Toisekseen tullaan tuohon tunnepuoleen – täällä kotona sairastetaan. Tänään jo neljättä päivää. Itse olen siis ihan kunnossa mutta perheen pienintä vaivaa flunssa ja tästä johtuva jatkuva itku ja nukkumattomuus vaikuttaa minuun itseenikin.

Tämä johti sitten siihen että päätin valita iltalenkin, joka kulkee kaupan kautta. Ensin tunti reipasta lenkkeilyä ja sitten kauppaan JOS vielä jotain hyvää tekee mieli – ja mielihän teki. Koska en edelleenkään oikein tiennyt mitä mieleni teki niin ostin vähän kaikenlaista:

Hillitsin kuitenkin mieleni ja maistoin muutaman noita xylitolilla makeutettuja karkkeja sekä sitten noin 20g tuota suklaata. Huomatkaa, ostin siis tummaa suklaata ja ihan oikeasti pakko sanoa että tuo 20g (kaksi palaa) siis riitti. Ehkä siinä todellisuudessa on perää että pieni pala tummaa suklaata riittää tyydyttämään makeanhimon paremmin kuin  levyllinen maitosuklaata. En olisi muuten ikinä uskonut että alkaisin oikeasti pitää tummasta suklaasta mutta niin sitä vain makutottumuksiaan voi muuttaa 🙂

ps. Onnistuin myös huomaamattani kasvishaasteessa kun valmistin kasviksia ja broileria uunissa; Viiden värisuora koostui kesäkurpitsasta, porkkanasta, tomaateista, punasipulista sekä valkosipulista.

Uuniin menossa
Uunista tulleena

10 kommenttia

 1. Mimmu kirjoitti:

  kahta palaa suklaata ja muutamaa pientä karkkia ei voi kyllä sanoa herkutteluksi..veikkaisin että tollasen pienen määrän vois syödä herkkuja melkein päivittäin lihoamatta 🙂 Ihanalta näyttää toi ruoka!

 2. jennie kirjoitti:

  Ehkä sitä alkaa Mimmu viimein oppia tätä hallittua herkuttelua 😀 (toivottavasti ainakin)

 3. Anonymous kirjoitti:

  Ahh tumma suklaa ja kuivatut hedelmät.. 🙂

 4. Anonymous kirjoitti:

  Oletko muuten yhtään miettinyt joulua ja siihen liittyvää (mahdollisesti?) herkuttelua. Itse olen alkanut jo vähän miettiä että miten sitä osaisi pitää himot kurissa ja syödä hallitusti jos vierailla ja kotona pöydät notkuu herkkuja.. Utelias kun olen, niin annatko itsesi herkutella sillon mitä mieli tekee vai pidätkö silloinkin ns. rajoitukset? 🙂

 5. jennie kirjoitti:

  Olenhan minä anonyymi tuota joulua jonkun verran miettinyt.. Luulen että tulen aiheesta kirjaamaan vielä ihan erillisen postauksenkin mutta siltä varalta jos se jostain syystää jää niin mielestäni terveeseen ja mielekkääseen elämään kuuluu myös juhlat ja herkuttelu niin uskoisin että annan itselleni luvan nauttia joulusta ja suklaasta ihan rauhassa.

 6. Kattina kirjoitti:

  Uusi lukija ilmoittautuu 🙂 ! Todella hyvännäköistä ruokaa, uunikasvikset on mitä parhainta lihan lisukkeena. Itse heitän tuohon vielä usein bataattia sekaan.

 7. jennie kirjoitti:

  Kattina, tervetuloa mukaan 🙂

 8. Jenni kirjoitti:

  Hei, ihan sellasta olisin kysellyt, että mitä laitoit noihin kasviksiin? Laitoitko jotain rasvaa ja varmaan ehkä jotain mausteita? Ajattelin testailla, näyttää niin herkulta! 🙂

 9. jennie kirjoitti:

  Moikka Jenni, Kaikessa yksinkertaisuudessaan tilkka öljyä (itsellä oli rkl kun valmistin aika ison satsin), mustapippuria ja yrttisuolaa. Olisin itse laittanut vielä persiljaa mutta se oli jotenkin muuskautunut niin huonon näköseksi että jätin pois, olisi voinut tuoda kivaa makua (tai sitten ihan mikä tahnasa muukin yrtti).

 10. jennie kirjoitti:

  Ja oli pakko tulla vielä kommentoimaan että varmasti ihan hyvä olisi tullut myös ilman öljyä, jota en siis ihan rehellisesti ole käyttänyt ruoanlaitossa ennen näitä kasviksia ties milloin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.