Hae
My Project Is Me

Toukokuun mitat eli RV37+0

Moikka,

Se olisi virallisesti viimeisten raskausviikkokuvien kuukausimittojen aika. Pienokaisenhan olisi tarkoitus syntyä kolmen viikon päästä mutta nähtäväksi toki jää, miten käy. Esikoinen syntyi reippaasti myöhässä ja tästä olen sanonut alusta alkaen että syntyy etuajassa. Missään nimessä kauaahan ei enää ole jäljellä, kävi miten kävi.

Melkein mahdun vaatteisiini

Jos huhtikuuta tarkastellaan karkeasti ruokailujen osalta niin paremminkin olisi voinut mennä. Kyllä, ruokavalioni on lähtökohtaisesti kunnossa ja syön päivittäin ruoan kanssa salaattia. Pääruokani on jo pidemmän aikaa sisältänyt proteiinin ja kasvisten lisäksi myös hiilihydraatinlähteen (pääsääntöisesti joko riisiä, pastaa tai perunaa). Lisäksi olen pyrkinyt lisäämään hyvien rasvojen käyttöä lisäämällä esimerkiksi pähkinöitä salaatin tai maitorahkan sekaan.

Jostain syystä, useamman kerran viikossa, on ollut kuitenkin päiviä että tuo kaikki on saanut seurakseen jotain pientä. Tästä kirjoittelinkin hivenen jo eilen. Maaliskuuhan meni käytännössä herkuttomasti ja huhtikuu sitten tosiaan kaikkea muuta – myös kaikenmoisia ”tekosyitä” kuten pääsiäinen, läksiäiset töistä ja vappu osuivat tähän samaan. Jos herkuttelu olisikin jäänyt vain näille päiville olisi homma ihan ok. Siinä vaiheessa kun huomaa toiselevansa sanaa ”huomenna” täytyy tosiaan alkaa kiinnittää tarkemmmin huomiota tekemisiinsä. Mennyttä ei voi muuttaa ja turha sitä on tässä vaiheessa surkutella – Katse vain eteenpäin kohti terveellisempiä kausia.

Liikunnan osalta ei mitään erikoista raportoitavaa olekaan. Salilla on käyty, ja käydään edelleen. Salikuviot tosin ovat muuttuneet kuukauden aikana niin käyntimääriltään kuin vähän ohjelmaltaankin mutta terveenä ollessa, vähintään kolmasti viikossa edelleen. Reipas kävely on edelleen vahvasti mukana varsinkin nyt kun säät ovat olleet aurinkoisia. Tehokasta lenkkiaikaa ei tosin kerry kuin maksimissaan 30min kerrallaan (ei suinkaan raskaudesta johtuen vaan kaverista, joka ei kauempaa rattaissa istu) mutta ulkoilua sitten senkin edestä.

Tässä vaiheessa voisi ehkä alkaa jo kasata pakettiin odotusaikaa kokonaisuudessaan mutta ehkä säästän sen toiseen kertaan ja siirrytään muheksiin mittoihin. Toisinaan oma olo on kuin valaalla ja toisinaan taas totean että en ole yhtään hullummassa kunnossa kun ajatellaan miten lähellä tähtihetkeä jo ollaan.  Koska aina aika-ajoin tulee kysymystä käyttämistäni mittapisteistä niin täältä ne voi käydä tarkastamassa. Suluissa siis edelliskuukauden mitat.

Paino                     (65,6kg) 67,3kg
Vyötärönympärys    (80cm)   83,5cm
Navanympärys        (95cm)   98cm
Lantio                    (91cm) 96cm 

Vaikkei painoa siis ole tullutkaan enää erityisesti lisää, on tarvittavaa kasvua silti tapahtunut. Vielä tosiaan viimeiset viikot edessä tämän masun kanssa <3

14 kommenttia

 1. Bobby Jean / Heidi kirjoitti:

  Ihan huikeeta, että kohta pieni on jo täällä! Kyllä on aika mennyt nopsaan. Ainakin näin lukijana. En tiedä onko siellä. 🙂

 2. Vässykkä kirjoitti:

  Komee masu.:) Ja ihanan raskausarveton. Oletko rasvaillut viimeisten kuukausien aikana?

 3. Anonymous kirjoitti:

  Siehän oot niin näpsäkässä kunnossa. Ei uskois että noin vähän enää laskettuun aikaan!!Oot varmaan aika hyvässä kunnossa pian jo synnytyksen jälkeen…ts masua tuskin kummemmin jää!! 🙂 Hyviä vointeja viime metreille ja tsemppiä synnytykseen 😉

  Terkuin Sari

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos 🙂 Ainahan sitä vatsaa toki jää mutta toivotaan että vähän vähemmän kuin viime kerralla.

 4. ~LOVE~ kirjoitti:

  She is coming soooon :):):):):):):):)

 5. Anonymous kirjoitti:

  Näytät kyllä todella hyvältä ja hyvinvoivalta, ottaen huomioon että pian synnytät! Mielenkiinnolla jään seuraamaan raskauskilojen eliminointi-projektiasi 🙂

 6. Pia kirjoitti:

  Sulla on kyllä aivan mahtava asenne 🙂 Musta on ihan mieletöntä (hyvällä tavalla siis) et liikut aktiivisesti, kun synnytykseen on enää 3 viikkoa! Muutenkin sun ajatukset terveistä elämäntavoista on tosi järkeviä ja ihanteellisia 🙂 Eli et oo minkään ääripään kulkija vaan just sen kultaisen keskitien kulkija, josta monen pitäis ottaa mallia!

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos Pia 🙂 En tosiaan ole mikään ääripään haihattelija vaan aikalailla peruskauraa. Toivotaan että olen edes vähän voinut toimia esimerkillisesti tässä raksaudessa 🙂

 7. Sivusta seuraaja :) kirjoitti:

  Pakko kysyä kun on pitkään vaivannut, että mikä sulla on tossa vasemmassa polvessa sisäsivulla? Hienosti olet painonnousun saanut hillittyä ja muutenkin terveen äidin oloiselta vaikutat! Tsemppiä synnytykseen ja muista lantionpohjan lihasten harjoittelu myös 😉

  • jennie kirjoitti:

   Saa kysyä, siinä on teinivuosista saakka kiusanani ollut suonikohju (jota raskaus ei yllättäen ja onneksi ole pahemmin pahentanut). Lantiopohja, niin yksinkertainen ja helposti toteutettavissa mutta yhtälailla myös unohdettavissa 😉

 8. jennie kirjoitti:

  Viimeistä kuukautta lukuunottamatta on kyllä. Joka kerta joutuu oikein tarkastamaan millä viikoilla mennään 😉

 9. jennie kirjoitti:

  Olen kyllä raskausarpien pelossa rasvailllut melko ahkeraan Bio-oililla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.