Hae
My Project Is Me

Piukat Pakarat

Moi,

Maanantai on hyvä päivä. Se aloittaa viikon ja jos maanantaina on tehokas on viikkoon saanut loistavan startin. Maanantai on myös mainio päivä treenata ja koska peppu on nyt pop niin mikäs sen loistavampi aihe.  Jokaiselle on varmasti tuttuakin tutumpaa erilaiset kyykyt ja maastavedot mutta seuraavat tarjoavat ihan tehokasta ja mukavaa vaihtelua.

Olen itse treenannut nyt muutaman kuukauden alakroppaa kahdesti viikossa, joista toinen kerta on nimenomaan enemmän pepulle ja toinen reisille sekä pohkeille. Toki molemmissa päivissä työtä tulee koko alakertaan ja seuraavat liikkeet ovat osa tuota peppupäivääni.

Forever Hiekkaharju

Läpiveto taljassa: Asetu leveähköön haaraan, noin metrin päähän taljasta. Suorista kroppasi pakaralihasten avulla, käsien tehtävä on vain pitää köydestä kiinni. Ääriasennossa voimakas supistus ja rauhallinen palautus alkuasentoon, jossa tunnet ehkä pienen venytyksen takareidessä.

IMG_9358

Pakarapotkut taljassa: Tästä on monta variaatiota mutta itse saan parhaan tuntuman kontillaan penkin päältä. Remmi vain nilkkaan kiinni ja potkuja taakse ja palautus hallitusti.

IMG_6843

Prässi vinossa: Tätä liikettä on näkynyt melko paljon viimeaikoina eikä suotta. Itselle verrattain uusi tuttavuus kyseessä ja täytyy myöntää että olen tykännyt, jotenkin uusi ja erilainen kulma tuo mukavaa poltetta. Liikkeen taisin ensin bongata Ida Jeminalta ja sittemmin tosiaan muutamasta muustakin paikasta. ideana tosiaan kääntää jalkateriä, polvia ja kroppaa hieman vinoon, yläviistoon ja pitää painoa hitusen ylemmällä jalalla. Siitä sitten koukistus ja palautus.

IMG_9404

Sumokyykky: Pitäähän se yksi kyykky kuitenkin listata ja sumokyykky on ihan liian pitkään ollut unholassa minunkin treeneissäni. En mene laittamaan kyykkyjä paremmuusjärjestykseen mutta tämä on aina saanut tuntumaa itsellä nimenomaan sinne pakaralihakseen tavalla, jota ei voi kuin rakastaa. Liikerataan saa lisää pituutta laittamalla jalkojen alle vaikkapa steppilaudat. Ideana siis että jalkaterät ja polvet ulospäin ja kyykkäys alas selkä suorana, eli peppua ei viedä tässä kyykyssä taaksepäin. Paino luonnollisesti kantapäillä.

IMG_6832

Ilmeestä päätellen olen tsekkaamassa ettei kukaan vain näe kuvaussessioitani 😀

Mitään erityistä suosikkiliikettä on mahdoton sanoa eikä sinänsä mikään liike ole välttämättä ylitse muiden vaan kokonaisuus ratkaisee. Perusperiaatteena on hyvä kuitenkin muistaa se että monipuoliset ärsykkeet ja isot vastukset ovat pepun parhaat kaverit. Peppu kiittää paljon myös erilaisista hypyistä ja niiden tekemisessä on toki monta muutakin hyvää puolta mutta niistä ehkä lisää joskus toiste.

Nyt kysynkin että mitkä ovat sinun suosikkiliikkeitäsi? Tai liikkeitä, joita minunkin kannattaisi ehkä seuraavaksi kokeilla 🙂

6 kommenttia

 1. anita kirjoitti:

  Yhen jalan prässi, etenki sivuttain, mut molemmat versiot rules! Ja alaspainallus siinä avustetussa leuanvetolaitteessa (yks jalka kerrallaan siihen levylle, joka liikkuu ylös alas ja siitä vaan painelemaan alaspäin ja hallitusti ylös). 🙂

 2. Jenni kirjoitti:

  Härregyyd….tässä puhutaan pakaratreenistä ja toki vaikka jalka- ja ahteriosasto näyttää erittäin hyvältä mutta sumokyykky kuvan kädet ja olkapäät on HUIKEAN upeet! 🙂 Taljan naru jalkojen välistä-liike menee ehdottomasti kokeiluun! kiitos vinkistä ja hyvää uutta Vuotta 2015!

  • jennie kirjoitti:

   No mutta saahan sitäkin kehua, jos kehulle on aihetta 🙂 Mitä suurin kiitos siis sinulle ja oikein mukavaa vuoden alkua sinnekin päin!

 3. -E- kirjoitti:

  Yhden jalan sivuprässi pudotussarjana on ihanan tuskallinen. Onnistuu helpoiten prässissä jossa on levypainopakka. Jos joutuu nousemaan välillä ja poistamaan kiekkoja tulee sarjojen välille lepoa, mutta toki jos se ripeästi onnistuu Eli toistot 8,10,12 ja painot kevenee sen mukaan että aina jakaa tehdä vähän enemmän. Lopun pienellä painolla tehtävät 12 pumppausta ovat melkein pahinta tuskaa 😀 Toimii muissakin liikkeissä.

  • jennie kirjoitti:

   Hienoa, tässä vähän yritän kasailla uutta treeniohjelmaa niin siksi erinäiset vinkit on enemmän kuin tervetulleita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.