Hae
My Project Is Me

Jälleen painonpudotusta

Hiphei! kuten eilen tuli luvattua, niin olen tänään täällä kertomassa, paljonko painoni on pudonnut sitten viime punnituksen. Niin, pudonnuthan se tosiaan on ja painon eilen maanantaina punnitessa oli tasan 69,0kg eli painonpudotusta on -200g edellisviikkoon.

 

Ruokavalintoja rennolla otteella

Vielä jokin aika sitten, tai ainakin joitain vuosia sitten, olisin miettinyt, että olen pudottanut ”vain” 200g mutta tässä viikkojen ja kuukausien aikana, olen todennut että määränä tuo ei ole todellakaan ”vain”. Totuushan on, että kaikki pudotus vie kohti tavoitetta, sitä kiinteämpää kehoa ja keveämpää olotilaa, ja tämän suuruusluokan vauhdilla se tuntuu tapahtuvan kuin itsestään. Saatan syödä herkkuja, tai sen lisäksi jopa hampurilaisaterian kuten viimeviikonloppuna, enkä muutoinkaan tarkastele ruokavaliotani kovin tarkkaan. Vaikka näennäisesti en kieltäydy mistään, olen silti opetellut tekemään valintoja, joiden avulla pääsääntöisesti tuen tavoitteitani painonpudotusta koskien. En siis voi sanoa että laihtuisin huomaamatta tai että en tekisi töitä sen eteen, teen kyllä, mutta rennommalla otteella ja elämänmakuisemmin kuin koskaan aikaisemmin.

Tyypilliseen ruokapäiväkirjaani voit tutustua täällä.

 

Säännöllistä liikuntaa

Ruokavalion lisäksi olen kiinnittänyt huomiota liikunnan säännöllisyyteen. Tämä ei toki ole ollut minulle ongelma aikoihin mutta en ole aina aikuisiällä ollut liikunnallinen. Ei tarvitse mennä kuin muutama vuosi taaksepäin niin elämääni tuli pitkä pätkä, kun en liikkunut juuri lainkaan henkilökohtaisista syistä ja jonkinmoisesta stressistä johtuen. Liikunta ei aikuisiällä ole aina myöskään ollut säännöllistä, vaikka koko blogihistoriani ajan näin pääsääntöisesti onkin ollut. Tällä hetkellä, kun oma kuntosalini on koronan vuoksi suljettuna, käyn päivittäin kävelemässä ja lisäksi teen kotitreenejä lähinnä kehonpainolla 4-5x viikossa. Viime viikkoon mahtuikin seitsemän kävelylenkkiä ja viisi kotitreeniä.

päivän paino: liikunta

 

Painonpudotusta matkasta nauttien

Pelkän vaakalukeman lisäksi, oloni tuntuu mahtavalta. Minusta tuntuu, kuin olisin kiinteytynyt enemmänkin, kuin pelkät kilot antavat ymmärtää. Eikä sillä tosiaan ole suoraan mitään tekemistä sen kanssa, mitä vaaka näyttää sillä oloni oli huippu myös viime viikolla, vaikka painossani tapahtui hetkellistä nousua. Kun nauttii matkasta, kuten minä tällä hetkellä, ei maaliinkaan ole kiirettä. Kaikkineen painoni on vuoden alusta alkaen pudonnut 2,1 kiloa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.