Hae
My Project Is Me

Parasta just nyt

Moi,

Vaikka olenkin pitänyt kirjoittamisesta muutaman välipäivän, niin aion jatkaa tänään ihan kuin ei mitään. Siispä paluu eiliseen ja ensimmäisiin porrastreeneihini pitkään aikaan. Yksi tämän BC:n suuria etuja on viikoittain vaihtuvat treeniohjelmat. Vaikka siis perussali siellä taustalla on ainakin tähän saakka pysynyt saman, tarjotaan sen ohella tehtäväksi erilaisia lyhytkestoisia intervalleja; Yksi näitä on eilen testattu porrastreeni.

Ladotaan heti ensimmäisenä faktoja pöytään:

Keskisyke 153

Maksimisyke 176

Kalorit 506

kuva 2

kuva 5

Tämä sisälsi siis lämmittelyn, treenin sekä loppujäähdyttelyn ja voin sanoa että tuntui ja tuntuu edelleen. Lihakset eivät ole kipeät mutta väsyneet ja lepopäivä treeneistä on tänään todellakin tarpeellinen. Luonnollisesti en voi koko treeniä käydä tässä läpi mutta paljastettakoon senverta että rappuja ravattiin ylös- alas noin puolen tunnin ajan sekö juosten ja harppoen. Väliin aina lihaskunto-osuus sisältäen esimerkiksi punnerruksia. Viimeisellä kierroksella huomasi vauhdin alkavan hiipua, sykkeetkään eivät enää laskeneet ja hetkellisesti tuli jopa huono olo joka onneksi vaihtui voittajafiilikseksi.

On varmaan käynyt selväksi että treenaan useimmiten yksin. Eilen kuitenkin minulla oli seurana muutama ystävä ja se heiltä saatu tsemppi, sekä toivottavasti myös itse antamani, oli korvaamatonta. Se että jollakulla muullakin oli juuri sillä hetkellä samat tuntemukset ja ajatukset (sekä olot) oli lähes korvaamatonta. Vaikka jokainen meistä suoritti ohjelmaa omaan tahtiin, omaan kuntotasoon perustuen niin saatu henkinen tuki oli jotain korvaamatonta. Nyt ymmärrän taas himpan verran paremmin kaikkia yhdessä treenajia 🙂

kuva 3

kuva 4

Parasta just nyt ovat rankat treenit, hyvät ystävät sekä ehkä joltain kanssakävelijältä esitetty kysymys että ”Mikä meidän laji on kun treenaamme niin kovaa”. Tämä lämmitti tällaisen perusmamman mieltä erityisen paljon.

2 kommenttia

  1. laura kirjoitti:

    ois missä tollaset raput oikeen on?

    • jennie kirjoitti:

      Löytyy helsingin ja Vantaan rajamailta, Malminkartanosta. Malminkartanon huippu, Jätemäki ja tuttavillisimmin vain jättäri 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.