Hae
My Project Is Me

Terveellisempää herkuttelua

Moikka,

Juurikun menin kehumaan että minun leivokseni ovat yleensä sitä itseään – eli kermaa, rasvaa ja sokeria, niin nyt sitten on vuorossa jotain ihan muuta. Parhaat keksinnöthän ovat harvoin omia, ja niinpä tästäkin kunnia menee Even kautta Mealle, jonka blogista löysin kokeilemisen arvoisen ohjeen Fudgelle.

Fudge itsessään on jotain, jolle olen menettänyt sydämeni ja järkeni. Edinburghissa on pieni liike, joka valmistaa itse omalla reseptillään päivittäin näitä ihanuuksia ja jokaisella matkakerrallani, tuhlaan sen useamman punnan tähän liikkeseen <3 Lähimmäksi päässyt vaihtoehto on ollut tähän saakka yllätyksekseni jouluaikaan Suomessakin myynnissä ollut Valintatalosta löytynyt englantilaisherkku. Näitä sitten olen hamstarannut kaappiin odottamaan arvoistansa juhlapäivää.

Koska sellaiselle juhlahetkelle ei tosiaankaan aina ole tarvetta, on ihan huippua että löysin tämän kokeellisen ohjeen:

50g maapähkinävoita
1dl maitoa
1tl steviasokeria
1,5mitallista suklaanmakuista proteiinijauhetta
1rkl kaakaota
2-3rkl maustamatonta jogurttia

Koska en malttanut odottaa kokeiluni kanssa kauempaa, päädyin käyttämään niitä aineita joita omasta kodista (ja lähikaupasta) löytyi valmiina. Eli steviasokeri korvautui keinotekoisella makeutusjauheella ja maapähkinävoi oli lähikaupan valikoiman mukaista.

Maapähkinävoi ja maito mitataan kulhoon ja lämmitetään mikrossa 30sek. Sekaan sotketaan sokeri, proteiinijauhe ja kaakao. Lopuksi vielä tasaiseen seokseen lisätään jogurtti notkistamaan taikinaa. Tämän jälkeen taikina kulhoon ja pakkaseen muutamaksi tunniksi ennen herkuttelua.

En ole ihan varma mitä tapahtui mutta minun fudgeni olivat enemmän kuin jäätelö, eli sulivat lautaselle, sormiin (ja suuhun) huikealla vauhdilla. Epäilen liian pientä proteiinijauheen määrää, sillä alkuperäisessä ohjeessa epäiltiin mitallisen olevan 0,5dl – oman mittani tarkastettua, 25ml. Ensikerralla siis enemmän proteiinijauhetta sekaan.

9 kommenttia

 1. Eve kirjoitti:

  Mulla kävi ihan samoin, että ne suli todella nopeasti ja samaten parilla muulla jotka oli tuota testannut 🙂 Ehkä jauhetta olisi pitänyt tosiaan olla enemmän tai sitten pähkinävoin olla paksumpaa tavaraa, kun omani oli ainakin todella löysää. Joku kuitenkin suositteli säilyttämään niitä pakastimessa/jääkaapissa ja ottamaan sieltä aina vaan sen määrän kun aikoo syödä, jottei ne kerkeä sulaa kaikki. Täytyy varmaan yrittää vielä uudestaan kehitellä tuota reseptiä, jotta niitä voisi pöydässäkin jollekin tarjoilla ilman, että jokainen tarvitsee omaa lusikkaa 😉

  • jennie kirjoitti:

   No hyvä etten ole ainoa kelle näin kävi – aion kyllä ehdottomasti kokeilla uudetsaan hieman eri maustein (vanilijastevia ja mantelivoi maapähkinän sijaan) ja tosiaan suurtemmalla proteiinijauhemäärällä. Saas nähdä mitä tulee, vai tuleeko mitään 😀

 2. Anonymous kirjoitti:

  Mutta mitä sanot mausta? 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Ei missään nimessä makea ja omaan suuhuni hieman liian määpähkinävoinen. Mutta ajattelin seuraavalla kerralla kokeilen reseptiin vanilijamaustettua steviaa ja mantelivoita sekä tosiaan lisään proteiinijauheen määrää. Katsotaan mitä syntyy.

 3. Anonymous kirjoitti:

  Mulla käy noin aina tavan toffeen kanssa, sulavat siis sormiin ja lautaselle. Tosiaan jääkaappisäilytys siis ja vain sen verran sieltä, kuin aikoo syödä 🙂

 4. Paula kirjoitti:

  Tota täytyy joskus kokeilla! Ja jos haluut kokeilla muitakin terveellisiä herkkuja, niin suosittelen kokeilemaan tätä: http://suolaajasiirappia.blogspot.fi/2013/04/vain-ennakkoluulottomille.htmlSe on oikeestaan jo niin terveellistä, että on vaikea kutsua herkuksi vaikka onkin samalla ihan superhyvää 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Jaa, ohje vaikuttaa vähintäänkin mielenkiintoiselta – täytynee laittaa korvan taakse ja kokeilla. Kiitos vinkistä.

 5. Siiri kirjoitti:

  Vau, tämähän oli kekseliästä. Pistänpä mieleen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *