Hae
My Project Is Me

Lauantai On the Go

Moikka,

Saatte nyt toisen ”päivän tapahtumat”-postauksen samalle viikolle mutta koska lauantai oli hyvin poikkeuksellinen päivä, ajattelin katsoa miten se sujuu. Aamusta siis aikainen herätys ja jo niin tutunoloinen aamupala;Vettä, kuppi kahvia ja rahka sekä jälleen banaania.

Herätys oli lauantaiaamuksi aikainen, koska minulle oli varattu kampaaja-aika Tallinnasta ja tämä tietysti edellytti päiväristeilyä. Omissa toiveissani tulisin pääsemään maantienharmaasta juurikasvusta eroon ja saisin hieman eloa tähän hiukseen. 

Pikaisena kuvana, tämännäköisenä oltiin liikenteessä

Laiva oli todella täysi mutta yksin matkaavana löysin onneksi itselleni istumapaikan. Kymmenen aikoihin nautin välipalani: proteiinijuoma (tai oikeastaan tämä oli palautusjuoma), nutrilett-patukka ja laukussa oli lisäksi vettä. Matkalukemisena toimi jokin aika sitten ostettu höpöhöpö-dieettilehti Celebrity Diet Now. Eväissä oli tyytyminen siihen mitä kaupasta sai sillä heräsin tähän evästarpeeseen vasta lähtöaamuna.

Laiva oli hivenen myöhässä ja kipittelin pikapikavauhtia kampaajalle (sekä kiittelin mielessäni moneen otteeseen että olen matkassa yksin). Vietetyn parituntisen aikana nautin jossain vaiheessa toisen näistä mukaan ostetuista juomista sekä loput Nutrilettista.

 

Kävin pikaisesti muutamassa vaatekaupassa mutten kyllä mitään löytänyt siinä rytäkässä. Nälkäkin alkoi vaivata ja olisin mieluusti käynyt jossain syömässä, mutten ehtinyt. Ajattelin siis hakea salaatin laivalle mukaan mutta jonojen vuoksi siitäkään ei tullut mitään. Harmittelin mielessäni jo valmiiksi kuinka joudun maksmaan ihan ylihintaa jostain laivan kämäsestä valmissalaatista mutta mikä positiivinen yllätys tämä olikaan; Lämmin lohisalaatti oli ehkä parasta, jota tässä vaiheessa olisin voinut kuvitellakaan saavani.

Kotimatka sujui miellyttävästi vanhemman pariskunnan kanssa höpötellen (olin siis tunkenut heidän pöytäänsä salaattini kanssa). Rouvan sanoja lainatakseni ”Vaikka ikäeroa on yli viisikymmentä vuotta niin uskomatonta miten kaksi näin samanhenkistä osuivat samaan pöytään”. Ja mikä laivamatka se olisi ollut, jollei kotiin olisi ostanut vähän tuliaisia:

Sain tosiaan myös sen mitä tavoittelin, eli elävämmän näköisen hiuksen vaikka webcamilla melkein samalta näyttääkin..

Kotona illalla oli munakkaan vuoro ja jostain syystä myös muutama pala tuota tuliaisvalkosuklaata eksyi omaan suuhuni.. Toivotaan ettei eilisen epärytmikäs ruokailu kostaudu tänään.

16 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Moi! Ihanat hiukset! Onko kampaajalla käynt Tallinnassa paljon halvempaa kuin Suomessa? Ainakin Turussa hinnat hyvissä paikoissa on jo tosi suolaisia äippälomalaiselle (maksoin juuri 5-vuotiaan hiustenleikkuusta 30 e ). Itse asiaan, olet kertonut tekeväsi viikon ruoat aina sunnuntaisin. Kokkaatko siis kaikki arkipäivien ruoat silloin ja pakastat ne? Mitä yleensä laitat munakkaan täytteeksi. Kiitos blogista, tämä onkin melkein ainoita, joita seuraan päivittäin. Olet upea.

  • jennie kirjoitti:

   Voi kiitos sinulle 🙂 Kuten tuolla alempana Lintunen mainitsikin niin Tallinnan hinnat ovat ainakin puolet edullisemmat kuin mitä minulla menisi Suomessa. Omaksi suruksenikun vakiokampaajani muutti opiskelemaan Espanjan auringon alle (terveisiä vain sinne!) niin olin hetken aikaa tuuliajolla ennen Tallinnaan löytämistä. Olen nyt muutaman kerran samassa paikassa käyneenä ollut tyytyväinen vaikka kampaaja onkin ollut eri. Ja tosiaan sunnuntai on minun ruokapäivä ja kokkaillen pääsääntöisesti koko viikon ruoat ja laitan pakkaseen. Paitsi jos iltaruoat ovat salaatti tai munakas, ne valmistan vasta silloin siinä hetkessä. Munakas itsessään vaihtelee mutta pidän yksinkertaisista mauista ja oma suosikkini on persilija. Nyt siellä oli paprikaa ja ruohosipulia. Pääsääntöisesti tosiaan kasviksia, usein juustoa muttei suinkaan aina.

 2. Anonymous kirjoitti:

  Ihanat hiukset! Minua rupesi kanssa kiinnostamaan tuo Tallinnan kampaaja. Saako kysyä paljonko makso ja paljonko maksoi lautat? Itse kävin Tallinnassa reilun tunnin menomatkalla ja lautta oli tosi kallis. Kiinnostaisi tuo palvelujen osto Tallinnasta.

  • jennie kirjoitti:

   Nuo pikalaivat ovat kyllä hinnakkaita. Jos ei ole niin kauhealla kiireellä menossa niin minusta nuo Eckerön perushinnat ovat jotain 25€ viikonloppuisin ja arkena vielä vähän edullisemmat. Olen itse siinä mielessä onnekas ettei minun tarvinnut kyseisestä matkasta maksaa niin siksi en tarkalleen osaa sanoa. tallinnan hinnat ovat suunnilleen 50% Suomea (tai ainakin PK-seutua) edullisemmat. Itsellä meni nyt 55€ ja viimeksi raitojen ja leikkauksen kanssa jokseenkin saman verran. Täällä en ikinä pääse kampaajalta ulos alle 100€:lla kun on kaikenmaalman pitkien hiusten lisää jne…

 3. Kirsi kirjoitti:

  Vitsit sulla on ihanat hiukset!! Mä olen ollut viimeset kymmenen vuotta enemmän tai vähemmän mustahiuksinen, niin nyt on tuskaa saada tätä vaaleammaksi. Ollaan miehen pikkusiskon kanssa, joka on parturi-kampaaja, tehty kauheeta projektia, aina juurikasvulle. Latvat nyt on mustat edelleen, ja eipä ne siitä vaalene, aikaa myöten leikatessa katoaa. Vaan kun mun tukkaa leikataan tyyliin kerta puoleenvuoteen ja sillonkin max 2cm kerrallaan, niin ei tuo kovin äkkiä katoa 😀 Vanhalla ikää meinaan tykästyin mun hiuksiini ja annoin niiden kasvaa. Nykyään itken tyyliin verta jo tuosta 2cm lyhennyksestä, kun vielä muutamia vuosia sitten leikkasin TODELLA lyhyeksi tukkaani :DEn siis uskalla lähteä sotkemaan edes raitojen kanssa, ettei tukka kärsi yhtään :DJa toi suklaa!! APUA!!!mä olen ollut nyt vuoden alusta asti täysin ilman herkkuja! Ja tässä litessä niitä ne nyt ei edes ruokavalioon kuulu.Mutta kyllähän on houkutuksia; töissä kaupantätinä pitää purkaa karkkikuormia, lasten karkkipäivät, synttärit… ja muut juhlat. Kyllä on saanut kamppailla ittensä kanssa ettei sorru, HUHHUH!!

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos, itsekin tein kerran sen tempun että leikkautin hiukseni ihan lyhyeksi (täytyykin jostain kaivaa kuva) ja heti kun vain pystyin, otin sihen pidennykset 😀 Sinulle kyllä hatunnosto tuosta herkuttomuudesta!! Minäkin muka pidin herkuttoman tammikuun mitta eihän se ihan niin mennyt..

 4. Lintunen kirjoitti:

  Jos asuisin Helsingissä kävisin varmaan aina Tallinnassa kampaajalla. Pitkille hiuksilleni maksoi monisävyvärjäys (raitoja kahdella eri värillä) ja leikkaus 53 euroa. Turussa maksaisi 130-150 euroa, ellen köyhänä opiskelijana aina ostaisi jonkin diilin kautta edullisemmin kampaajakäyntiä.Ihana tukka 🙂 Nyt sait suklaanhimon päälle vikalla kuvalla..

  • jennie kirjoitti:

   Minä kanssa ratsastelin erilaisten diilien perässä oman aikani. Kampaajalla käynti on kyllä kallista!

 5. Anonymous kirjoitti:

  paljon raskaana ollessa energian tarve nousee :)? Osaatko yhtään sanoa?

 6. Anniina kirjoitti:

  Tosi kivat hiukset! Tuo kalevin suklaa on taivaallista!!!:P

 7. Titu kirjoitti:

  Onpa kivan näköiset hiukset! 🙂 Sopii hyvin 🙂

 8. Anonymous kirjoitti:

  Tuo väri on aivan ihana 🙂 Meillä on häät tulossa alkukesästä ja olen pitkään miettinyt, että minkä värisiksi sitä hiukset laittaisi. Nyt sekin ongelma ratkesi, kiitos :)Seurailen innolla sun blogia joka päivä 🙂 kiva kun jaksat päivittäin kirjoitella! Ihmettelen kyllä miten jaksat noita aamuheräämisiä!?Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.