Hae
My Project Is Me

Uunimunakas eli Frittata

Moi,


Ikään kuin lupasin itselleni että kirjaisin joskus jotain muutakin kuin ruokavaliota ja liikuntaa mutta juuri tänään ei ole se päivä. En käsitä miten en aiemmin ole tätä iltapala/ilta-ateria herkkua valmistanut mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

En tiedä kuinka oikeaoppinen tämä minun Frittatani on mutta minulle tuli ensimmäisenä mieleen kasvis- tai kinkkupiiras niin tuoksunsa kuin koostumuksensakin puolesta. Täytteeksi kait voi työntää mitä tahansa ja näin minulla olikin – löytyi parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaa, tomaattia, kesäkurpitsaa, persiljaa ja sipulia. Kaikenmoisten kasvisten lisäksi käytin myös

 • 10 kananmunaa
 • 1prk kevyttä maustettua ruokakermaa (kolme juustoa
 • 1dl maitoa
 • 100g Polar 15% juustoraastetta

Lämmitä uuni 200c. Kasvikset pilkotaan ja lisätään uunivuokaan. Sekoita munamaitoseos, mausta ja lisää juusto. Kaada kasvisten päälle. Paista uunissa noin 30min.

pilkottuja kasviksia

munamaito ja juusto lisätty
uunista otettu, hyytynyt, frittata

Tästä määrästä tosiaan tulee iso, iso annos josta riittää useammallekin syöjälle tai syöntikerralle.

Nyt kun olen selvinnyt myslivimmastani niin tahdon työntää Tzatsikia joka salaattiin 🙂

20 kommenttia

 1. Mari kirjoitti:

  Nams! Kokeilen ehdottomasti 🙂

 2. Monna kirjoitti:

  Namnamnam! Toi on mun tän päivän ruoka! Slurps! 😉

  • Monna kirjoitti:

   Mä muuten sulta aina bongailen näitä hyviä ruokaideoita! 🙂 Kiitos niistä!! <3

  • jennie kirjoitti:

   Ei mitään, jos joskus jotain muutakin kuin perus kanaa ja kasviksia valmistan niin yritän sen lisätä tänne ihan juurikin sen vuoksi 🙂

 3. Emppu kirjoitti:

  Pakko kokeilla 🙂

 4. Anonymous kirjoitti:

  Moi,Käytännön asiana tuli mieleen se syövätkö perheessänne kaikki samaa ruokaa vai joudutko valmistamaan muuta muille? Todella monipuolinen ja kannustava blogi muuten 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Juuri nyt syömme eri ruokia sillä poikaystäväni aloitti kokeilumielessä Atkinsin-dieetin ja minä en siihen lähtenyt mukaan. Kunhan tämä kokeilu loppuu (jos loppuu) niin alamme varmastikin valmistamaan yhetisiä ruokia ja jaamme kokkailuvuorot. Samaa ruokaahan on helppo syödä koko perheen, tosin pikkuiselle täytyy vielä vähän höllätä mausteiden kanssa vaikka innoissaan onkin kaikkea syönyt (mukaanlukien aurajuustopaprikakeitto ja kerran katosivat halloumit salaatistani!)

 5. Anonymous kirjoitti:

  Hei, minä kyselisin niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin vedenjuonnista! Eli juotko vettä päivittäin kuinka paljon? Voiko vettä juoda jotenkin liikaa?Ja minäkin aion ehdottomasti kokeilla tuota ruokaa! Kiitos todella inspiroivasta blogista 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Juon vettä jotain 2-3l välillä ja lisäksi aamukahvin ja iltapäiväteen. Vihreästä minttuteestä on tullut minulle ihan rituaali lounaan jälkeen 🙂 Vettä voi juoda myös liikaa ja liika vesi lähinnä laimentaa vitamiinien ja hivenaineiden määrää ja sitämyöten vähentää niiden saantia. Jostain olen siis tällaista lukenut.

 6. Anonymous kirjoitti:

  moikka! sitä vaan kyselisin, että kuinka kauan olet yhteensä pudottanut painoa/kuntoillut nykyistä määrää ja muutatko ruokavaliotasi ja kuntoiluasi välillä, miten sitä voisi muuttaa? ja miten olet oppinut kaiken, mitä tiedät kuntoilusta ja ruokavaliosta, kun olet itseoppinut. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Äsh, minulla oli pitkä vastaus ja se jonnekin pyyhkiytyi :)Tuo sana ”itseoppinut” on pitänyt vaihtaa johonkin fiksumpaan joka kuvaisi sitä että en ole millään lailla aihealueen ammattilainen mutta jollain tasolla ehkä kuitenkin jotain tietävä ja taitava. Tästä kaikesta on kiittäminen omaa kiinnostusta aihealueeseen (olen sii lukenut jonkin verran kirjoja jotka käsittelevät laihduttamista, elämäntapamuutoksia ja terveyttä). Lisäksi lueskelen jonkinverran aihealueen lehtiä, jotka aina lyhykäisyydessään esittelevät kaikenmoista mielenkiintoista tutkimustulosta ja ajatusta. Näitä sitten sovellan omien kokemuksieni kanssa yksiin ja muodostan sitä kautta omaa käsitystäni. Kyllähän minä vaihtelen tuota liikkumistani aika-ajoin, vaikka juuri nyt se onkin pitkälti salia ja kävelyä. Salilla voi kuitenkin tehdä niin paljon muutakin kuin penkkiä tai maastavetoa ja meilläkin huomaa että toiset tekevät selkeästi aerobista treeniä pienillä painoilla ja toiset vääntävät rautaa 🙂 Saliohjelmani vaihtelee 2-3kk välein. Juuri nythän pidän itsellänikin tuollaista aiemmin mainitsemaani aerobista viikkoa ja todettava on, että on oikein mukavaa vaihtelua käyttää pääosin pieniä vapaita painoja ja tehdä paljon, paljon toistoja.no ei tästäkään ihan lyhyt tullut 😉

  • jennie kirjoitti:

   niin, siis toki tuo kasvattaa lihaskestävyyttä pelkä aerobisen kulutustreenin sijaan kun pienillä painoilla tekee paljon toistoja 🙂 mutta onhan myös niitä ketkä käyvät esim crosstrainerilla tekemässä koko treeninsä.. Salille mahtuu kaikenmoista tekemistä 🙂

 7. Anonymous kirjoitti:

  Namm näyttää hyvälle :)Tuli muuten mieleen, vaikka tuskin mitään randomeiden treenineuvoja kaipaat, että oletkohan koskaan kokeillut kuntonyrkkeilyä? Itse olen nyrkkeillyt/potkunyrkkeillyt 8 vuotta aikaisemmin (jouduin lopettamaan loukkaantumisten takia) ja nyt olen jatkanut samaa harrastusta kuntonyrkkeilyn muodossa. En ole koskaan elämässäni ollut niin timmissä kunnossa kuin potkunyrkkeilyaikoinani. Eikä tuo kuntonyrkkeilykään huono ole, viime tunnilla kulutus oli 540 kcal, joka on minulle melko paljon sillä painan alle 50 kg. Mutta siis ihan näin vaan vinkkinä 🙂 Menee nimittäin tehokkuudeltaan perus jumpan ohi mennen tullen!Blogisi on muuten tosi inspiroiva, vaikka itsellä ei olekaan laihdutusprosessi menossa. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kaikki ideat ja vinkit ovat erittäin tervetulleita, eli kiitos tästä! Nyrkkeilijöillä on kyllä kauniin kadehdittava vartalo ja siitä tosiaan on varmasti kiittäminen intensiivisiä treenejä! En tosiaan ole koskaan kokeillut mutta ehkä siis pitäisi 😉

 8. Anonymous kirjoitti:

  Hei! olen tässä kk ajan lukenu blogisi läpi ja ollu mahtava lukea painonpudotus matkaasi:) mites sinun kohdallasi, vaikuttiko laihduttaminen alussa maidon tuotantoon? siehän kuitenkin imetit synnytyksen jälkeen? Mie saan lapsen lokakuussa ja alan sen jälkeen taas kuntoilemaan ja tarkkailemaan ruokavaliota paremmin, nyt raskaus aikana tullu hieman syötyä herkkuja:)ja olen kuullu aika monelta että imetyksen aikana ei sais laihduttaa, et saattas maidon tuotanto loppua kokonaan, ni miten sinu kohdallasi? tilasinpa sinun innoittamana ja suurimman pudottajan fanina jillianin 30 päivän ohjelman ja sen vatsalihas dvd syksyksi:)

  • jennie kirjoitti:

   Minulla ei ollut mitään vaikutusta maidontuotantoon, tosin täytyy muistaa että alkuun liikkuminen oli pelkkää kävelyä vaikka aika nopeaan noihin dvd:ihin hurahdinkin. Liian rankasti ei kuitenkaan pidä missään nimessä lähteä painoaan pudottamaan ja mieluummin antaa sen kropan kertoa milloin on valmis projektiin. Itsellänihän meni kuitenkin muutama kuukausi ennenkuin mitään tuloskaia lkoi edes näkyä ja jälkikäteen tajusin sen johtuvan ihan rehellisesti siitä etten vielä siinä vaiheessa ollut valmis moiseen stressitilaan (laihduttaminenhan on aina elimistölle rankka projekti). Toivottavasti tykkäät dvd:istä ja ihania viimehetkiä vatsasi parissa <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.