Hae
My Project Is Me

Kun ei etene, ei etene

Moikka,

Kuten tosiaan jossain mainittu, muutimme vajaa kuukausi sitten. Ensimmäinen viikko meni ennimäkseen vanhalla asunnolla ja sitten syntyikin vauva ja jotenkin kodin laittaminen on tuntunut pysähtyvän lähes kokonaan. Se että jokapäivä saa aikaan jotain pientä, ei kovasti tunnu edistävän asiaa. Nyt on kuitenkin (viimein) päästy siihen tilanteeseen että kaikki on ikäänkuin paikoillaan vaikkei siltikään ole. Kuten niin usein, pienillä asioilla on paljon merkitystä, ja juuri ne pienet asiat tuntuvat edelleen olevan kesken.

Ensinnäkin, meillä ei ole lainkaan mattoja. Edellisessä asunnossamme oli kaunis laminaatti, joka ei mattoa kaivannut mutta nykyisessä on vuokra-asunnoille hyvin tyypillinen muovimatto. Koska matto ei tosiaan mikään kaunotar ole, on mattojen hankkiminen edessä. Matot ovat toki paitsi tyylikysymys myös tarpeelliset sillä avaramman oleskelutilan vuoksi meillä tuntuu kaikuvan ihan hivenen.

IMG_6829 (1024x683)

Ehkä vielä kiireellisempi asia ovat kuitenkin kattolamput (vai valaisimet), joita ei nyt ole lainkaan. Ennen lamppujen hankintaa täytyy siis toivoa aurinkoisia säitä jotta asunnossa näkee eteensä sillä turhan valoisa tämä ei ole. Valoisuuden vuoksi en myöskään ole laittanut edellisestä asunnosta tuttuja paksuja tummanruskeita verhoja ohuiden taakse (vaikka täytyy kait tätäkin vielä jossain välissä testata). IMG_6824 (1024x683) vanha asunto

Meillähän on avokeittiö, eli olohuone ja keittiö ovat käytännössä samaa tilaa.

IMG_6837 (1024x683)

Keittiöön meillä on olemassa lamppu, joskaan ei vielä ripustettu. Nyt suuri kysymys onkin että minkälainen lamppu olohuoneen puolelle olisi sopiva. Ja lähinnä olen miettinyt kuvassa etualalla näkyvien valkoisten lampputyylien välillä:

2013-06-13 11.45.512013-06-13 11.43.03 2013-06-13 11.43.27

Muutama asia on ehkä sellainen, jonka vuoksi asiaa hieman olen jahakaillut. Ensinnäkin, sohvan ja vitriinin välinen kolo on jollain tapaa häiritsevä. Kävisikö siihen jalkalamppu? Joku muu kuin nyt tv-tason päällä oleva, muutossa pahasti likaantunut Ikean versio. Tuohon timanttiseen kattoversioon nimittäin saisi myös jalkalamppuja mutta toisaalta ”ufoon” (kuten minä tuota toista nimitän) sopinee melkein mikä tahansa valkoinen..  Verhojahan siihen ikkunaan ei tule. Tai en ainakaan usko.

IMG_6832 (683x1024)

Kolmantena, joku näppärä ehkä huomaakin että myös kaikki seinälle kiinnitettävä loistaa vielä poissaolollaan. Hyllyt, peilit, taulut ja muut odottavat vielä varmistusta huonekalujen lopullisesta sijainnista, vaikka näinkait ne nyt hetkellisesti ainakin jäävät. En ehkä ole ihan täysin tyytyväinen mutta juuri tässä hetkessä ne eivät tunnu asettuvan oikein mitenkään muutoinkaan.  

11 kommenttia

 1. Mervi kirjoitti:

  Todella kaunista sekä uudessa että vanhassa kodissa. Verhot ynnä kaikki. Avaraa, ei turhaa roinaa. Toista on minun kodissa. Osaat sisustaa. Noihin ongelmakohtiin en osaa vastata.

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos 🙂 Vielä hieman keskeneräistä mutta kyllä se vielä tästä, jonain päivänä.

 2. mii kirjoitti:

  Tosi hyvännäköisiä noi teidän kalusteet. Sopivat hyvin yhteen ja toimivat monessa paikassa. Noista sun ehdottamista lampuista lähtisin ehkä tohon ”ufoon”, toiset on mun mielestä jo vähän nähtyjä (eli se trendi vähän meni jo ja ne näyttää nyt lähinnä halvoilta olkkarissa, mutta tää siis mun mielipide vain!!). Vitriininurkka on kinkkinen. Oisko vitriinille muuta paikkaa? Se tukkii vähän ikkunaa tuossa ja sitä kokoa ei saa lukien piiloon, koska sitten vitriiniin ei pääse. Jonnekin lähemmäs keittiötäkin vois olla hyvä. Mitta jos jää tuohon, niin sohvan päälle taittuva jalkalamppu tai viherkasvi tuohon. Tai verho, mutta siinä vaara, että näyttää ovelta. Tai kunnon tasapainotus siellä sohvan päällä tauluilla tms. Se vaatii nyt sinne sohvan päälle paljon, kun tuo nurkka on niin täysi (ikkuna+vitriini). Meilläkin on tommosia ongelmakohtia, joskus niihin löytyy ratkaisu tai sitten silmä vaan tottuu.:D

  • jennie kirjoitti:

   Sepä se, kun sen saisikin jonnekin muualle mutta ei taida saada :/ Ufoa minäkin olen ennemmin viimepäivinä ajatellut ja tosiaan tuo sohvan päälle taittuva lamppu voisi olla hyväö idea – kiitos!

 3. iipu kirjoitti:

  Kivan näköistä, voisiko vitriinin siirtää toiseen päätyyn ja sieltä toisesta päädystä palanen nykyisen vitriinin kohtaan. Näin tulisi enemmän ikkunasta valoa eikä vitriini peittäisi sitä. Kumpikin lampuista on kivoja.

  • jennie kirjoitti:

   Toisessa päädyssä on katkaisija olohuoneen valolle mutta olen nyt yrittänyt (ja yritän kyllä edelleen) miettiä että minne sen oikein työntäisin. Ei tosiaan miellytä omaakaan silmää tuolla ikkunan edessä mutta, mutta..

 4. LOVE kirjoitti:

  IHANA KEITTIÖ!! aivan mieletön!! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Jotain hyvää tässäkin asunnossa onneksi on 🙂

   • jennie kirjoitti:

    Vaikka siis ei oikeasti pidä valittaa, on tässä paljon hyvääkin mutta sitä vain turhautuu näihin pieniin ärsyttäviin seikkoihin liian helposti.

 5. nasba kirjoitti:

  Huomenta, pitkästä aikaa kylässä. 🙂

  Täytyykö sohvan ja tasojen olla juuri noilla seinillä? Voisiko sohvan siirtää toiselle seinälle siihen vitriinin kulmaan. Tällöin näkisi kivasti ulospäin sohvaltakin. Telkkaritasot siihen ikkunan (ilmeisesti parvekkeen) eteen jos ovat tarpeeksi matalia. Ja vitriinin voisi jättää yksinään sohvan viereen pitkälle seinälle. Ymmärsitköhän tästä mitään? 🙂

  Lampun pitäisin suht yksinkertaisena. Ennemmin toisin bling blingiä tai väriä vaikka värikkäillä sohvatyynyillä ja ehkä sitten matolla. 🙂

  Tosi kivalta näyttää. Keittiö on tosi kiva vuokra-asunnon keittiöksi. Mun keittiöt ei olleet koskaan tuon näköisiä. 😀

  • jennie kirjoitti:

   Ja vielä kaupungin vuokra-asunto, eli ei mikään yksityisen kautta saatu. Mutta mitä sohvaan tulee, niin kokeilin sitä toiisnkin päin enkä kyllä yhtään muista mikä siinä muka oli vikana.. Nyt nimittäin kun asian kirjasit ylös niin sehän on mitä loistavimmanoloinen ratkaisu. Täytynee jokupäivä vielä testata uudestaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.