Hae
My Project Is Me

Rakasta itseäsi niinkuin lähimmäistäsi

Moi,

Otsikonmukaisen lauseen kuulee usein toisinpäin mutta nyt haluan keskittää hieman ajatuksia muiden sijaan itseesi.

Äitinä tiedän varsin hyvin kuinka tärkeää tasapainoinen ravinto lapselle on. Aina niitä lautaselle asetettuja kasviksia ei tekisi mieli syödä mutta kerta toisensta jälkeen ne lautasella ovat tarjolla. Aina ei voi saada ruoaksi hampurilaisia tai muita herkkuja ja kaikki tämä on vain omanlaisensa osoitus rakkaudesta lapseen. Haluan tarjota lapselleni parasta, jota voin, tukeakseni hänen kasvuuaan ja kehitystään.

Jos omistat lemmikin (tai vaikka et omistaisikaan) ei kaikenlaisilta koiran- ja kissanruokamainoksilta ole voinut välttyä. On olemassa optimaalisia valmisteita pennuille tai tietyistä vaivoista kärsiville. Lihapitoisuuden, ravinteiden ja terveysvaikutusten määrästä suunnilkilpaillaan ja koska omistaja haluaa lemmikilleen vain parasta, hän myös sitä ostaa.

Lemmikki, kuten ei lapsikaan, valitse itse ruokaansa vaan sen valinnan teet sinä. Valinnan, jonka ajattelet olevan rakkaasi parhaaksi. Ja koska rakastat näin paljon lähimmäistäsi niin mikset rakastaisi samalla tavalla myös itseäsi? Mikset tarjoaisi myös omalle kropallesi sitä mitä se ansaitsee; Ravintoa ja ravinteita. Haluat parasta lapsellesi. Haluat parasta lemikkillesi. Milloin alat haluta parasta itsellesi?

IMG_2419

Tee siis itsellesi palvelus ja jätä ne karkit kauppaan. Valitse lounaaksi jotain muuta kuin työkaverin ehdottama Pizza Hut. Ja nauti kaikesta siitä energiasta ja hyvästä olosta jota aidosta ruoasta saat.  Kehtaanko edes myöntääkään että viimeinen kappale oli omistettu täysin minulle itselleni ja ehkä juuri siitä harhapolusta, tämä teksti syntyikin. Ja jos tämä ääneen ajattelu avaa jonkun muunkin ajatusnyströitä omieni lisäksi koen ehkä tehneeni suurimman eleen, jota bloggaajana voin tehdä.

 

3 kommenttia

  1. hippaliinu kirjoitti:

    Pakko udella, että mikä se oli se sydämen särkymis- juttu tässä taannoin? Onko kaikki nyt kunnossa? Lukijana uteliaisuus herää sellaisista tunnepitoisista postauksista.

    Tää blogi on niiiin hyvä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.