Hae
My Project Is Me

Aloittelijan vihersmoothie

Erilaiset vihersmoothiet ovat jyllänneet juoma/välipalapuolella jo pidemmän aikaa mutta silti itselläni on tullut valmistettua niitä hyvin vähänlaisesti. Itseasiassa en edes ihan tarkalleen tiedä mikä vihersmoothien todellinen olemus on: Onko sen oltava aina maidoton? Onko sen oltava puhtaasti kasviksista/hedelmistä valmistettu? Vai riittääkö siihen vain vihreän värinen lopputulos?

P1170220

P1170215

Kotona avopuoliso valmistaa itselleen todellista HC-juomaa joka koostuu usein avokadon siemenestä, porkkanoista, selleristä ja lehtikaalista sekä sitruunasta ja tietenkin vedestä. Tehokkaalla blenderillä (meillä käytössä Rawmix, joka saatu aikanaan blogin kautta) nämä sekoittuvat pehmeäksi ja tasaiseksi smoothieksi vaivatta. Jos ainesosat tuntuvat hieman liian kasvismaisilta niin aloitella voi hieman hedelmäisemmin ja pehmeämmin. Itse valmistin eräänä aamuna vihreän smoothieni sisältäen

 • viinirypäleitä
 • omenaa
 • lisäsokeroimatonta sitrusmehua
 • minttua
 • vaniljanmakuista proteiinijauhetta
 • pakastettua banaania
 • avokadoa
 • vettä

Maku oli pehmeän makea ja kermainen. Tarkoitus oli lisätä vielä pinaattia mutta se unohtui tyystin. Erilaisin hedelmin kasvismaista makua saa tosiaan taitettua pehmeämmäksi ja raikkaammaksi ja pakastettu banaani tuo juomaan mukavaa kermaisuutta. Tässä minun vinkkini aloitteleville vihersmoothiehrrastajille ja itse otan mielelläni yhtälailla vinkkejä vastaan.

2 kommenttia

 1. RmariannaS kirjoitti:

  Olen etsinyt tehokasta blenderiä. Tämä ilmeisesti on sellainen jos avokadon ison kivenkin onnistuu hajoittamaan mössöksi?

  • jennie kirjoitti:

   Kyllä, tästä todella löytyy tehoja senverta ettei taida olla mitään mitä ei hajottaisi. Avokadon kivi tosiaan soseutuu siinä missä muutkin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.