Hae
My Project Is Me

Hauska tappa vanha tuttu!

Moi, 

Haluaisin vain kirjoittaa että viime viikko oli ihan surkea mutta jos tarkemmin ajattelee niin ei se edes pidä paikkaansa. Kuitenkin jos itse ajattelen viime viikkoa ja päällimäisiä tuntemuksiani siitä niin olen kyllä sitä mieltä että se oli ihan surkea koska viikon edetessä tuntui että jokainen pienikin vastoinkäyminen on maailmankaikkeuden suurin ja vaikein. Minulla on ollut niin pitkään sellainen reipas tekemisen meininki tässä touhussa, vaikkei varsinaista tulosta ole ainakaan lukujen saatossa ollut nähtävissä, että on ollut vain ajankysymys missä vaiheessa hommaan tulee tällainen stoppi. Negaatiokierteestä irrottautuminen on haastavaa ja olenkin nyt oikein antaumuksella saanut työstää omia ajatuksiani ja miettiä kuinka pitkälle onkaan tultu. En ehkä ole vielä maalissa, mutta hittovie, olen satakertaa lähempänä kuin aiemmin!

Ja sen kunniaksi kävin oikein ostoksilla!

Omistan minä muutakin kuin verkkarit! (bleiseri New Look, paita ja farkut Vero Moda)

Liikun säännöllisesti, liikun tavoitteellisesti ja syönkin pääsääntöisesti ”oikein” eli olen tehnyt muutoksia, jotka edesauttavat matkaani. Eikä edelläesitetty ole edes vaatinut paljoa ponnisteluja mutta sen pienen lisäefortin laittaminen tuohon ”pääsääntöisesti oikein syömiseen” on asia johon voisi puuttua. Vaikka hyvään elämään kuuluukin minusta myös herkkuhetket ja rento ote ruokavaliota kohtaan, olen ehkä ollut kuitenkin hieman liian lepsu viimeiset pari viikkoa. Vanhoihin tapohin on helppo huomaamatta lipsua takaisin ja luulen että näin on ollut käymässä minullekin.  Hyvä esimerkki on kahvi, joka on ollut päivittäin taas käytössä.

01fd4c2c0dc55c040989864d7cf7bdc2200250dcff

Hiilihydraatit toki antavat energiaa treeniin mutta liioissa määrin ne saavat aikaan vain pöhöttyneen ja väsyneen olon. Ja tätä väysymystä on suuri virhe luulla korjaavansa vähän lisäämällä niitä hiilareita, joiden ansiosta olen saanut seurakseni vanhan tutun.. Huomaattekko alla olevasta kuvasta mitään silmiinpistävää?

013756f8e6cc7769aecfea8011bdb9a3b1f7d470a7

No entä jos nostan vähän paitaa, nyt viimeistään näkyy.

013d00597feadd158dc633683a99a79de1c6b1afc1

Kyllä, vanhakunnon ”vauvamasu” se siellä pullistelee ilman vauvaa. Tätä ongelmaa minulla ei olekaan ollut pitkään aikaan – ainakaan näin massiivisena. Jösses sentään, tämä viimeistään herätti minun hiilariunistani ja sai aikaan ryhdistäytymisliikkeen. Ja koska haluan tarkastella asiaa myös positiivisessa valossa niin projektini on siis edistynyt kun nämä turvottelut eivät jää enää jonnekin piiloon huomammattomasti. Vatsa on siis pienentynyt vaikkei se näissä herttaisissa lähikuvissa näykään.

016b40c2b7918a79ca2c6b5cdb2ef4084b4e45bc28 0113a20c90db0a409147596ed3e3a62d470eb4d6af

Eli, siinä missä ruokavalio kaipaa vähän tarkempaa suhtautumista järjellä kuin tunteella niin liikuntapuolella jatketaan samaa rataa kuin ennenkin. Viimein löysin pitkään kadoksissa olleen sykevyöni ja pääsin vähän tarkastelemaan treenitehojani muillakin mittariella kuin omilla ajatuksilla. Sykkeille tulen varmaan panostamaan ihan oman osionsa joku kerta mutta sanottakoon että ihan mukavalla teholla tulee pääsääntöisesti liikuttua. Maksimisykkeistä olen tosin hieman ”pettynyt” eli esimerkiksi intervalleissa syke ei nousekaan niin korkealle kuin olen sen kuvitellut nousevan. Tarkoitushan näissä olisi tehdä oikeasti täysiä ja minä en siis sittenkään ilmeisesti tee (vaikka siltä tuntuukin).

014f681094e1effad1f1fabd834ac7722102e2ef31Kaikenkaikkineen liikuntasaldo viime viikolta:  4 salia, 1 ohjattu venyttely, 1 intervallitreeni, 2 kävelylenkkiä ja 1 kotijumppa

liikunnat

Näillä ajatuksilla, positiivisemmalla mielellä ja uuden treeniohjelman suunnittelulla kohti tulevaa viikko! Aijjuu, meinasi ihan unohtua vaakaluku 57,0kg (-0,1kg).

19 kommenttia

 1. Kaisu kirjoitti:

  Tuollainen masu on täällä tuttu näky 😉 no mulla se johtuu paljolti revenneistä vatsalihaksista jotka ei oikein pysty pitämään mahaa yhdessä.
  Tämän tajusin kunnolla vasta lauantain jälkeen, kun ei sitä rasvaa ainakaan liikaa ole 😉
  Eilen kirjoittelin InBody mittauksesta
  http://eveliinat.blogspot.fi/2014/02/hehkutusta-hehkutusta.html?m=1
  Oli pakko hehkuttaa 🙂

  Ja Tsempit sulle, mä nyt vaan epäilen että leipä se on se turvottaja 😉

  • jennie kirjoitti:

   Kävinkin sinua jo hehkuttamassa! Oot saanut senverta loistavaa tulosta aikaan että petraa meitä muita siinä sivussa 😉 Odottelen itsekin että hormonitoiminta palautuisi sellaiselle tasolle että pääsisi mittaukseen.

 2. Sara kirjoitti:

  😀 Ihanan aito olet! Mutta saanko kysyä paljonko sitten olet syönyt jotain hiilaripitoista, kun vatsasi reagoi noin? Reagoiko se jo yhteen kahteen leivänpalaan + kahviin? Päivittäin käytössä ollessa? Itsekin huomaan, jos ihan hirveesti syön jotain hiilaripitoista tai mitä tahansa kun syö liikaa niin vatsa voi alkaa vähän pömpöttämään.. Mutta muutamasta leivästä tai kahvista ei kyllä tapahdu mitään.. Mutta näköjään kaikilla ihmisillä ruoka vaikuttaa ihan erilailla elimistössä!:)

  • jennie kirjoitti:

   Myönnän että monena päivänä peräkkäin enemmän tai vähemmän. Tuolla allempana mainittiinkin osuvasti että välillä vatsalle riittää pelkkä salaatti ja toisinaan se tarvitsee sen hiilarihulluttelun muutokseen. Kunnon pallokalailmiö 😀

 3. Linda kirjoitti:

  Ihana masu 🙂
  Mutta kyllä siitä näkee jo pikavilauksella, että se on vain pinkeää turvotusta, ja rasvakerros on olematon!

  Minä en edes kehtaisi myöntää, mutta myönnän silti, että olen laihduttanut tässä paria kiloa jo monta kuukautta. Aina kun homma etenee, aloitankin mässäjäiset ja palaan aloitusruutuun. Hulluahan se on, mutta kun nuo vähäiset kilot ovat olennainen tekijä mm. maharöllykän suhteen… Sinä olet sentään saanut näkyvää tulosta aikaiseksi!

  (No syksyllä sentään sain toiset (tai siis ensimmäiset) 2kg pois, ja ne ovat pysyneet pois :))

  • jennie kirjoitti:

   Ne vähät ja viimeiset kilothan ovat ne tuskaisimmat. Tämän etenemisen kanssa (ja ruokailujen) me olemme kyllä niin identttiser matkaajat että ymmärrän eteemisen tuskasi (ja ilosi) paremmin kuin hyvin. Sinullakin on jo kuitenkin puolet tavoitteesta takana niin kyllä ne viimeisestkin sieltä vielä katoavat – ennemmin tai myöhemmin!

 4. Susanna kirjoitti:

  Voi että tuttu näky tuo sinun masusi. Täällä nimittäin toinen samanlainen, hävettää ihan joskus, kun näyttää siltä että odottaisi lasta kun maha on niin turvonnut. Itse olen huomannut, että kun olin taannon hiilarittomalla ruokavaliolla (mm. leipä, riisi, pasta, peruna oli kiellettyjen ruokien listalla) niin pömpötys katosi ja kun otin ne takaisin mukaan ruokavalioon, alkoi sama pömpötys vaivaamaan. Todella inhottavaa! Ja vielä kun istumatyötä tekee, niin avot, muuta ei tarvita. Tänäänkin söin töissä lounaaksi elovena pikapuuron ja tadaa, vatsa oli iltapäivällä pyöreä kuin pallo. Kiva kiva…

  • jennie kirjoitti:

   Ääääh, inhottavaa 🙁 Näinhän ei tietenkään pitäisi olla, siis että vatsa turpoaa kuin mikäkin kuumailmapallo. Itse kanssa aikanaan huomasin että gluteeniton ruokavalio auttoi, vaan ei ehkä ihan kokonaan poistanut ongelmaa sillä esimerkiksi erään ravintolaillan (joka sujui gluteenittomasti ja melko kevyestikin) sama turvotus vaivasi. Hieman tekisi mieleni koittaa maidotonta ruokavaliota vaan mitä minä sitten syön rahkan sijaan 😀

 5. Pikkis kirjoitti:

  :DDD Loistavat mahakuvat, tuttu näky myös täällä. Lapset on tehty yli 5v sitten viimeisinkin ja silti se paukauttaa vauvamasun milloin mistäkin. Joskus se ei reagoi vaikka söisin vesirinkeleitä ja joskus sille riittää salaatti.

 6. Sara kirjoitti:

  Hahhah 😀 Täällä näkyy myös peilistä vauvamaha melkein joka ilta. Välillä oikein kauhistuttaa. Enkä edes ole ollut ikinä raskaana.. Ja saman homman olen huomannut, hiilarit (jopa leipä ja puuro) aiheuttaa turvotusta (ja suurta riippuvuutta ja himoa). Täälläkin siis yritän olla hiilarikiellossa, joka päivä se ei vain onnistu, kuten tänään 😉 Tuli mussutettua muutama leipä ja muutama pizzakierre.. Huomenna taas uudella innolla vähähiilarisella! Tsemppiä sinne!

 7. Jennie L. kirjoitti:

  Ihan tuttu näky täälläkin… Punainen liha on pahin mulla eikä hiilarit joten ei aina hiilaripömppö. Maito myös, vaikka ei muka ole intoleranssi…ja se vähän tulee ja menee.

  • jennie kirjoitti:

   Maitoa minäkin olen vähän epäillyt vaan en ole tulosten pelossa vielä koittanut. Mitä minä sitten syön jos rahka joutuu kieltolistalle 😀

 8. Jenni kirjoitti:

  Ihanaa kun on kun on kohtalotovereita!

 9. Olennnainen kirjoitti:

  Tää oli lohduttava postaus – auttoi ymmärtämään tätä omaa mahaanikin;)
  Kaura on ollut IBD:n vuoksi jo pitkään ainoa syömäni vilja, mutta nyt on alkanut tuntua siltä, että sekin saa aikaan kauhean pullotuksen. Taidankin kokeilla elämää ilman kauraa.

  • jennie kirjoitti:

   Kyllä, tätä on valitettavasti liikenteessä täälläkin :/ Minulla myös aikanaan gluteeniton auttoi ongelmaan ja salakavalasti olen tässä harkinnut uutta kokeilua. Myös maidottoman ruokavalion kokeileminen kiinnostaisi sillä tuntuu että mysö niistä tulee oireilua joissain määrin

  • Titu kirjoitti:

   Sama homma! Kauraa olen syönyt ja riisiä, mutta nyt näyttää että pitää luopua kaurapuurostakin -.-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.