Hae
My Project Is Me

Sokerittomat vappumunkit

Vappuviikonloppu on täällä, ja nimenomaan koko viikonloppu sillä ainakin täällä vappumarkkinoilla oli jo tänään täysi hulina päällä. Vappumarkkinat ovat olleet osa omaa vappuperinnettäni jo ihan lapsuudesta saakka, ihan samoin kuin vappumunkitkin.

sokerittomat vappumunkit

Sokerittomat vappumunkit valmistuvat mikrossa

Nämä sokerittomat vappumunkit ovat itseasiassa vuosien takainen (oikeasti, seitsemän vuoden takaa!?) resepti, minkä olemassaolon olin ihan täysin unohtanut. Aloin kuitenkin mielessäni miettiä että olenkohan koskaan kokeillut tehdä vappumunkkeja sokerittomana ja sitten yhtäkkiä muistin että olenhan minä – ja näin päädyimme tähän nyt uudelleen julkaistavaan reseptiin.

Alkuperäisestä reseptistä kiitos Terveelliset Herkut – Tiinalle, jonka IG-tili kannattaa muuten ottaa seurantaan jos nimensä mukaisesti terveelliset herkut kiinnostavat.

Valmistamista varten ei tarvitse kuumentaa öljyä kattilassa eikä tarvita myöskään donitsipeltiä, sillä nämä valmistuvat näppärästi mikrossa. Jos vanhaa postausta on uskominen niin alkuperäiseen verraten joitain pieniä muutosia olin reseptiin tehnyt mutta seuraavana kuitenkin se sellaisena, kuin vuonna 2015 olen blogissani julkaissut.

Sokerittomat vappumunkit(4-5kpl)

  • 0,5 dl rahkaa
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl öljyä
  • 1 pipetillinen nestemäistä vanilijasteviaa
  • Erytritolia donitsien ”sokeroimiseen”

Kaikki ainekset sekoitetaan tasaiseksi. Massasta leivotaan 4-5 pötköä, jotka rullataan donitsin muotoon. Tarvittaessa jauhota hieman alustaa niin saat helpommin leivottua donitst. Nosta lautaselle ja paista donitseja mikrossa täydellä teholla 2-3min. Anna jäähtyä hetki ennen ”sokeroimista”.

Raaka-aineitahan on vähän, eli näistä tulee melko pieniä mutta halutessasi enemmän, voit toki tuplata tai vaikka triplata taikinan. Tällä mainitlla reseptillä tehdessä koko annoksessa on alle 300kcal ja annosta kohden se tekee noin 60-75, riippuen montako niitä annoksesta saat pyöriteltyä.

Näissä tunnelmissa, herkullista vappua sokerittomien tai sokerillisten vappumunkkien kera!

sokerittomat vappumunkit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *