Hae
My Project Is Me

3H; Hyvää, Helppoa ja Huokeaa

Moi,

Olen ennenkin maininnut että keittiössäni toimii melkopitkälle periaatteena saada herkullista arkiruokaa helposti ja mielellään myös hyvään hintaan. En kuitenkaan erityisesti pihistele ruokakaupassa mutta naudan sisäfileitä ei ole ihan hetkeen tässä keittiössä kuitenkaan näkynyt. Näillä aineksilla pyrin saamaan aikaiseksi jotain järkiruokaa monipuolisesti tarjoten.

Joitain todella helppoja ja yksinkertaisia ruokia kuuluu keittiööni ”kulmakivinä”, jos en mitään ihmeempää keksi. Näitä ruokia ovat muunmuassa erilaiset kiusaukset, wokit, jauhelihakastikkeet, makkarakeitto ja pinaattikanakastike. Sitten on hyväksi havaittuja ruokia, jotka eivät välttämättä aina silmät ummessa valmistu, mutta joita kuitenkin tarjotaan jokseenkin säännöllisesti (tai ainakin useammin kuin yhden kerran). Yleensä nämä tällaiset reseptit ovat onnistuneita löytöjä tai kokeiluja ja niiden ohjeet päätyvät usein blogiinkin.

IMG_3382

Kylmä kesäkeitto


IMG_27201

Purjo-Rucolakeitto


IMG_56901

Frittata


IMG_90901

Ehkä paras seitiresepti koskaan

Nyt taas on yhden tällaisen löydön vuoro eli kanakeittoa Hellapoliisin  Curry-broilerikeiton ohejtta mukaillen (Ohje kirjasta Hellapoliisin kanaruoat, nettisivuilta en löytänyt). Tässä siis jotakuinkin ohje senmukaan kuin minä sen tein.

öljyä

currya

700g broilerin fileesuikaleita

1 iso sipuli

1 iso paprika

150g parsakaalia

3-4 porkkanaa

1/2dl jauhoja

6dl vettä

2dl rasvatonta maitoa

kanaliemikuutio

200g maustamatonta sulatejuustoa

Kääntele kattilassa kuumennetussa öljyssä hetki currya ja lisää broilerisuikaleet. Paista kauttaaltaan kypsäksi ja lisää pilkotut kasvikset. Kääntele hetki ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Lisää joukkoon vesi, maito ja kanaliemikuutio ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon sulatejuusto ja kiehauta.

vähän väriä

vähän väriä

IMG_7689 (1024x683)

kuva ei tee oikeutta maulle, päällä korianteria

kuva ei tee oikeutta maulle, päällä korianteria

 

 

4 kommenttia

 1. Jenni kirjoitti:

  Moi! Kiitos mahtavasta blogista! 🙂
  Itse en ole ikinä onnistunut tekemään hyvää seitä joten pyydänkin tuon seireseptin ohjetta. Vai löytyykö se joistain aikaisemmista kirjoituksista? Näyttää tosi hyvältä!

 2. Tiina kirjoitti:

  Hei. Voisitko jakaa pinaattikanakastikkeen reseptin, kaipaisin vaihtelua kun tuntuu että aina currylla tulee vaan maustettua kanakastikkeet. Tai oletko kenties jo joskus tuon jakanutkin täällä?

  • jennie kirjoitti:

   Heh, en ole jakanut koska se on niin tavallinen ja yksinkertainen. Eli 700g br.fileitä, 1-2pakastepinaattipussia, kanaliemikuutio, 0,5dl vettä (ja haluttaessa voi lisätä myös ruokakermaa, maitoa..). Jokatapauksessa siis kiehauta vesi kattilassa ja lisää kanaliemikuutio. Keitä broilerit vedessä kypsiksi ja lisää pinaatti (jäinen tai sulatettu). Lisää tarvittaessa nestettä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.