Kotigourmeeta
Moi,
Tämä resepti ei ehkä ole taas sellainen, jonka paikka välttämättä olisi täällä mutta koska hyvä ruoka vain on hyvää, jaan sen kanssanne kuitenkin. Kyseessä ovat siis uunissa paahdetut punajuuret (tähänasti ollaan vielä terveellisellä linjalla) vuohenjuuston kanssa (ja nyt se terveellisyys sitten menikin).
Tarvitset
- n. kilo punajuuria
- 3rkl hunajaa
- 3rkl öljyä
- tuoretta timjamia
- suolaa, pippuria
Lämmitä uuni 225c. Kuori ja paloittele punajuuret lohkoiksi. Lisää punajuuret korkeahkoreunaiseen uunivuokaan (tai mausta erillisessä kulhossa). Lisää öljy, hunaja ja mausteet sekä sekoita hyvin. Paahda uunissa 45-60min,
Tämähän kelpaa lisukkeena ihan sellaisenaankin (kuva alla) mutta erityisen herkkua se tosiaan on vuohenjuuston ja balsamicon kanssa salaattina (kuva yllä).
Oi, punajuuret, mmm….! Hauskan twiitin luin niistä kyllä tässä joitakin päiviä sitten: ”Beets should come with a wristband that says ”Next time you poop, remember: You aren’t dying, you just ate beets today.” 🙂
Punajuuret, nam! Mutta vuohenjuustoa en ole oppinut syömään. Sen maku on jotenkin liian voimakas. Sama ongelma minulla on mm. hillosipuleiden suhteen. Kai näihin makuihinkin voisi tottua, olihan se homejuustokin lapsuudessa samalla listalla, mutta ihmeen hyvälle se nykyään maistuu.:)
Vuohenjuusto on vaatinut totuttelua itselläkin. Ei tarvitse mennä kovin montaa vuotta taasepäin kun se ei maistunut minullekaan. Niin sitä vaan tottuu kummasti kaikkeen.
😀 Ahhhahaahh, muistelen tätä seuraavalla valmistuskerralla hymyssäsuin!