Hae
My Project Is Me

Kiitosta, ruokaa ja lukemista

Moi,

Kiitokset eiliseen kesksuteluun osaa ottaneille sykkeitä koskien. Mahtavia huomioita ja omalta osaltani kävinkin vielä lisäämässä keskusteluun oman mielipiteeni ja vastaukseni. Melkein tekisi mieleni jatkaa tästä aiheesta aina ja ikuisesti mutta ehkä siirryn nyt kuitenkin eteenpäin.

Viikonloppuna satuin valmistamaan kasvisruokaa lähinnä kotoa löytyvien ainesten sekä ruoan nopeuden ja helppouden vuoksi. Muistutuksena siis tässä vaiheessa että sunnuntaina tämä edelleen vaivaava flunssa ja nuha puski päälle sen verta voimakkaasti että noin 20minuutin kokkailurupeamat olivat ihan tarpeeksi suurta aktiviteettia itselle. Resepti on alunperin Kg-lehdestä, joka siis kategoriastaan huolimatta (painonpudotus) kuuluu ehdottomasti omiin suosikkeihini muussakin kuin tsemppimielessä. Kg-lehti on omia vanhoja suosikkeja ja olen ollut kestotilaaja ja vuosia sillä sen kirjoitustyyli ja aiheaule ovat lähellä omaa sydäntä. Uskomatonta on ehkä myös se, että samojen vanhojen ”vaihda karkit porkkanaan” ohjeiden ohella lehti tarjoaa uusia näkökulmia ja ajatuksia painonpudotuksen tueksi niin meiltä kuin maailmalta.

Tämän mainospuheen jälkeen, ehkä siihen annokseen itseensä – Kyseessä on siis kolmenP:n paistos, eli Pinaatti, Porkkana ja Pähkinä:

Kaikessa yksinkertaisuudessaan:
400g porkkanoita
2rkl öljyä
1dl kasvislientä
50g pakastepinaattia
1tl rouhittua mustapippuria
1tl suolaa
1dl (cashew)pähkinöitä

Kuori ja viipaloi poorkkanat sekä sulata pinaatti pakkauksen ohjeiden mukaisesti.  Kuumenna öljy pannulla ja kuullota porkkanat. Lisää kasvisliemi, pinaatti ja mausteet. hauduta miedolla lämmöllä noin 15min. Lisää joukkoon pähkinät ja kuumenna.

Rajuustolla saisi mukavasti lisättyä proteiinin osuutta mutta sitä nyt ei juuri ollut kaapissa, joten ilman mentiin.

8 kommenttia

 1. -didi- kirjoitti:

  KG kuuluu mulla lempparilehtiin, se no Aku Ankan lisäksi ainao mitä olen kotiini tilannut. Mulla iski viimeisimmästä lehdestä artikkeli BED:istä, tunnistin itseni siitä samantien. Hyvännäköiset annos, pitää pistää itsellä kokeiluun 🙂

 2. Lintunen kirjoitti:

  Minun tulee todella usein ostettua KG irtonumerona, kun tuntuu että se on aina tarjouksessa. Muuten varmaan tilaisin. Välillä ihmettelen mistä niitä aiheita keksitään, sillä tuntuu ettei lehti toista koskaan itseään – toisin kuin jotkut muut liikunta-, ravinto- ja terveysaiheiset lehdet 🙂 Tuo resepti on itsellänikin kokeilun alla. Oliko onnistunut ruokakokeilu? Lisäksi ajattelin kokeilla saman numeron maissikeittoa, papupaistosta, bataattipastaa ja ruusukaalikinkkupaistosta, talvisalaattikin vikalta sivulta houkuttelee vähän. Joissakin proteiinit jää tosi vähäisiksi, mutta täytyy keksiä jotain sen saamiseksi. Herkkupatukoiden resepti innosti myslipatukoiden tekemiseen. Löysin yhdestä blogista hyvänkuuloisen ohjeen, jota tänään olisi tarkoitus kokeilla.

  • jennie kirjoitti:

   Minä kanssa innostuin herkkupatukoista.. ja oikeastaan aikamonesta muustakin resetistä. tein myös sitä kana-kiinankaali-keittoa ja hyvää oli (vaikkei ulkonäöllisesti siltä näyttänytkään itsellä, päinvastoin kuin lehden kuvassa.. Tuli ihan mieleen Keldan taannoinen mainos).

 3. Anonymous kirjoitti:

  Lähteekö jonkun nälkä oikeasti tuolla? Söikö sun mies tota samaa?

  • jennie kirjoitti:

   Heh, tiedän mitä tarkoitat. Itsellekin tämä on ennemmin lisuke kuin pääruoka mutta tiedä sitten oliko flunssahuurut vai mikä mutta silloin se riitti sellaisenaan.

 4. Ansku kirjoitti:

  Kysyn nyt blondina typerän kysymyksen; olen useaan otteeseen miettinyt, että mitä tarkoittaa ohjeissa tuo 1 dl kasvislientä? Onko se siis 1 dl vettä, johon on heitetty kasvisliemikuutio vai mitä ihmettä?Olen törmännyt moneen kiinnostavaan ohjeeseen, mutta en käsitä tuota ohjetta niissä :DAuta sinä tätä hölmöä! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Itse ainakin aian käytän siis ohjeen verran vettä, johon se liemikuutio on keitetty. 1 kuutiohan on laskettu 5dl vettä liotettavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.