Hae
My Project Is Me

Kultainen kurpitsakeitto

Käytän kurpitsaa, kesäkurpitsaa lukuun ottamatta, ruoanlaitossa hyvin vähän. Syykin tähän muistui mieleen kun aloin valmistaa kultaista kurpistakeittoa; Kuoriminen on rankkaa. Kuori on kova ja paksu, ja itse kurpitsanlihan erotteleminen työlästä mutta kuten yleensä, vaivannäkö palkitaan. Inspiroiduin vuoden tauon jälkeen kurpitsoihin selaillessani kotoa löytyviä kokkikirjoja ja tajutessani että elämme melko lailla keskellä kurpitsasesonkia.

ainekset

Kurpitsat ovat painontarkkailijan ystäviä sillä ne ovat energiamäärältään kepeitä mutta kuitupitoisia ja ravinnerikkaita. Kun keiton päälle lisää vielä raejuustokeon, on melko täydellinen ateria kasassa. Alkuperäinen resepti löytyy Soppakirjasta.

noin 750g kurpitsaa kuorittuna ja paloiteltuna

2-4 perunaa kuorittuna ja paloiteltuna

2 tomaattia pilkottuna

(tuoretta) salviaa

600ml kasvislientä (kasvisliemikuutio ja vettä)

suolaa ja pippuria maun mukaan

Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota kurpitsaa sekä perunoita. Lisää kiehuva vesi sekä kasvisliemikuutio, tomaatit sekä salvia. Peitä kannella ja anna kiehua kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto ja kuumenna uudelleen.

keitto_1

keitto_2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.