Hae
My Project Is Me

Parasta pitkään aikaan – Avokadopasta

Moi,Jos joku ei vielä ole kokeillut kuuluisan avokadopastan valmistusta niin suosittelen tekemään niin mahdollisimman pikaisesti. Jos taas kuuluisasta avokadopastasta ei ole kuullut tätä ennen, niin kuulet siitä nyt. Mistään varsinaisesta terveysruoasta ei ole kysymys mutta kun seuraavan kerran on mahdollisuus hieman höllätä ruokavaliossa niin suosittelen kokeilemaan tätä – ei tarina turhaan kerro että reseptin alkuperäinen valmistaja hurmasi treffiseuransa reseptillään.

Kyseessä on siis Safkaa-kirjan mukainen resepeti, ilman lähdetietoa tarkastettuna. Eli oma versioni on Internetistä löydetty mutta lähteen mukaisesti aito ja alkuperäinen.

Mitä tarvitaan:


1 valkosipulikynsi


½ chiliä siemenet poistettuna


1 limetti


2 kypsää avokadoa


suolaa


pippuria


½ dl oliiviöljyä


kourallinen basilikaa


kourallinen persiljaa


1dl raastettua pecorinoa


1dl raastettua parmesania


400-500g spagettia


Aloita valmistamalla kastike suoraan tarjoilukulhoon. Pilko valkosipuli ja chili sekä laita ne kulhoon. Purista mukaan limetin mehu. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi kuoressaan. Lisää kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit sekä juustoraasteet.  Sekoita.

Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen noin desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä ja lisää keitinvesi kastikkeen sekaan. Pyörittele joukkoon spagetti.

Ja sama kuvien kera:Näitä tarvitset
Pecorino ja Parmesan
Tämän hienompaa ei Chilin tai valkosipulin tarvitse olla
(yli)kypsä avokado
Maustettu, sekoitettu kastike. tarkista suola
Keitä pasta
Lisää keitinvesi kastikkeeseen ja tämän jälkeen sekoita joukkoon pasta

Ohjeessa tosiaan mainittiin selkesäti että suolaa tulee olla reilusti, joten maku kannattaa tarkistaa ennen pastan ja veden lisäämistä. Ilman suolaa lopputuloksen varoitellaan olevan mauton.  Omasta mielestäni pasta vaatii rinnalleen ehdottomasti salaatin raikastamaan tuhtia, juustoista, pasta-ateriaa.

14 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Hei, Vasta eilen kuulin tuosta kuuluisasta pastasta – pitääpi kokeilla 🙂 Kiitos ohjeesta.

 2. Jossu kirjoitti:

  Aah, hitsi kun en itse mikään pastan ystävä ole, mutta tuo avokadomössö kuulostaa aivan älyttömän hyvältä. Voisikohan sen sekoittaa risoton tapaisesti esim tattarisuurimoihin? Kuola valuu ja kello on vasta 8:50 ja lounaaseen moooont tuntia :’D

 3. Linn L. kirjoitti:

  Sen avokadomössön voi syödä vaikka paljaaltaan… :DIhan älyttömän hyvää ruokaa, täysin maineensa veroista.

 4. Tea kirjoitti:

  Meillä taidetaan höllätä vähän tuossa ruokavaliossa ensi sunnuntaina, ihan vaikka sunnuntain kunniaksi! Ja tietysti tän pastan kunniaksi myös… 😉

 5. atsoloidi kirjoitti:

  Kiitos tästä! Törmäsin samaiseen ohjeeseen joskus aiemmin ja ajattelin että täytyypä kokeilla, mutta kadotin sivun enkä muistanut mikä kasvis siinä oli pääosassa, joten googletus ei auttanut 🙂 Vaihtariksi oma uusi pastasuosikkini, jonka löysin viikko sitten:http://kuntoon2040.blogspot.fi/2012/11/ai-meilla-on-grillivastus.html Ei todellakaan mitään laihdutusruokaa, mutta hyvää siitä huolimatta (tai ehkä juuri sen takia).

 6. Anonymous kirjoitti:

  Kiitos vinkistä! Tämä menee kokeiluun viikonloppuna!-E-

 7. Anonymous kirjoitti:

  Onko tämä pasta kauhean kaloripitoista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *