Hae
My Project Is Me

Jokapaikan Jumppa

Terkut täältä Itä-Savosta Saimaan rantaviivalta, jonne aurinkolupauksen myötä lähdin mökkireissulle. Mietin hetken aikaa nimeänkö seuraavan ohjeistuksen esimerkiksi mökkijumpaksi tai leikkipuistojumpaksi mutta päädyin jokapaikan jumppaan sillä sellainen tämä todellisuudessa on. Itse olen samaisen minikuntopiirin tehnyt tosiaan niin lenkin varrella kuin leikkipuistossa sekä myös täällä mökillä eli nimensämukaisesti jokapaikassa. Apuvälineitä ei tarvita vaan riittää että vieressä on jonkinlainen penkki, puunrunko tai muu taso.

jumppa

Ohjelma koostuu neljästä yksinkertaisesta liikkeestä (kyykkyhyppy, punnerrus, dipit ja vatsalihakset (puolilinkkarit)), joiden liikerataa, toistomääriä ja tempoa säätelemällä, saa jokainen omalle kuntotasolleen sopivan harjoitteen aikaiseksi. Lisäksi kierrosten välistä taukoa voi joko pidentää tai lyhentää oman kunnon mukaan. Harjoitteen voi tehdä myös aikaa vastaan mutta itse olen laskenut kierroksia ja niitä tulee viisi. Aikaa taitaa kulua noin vartti (en ole koskaan ihan tarkkaan katsonut).

Jokaista liikettä tehdään kymmenen ja siitä siirrytään suoraan seuraavaan liikkeeseen. Kyykkyhypyt tehdään alussa sekä jokaisen liikkeen väliin. Tämä pitää sykkeen kokoajan korkealla ja jos ei jaksa hyppiä, tavalliset kyykytkin ovat oikein hyvä vaihtoehto. Kun kaikki liikkeet on tehty, on tauon paikka, noin minuutti, jonka jälkeen alkaa uusi kierros. Ja yksi kierros näyttää siis seuraavalta: Kyykkyhypyt x10, Punnerrukset x10, Kyykkyhypyt x10, Dipit x10, Kyykkyhypyt x10, Vatsat x10 ja Tauko 1min. Ohessa vielä kuva jokaisesta liikkeestä

 

Kyykkyhypyt x10 (muista nämä myös jokaisen lihaskuntoliikkeen välissä)

kyykky

hyppy

Punnerrukset x10

punnerrus

Dipit x10

dipit

Vatsat x10 (puolilinkkarit)

vatsat

Olen tässä itse miettinyt että kuntotason kasvaessa, voisi lihaskuntolikkeiden toistomäärää nostaa kymmenen sijaan ensin viitentoista ja jopa kahteenkymmeneen. Kyykkyhyppyjen määräksi sensijaan riittänee kymmenen, sillä senverta paljon niitä tässä ohjelmassa tulee että viimeisten aikana ainakin minun hyppyni ovat kaikkea muuta kuin korkeudella pilattuja. Samasta syystä ei erillistä jaloille suunnattua lihaskuntoliikettä ole sillä senverta kivan poltteen saa jo tuolla kyykkyhypyllä aikaiseksi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *