Hae
My Project Is Me

Valkuaisia purkista

Moikka,

Taas on palattu uusavuttomuuden avaraan maailmaan ja valmistettu munakasta valmiiksi erotelluista valkuaisista. Jossain vaiheessa kevättähän valtakunnalliseen levitykseen tuli kotimainen vaihteohto valmiiksi erotelluille valkuaisille pelkän brittiläisen version sijaan (jota muutoinkin melko heikosti kaupoista löytyi). Tänä päivänä tämä Laitilan Proegg löysi tiensä myös minun kaappiini.

IMG_9454

IMG_9455

Itseasiassa hain tätä kaupasta jo aikaisemmin tällä viikolla mutta se oli loppuun myyty, eli en ole suinkaan aina kuluttaja joka on ihastunut helppouteen ja vaivattomuuteen. Vaikka alussa tosiaan mainitsinkin uusavuttomuudesta niin totuushan on se että emme me tätä suinkaan osta siksi että emme osaisi erotella niitä valkusia ja keltuaisia erikseen (ja jos jostain syystä et osaa niin täällä on tarjolla ehkä maailman näppärin tapa esiteltynä). E, me ostamme niitä juurikin siksi että se on helppoa. Samasta syystä me ostamme valmiiksi pilkottuja salaatteja tai vihanneksia. Joskus kauan sitten varmasti ajateltiin että kuka hullu nyt ostaa vaikkapa ruokaa valmiina kaupasta vaan katsokaapas kuinka iso bisnes valmisruoka on nykyään.

kuva 3(56)

Valkuaisiin tosiaan palatakseni niin sisällöllisesti purkki on juurikin sitä mitä sanotaan eli valkuaista. Ravintosisältö on aivan sama kuin aidossa tavarassa kun verrataan Finelin ja pakkauksen sisältöä keskenään. Yksi tölkki, 500g vastaa noin 15:a valkuaista eli yhtä isoa kennoa munia. Hintaa purkilla on ostopaikasta riippuen jotain 3,5-4€ paikkeilla eli jonkinverran enemmän kuin edullisimmalla munapaketilla  (tämä toki ymmärrettävistä syistä).

Uusavutonta tai ei, olen tällä hetkellä aivan rakastunut tähän helppouteen. Kaupasta tämä löytyy jostain sieltä maitohyllyiltä, kylmästä. Kotona en vain millään malttanut odotella munakkaani valmistumista (jossa siis pelkän valkuaisen lisäksi yksi kokonainen) ja näin kauniiksi se sitten päätyi lautaselleni.

kuva 1(74)

kuva 2(78)

Lähtökohdat olivat kuitenkin hyvät

Lähtökohdat olivat kuitenkin hyvät

13 kommenttia

 1. fyntso kirjoitti:

  Kananmunat ovat aitoa terveellistä ruokaa, mutta tölkki jossa on kananmunan valkuaisia on prosessoitu epäterveellinen e-koodeilla kyllästetty tuote. En käsitä ihmisiä jotka ostavat pastöroituja kananmunan valkuaisia tölkissä, idioottimaisempaa tuotetta en voi keksiä. Suurin osa ihmisistä heittää kananmunan keltuaiset menemään, vaikka keltuaisessa on puolet kananmunan proteiinista. Tietämättömät ihmiset kuvittelevat, että vain valkuaisessa on kaikki se kananmunan proteiini.
  Plus vielä se fakta, että valkuaisessa ei ole oikeastaan MITÄÄN ravintoaineita, keltuaisessa taas on kaikki elämälle ja lihasten kasvulle tarvittavat ravinteet (esim. sinkki, seleeni, b6, b12, koliini, biotiini, folaatti, A-E-D-K-vitamiinit, omega-3, rauta, karotenoidit) + laihduttavaa rasvaa – mitään näistä ei ole valkuaisessa. Ruuasta, kuten kananmunan keltuaisesta saadun kolesterolinkin epäterveellisyys myytti on jo murrettu, joten täysin mielipuolista touhua ostaa prosessoituja pastöroituja kananmunan valkuaisia tölkissä. Unessa olevien ihmisten takia tuollaisia tuotteita on edes olemassa. Jos kukaan ei ostaisi noita tuotteita, niitä ei olisi olemassa. Tämän tiedon jälkeen vain mielisairas tai todella tyhmä ihminen tiputtaisi keltuaiset pois kananmunastaan – itseasiassa valkuaiset voisi melkein tiputtaa ja heittää roskiin. !! täysin turha ja ylihinnoiteltu tuote. 15kpl kananmunia keltuaisineen saa 2.25e hintaan!!

  • noracarolin kirjoitti:

   Aamen tälle, tosin ilman mielisairaaksi haukkumista 😀

   • jennie kirjoitti:

    Jokainen tavallaan, eikö vain 🙂 Kuten huomaa, meni minullakin puoli vuotta ennenkuin purnukan kaappini hain eli mielisairasta tai ei, olen juuri tällä hetkellä onnellinen tästäkin helposta vaihtoehdosta.

  • -E- kirjoitti:

   Varmasti asiaa, mutta aikamoisella tunteen palolla ilmaistuna 😀 Pistää vähän naurattamaan…oiskohan kellon ajan osuutta asiaan…

  • Lele kirjoitti:

   Oikeastaan missähän vaiheessa keltuaisen rasva on alkanut olemaan laiduttavaa? Keltuainen sisältää valtavan määrän kolesteloria ja kovia rasvoja. Kun ajattelee että kehonrakentaja söisi aamupalalla vaikka esim. 8 kananmunaa, niin mieti minkä verran rasvaa siitä tulisi. saati sitten kolesterolia.

   • jennie kirjoitti:

    Uskoisin että samalla kertaa kun rasva pääsi pannasta, eli todettiin että rasva itsessään ei olisi lihottava makro vaikka energiaa siitä toki saakin enemmän kuin muissa vastaavissa painoonsa nähden. Itse en kuitenkanaa allekirjoita vieläkään tätä rasvan ihannoinnin kulttuuria ihan puihtaasti omakohtaisiin kokemuksiini perustuen.

 2. fyntso kirjoitti:

  Teksti oli suoraan artikkelista. Itse en noin tylysti sitä olisi edes ilmaissut:D mutta siis on ihan tosi juttu että pelkkien valkuaisten syöminen on täysin turhaa ja rahan tuhlausta! Keltuainen on se ravintopommi kananmunassa ja jos munakkaan tekee maistuu se taatusti paremmalta kun tekee esim. 3 kokonaisesta kananmunasta eikä 4 valkuaisesta ja yhdestä kokonaisesta, proteinia siinä tulee yhtä paljon. Näin myös ravintorikkaampi ja helpommaksi se tulee kyllä heittää 3 kokonaista munaa pannulle kun alkaa tölkistä latelemaan eka valkuaisia ja sitten lisäilemään vielä erikseen yhden munan. Huomaisitpa kuinka paljon halvemmaksi ja fiksumpi valinta olisi ostaa ihan kananmunia kennossa.

  • jennie kirjoitti:

   Hyvä on sitten 😀 Eikä siinä, en minä pahastu suorastakaan palautteesta mutta tosiaan hämmennyin hieman, myönnettäköön sen verran. Näitä artikkeleja tosiaan on olemassa eikä siinä, saa toki ollakin. Mitä tuohon rahaasiaan kuitenkin tulee niin tiedän/tiedostan ja ymmärrän että on hinnakkaampaa ostaa tuota tököttiä kuin itse erotella valkuaiset ja sen mielestäni esille toinkin tekstissä.

 3. Tero kirjoitti:

  Itsestä tämä on paljon parempi tapa hommata valkuaista ruokapöytään, kuin heittää kourallinen keltuaisia (ruokaa) roskiun joka päivä. Eipä tämmöstä kukaan osaa nykyään ajatella, eikö varsinkaan pintaliito fitnesspimpot. Ruokateollisuudessa nuo erotellut keltuaiset pääsee kuitenki jatkotuotantoon, eikö kaatopaikalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.