Hae
My Project Is Me

Raskausarpia ja Bio-oilia

Moikka,

Raskausaika on aiheuttanut minussa mitä ihmeellisempiä pelkoja, joista yksi on raskausarvet. Joku on joskus aiheesta hieman kysynyt, joten otan siihen nyt sitten kantaa julkisesti. Hassuinta tässä pelossa on se, että eihän minulle tullut sellaisia edelliskerralakaan vaikka tiettävästi olin nykyistä isommassa kunnossa enkä edes ajatellut asiaa silloin sen enempää. Muistan kyllä että ajatus vilahti mielessäni mutta totesin vain että niitä tulee, jos on tullakseen.

Jokuhan väittää yhtälailla että jos sellaisia ei ole tullut aiemmin, ei niitä todennäköisesti tulekaan. Vaan, minultahan kyllä löytyy raskausarpia jotka eivät suinkaan ole raskauden aiheuttamia. Oikeassa sisäreidessä on vaalea arpirivistö, jonka muistan ainakin reilun kymmenen vuoden takaa. Ihmettelin jo silloin, ja ihmettelen edelleen, mistä ne oikein tulivat. Nämä ovat kyllä hyvin, hyvin haaleita ja huomaamattomia. Yritin saada niistä kuvaa mutta aika heikosti onnistui, niin olemattomia ne tosiaan ovat.

Tästä takaisin nykyhetkeen, jossa siis jostain käsittämättömästä syystä olen saanut pelokseni raskausarvet. Erilaisten öljyjen ja rasvojen väitetään ehkäisevän niiden muostumista ja minähän olen ryhtynyt tähän leikkiin mukaan. Onko joku tuote markkinoiden paras, sitä en tiedä, mutta itse olen käyttänyt ehkä kaikkein tunnetuinta tököttiä, eli Bio-oilia.

Bio-oilinhan sanotaan ratkaisevan sen sata erilaista pulmaa raskausarpien lisäksi; Kuiva iho pehmentyy, ihonsävy tasoittuu jne. Kun kaipasin kuivalle talvi-iholleni vinkkejä niin joku jo tätä tuotetta ehdottikin. Itse olen käyttänyt öljyä vatsan ja peppualueen (reidet mukaanlukien) lisäksi vain satunnaisesti muualle, niin en tähän osaa ottaa kantaa sen enempää. Väittävät muuten myös että vanhatkin raskausarvet vaalenisivat mutten ainakaan vielä ole huomannut mitään eroa omiini, joskaan en tiedä voivatko ne tuosta enää edes vaalentua.

Tuotteesta itsestään vielä sen verta että pieni purkki on yllättävän riittoisa ja öljy imeytyy ihoon nopeasti. Iho ei jää tahmaisen tai öljytyn tuntuiseksi vaan todella, todella pehmeäksi. Tuoksu on minusta miellyttävä mutta myös eriäviä mielipiteitä olen lukenut ja kuullut. Lähes jokaisen isomman marketin olen nähnyt näitä myyvän, eli saatvavuus on helppo.

 

27 kommenttia

 1. Vässykkä kirjoitti:

  Usein käyn lueskelemassa, mutta liian harvoin jaksan kommentoida. Yritän parantaa tapani.:) Noista reiden arvista: minulla on puolestaan ulkoreidessä rivistö ”raskausarpia”, vaikken raskaana ole ollutkaan, ja ne ovat olleet siinä niin kauan kuin muistan. Luin jostakin lääkärilehdestä, että naisille/ tytöille niitä saattaa tulla murrosiän kasvupyrähdyksissä, kun iho ei pysy kasvussa mukana. Muistoja nuoruudesta.:)

  • Anonymous kirjoitti:

   Sama täällä, minullakin löytyy sisäreidestä samanlaisia arpia ja ollut jo nuoresta pitäen.. :/ 🙂

  • Bobby Jean / Heidi kirjoitti:

   Mulla kanssa tuossa samassa paikassa sisäreidessä raskausarpia. Muistan huomanneeni ne joskus 16-vuotiaana. Lisäksi jenkkiksien kohdalta löytyy, varmaan olleet ihan yhtä kauan. Vaaleitahan ne on jo tässä iässä. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Ohhoh, tämähän yleisempi alue kuin tiesinkään 😀

 2. Jonna kirjoitti:

  mulla on naaman väri tasoittunut bio oilin avulla.. iltaisin kun sipasee naamaan. ja iho on myös pehmentynyt hurjasti 🙂

 3. Anonymous kirjoitti:

  Nuo raskaus arvet on aika ikävän näköisiä, kun niitä sattuu tulemaan. Minulla ei ensimmäisessä raskaudessa tullut yhtään arpia, mutta synnytys päätyi sektioon ja leikkaava lääkäri ompeli mahan niin kummallisesti kieroon, että nahka on aina vähän niinkuin kierossa ja alamahassa on niikuin joku ihme ylimääräinen ”pussi”. Ja sitten toisessa raskaudessa tuli raskauserpia niin,että ei tuosta meikäläisen massusta sievää saa vaikka olis miten lihasta alla. Arvethan täytyisi tietysti ylpeänä kantaa, mutta kun ne ei vaan ole yhtään kaunista katseltavaa. Saat olla tosi onnelinen niin vauvasta, kuin arvettomasta massustakin 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Monihan näiden kanssa kuitenkin tosiaan kamppailee vaikka ylpeänä jäljet kantaakin. Ja tosiaan vaikka tässä vaiheessa jäljittä selviäisikin niin kukaanhan ei tiedä mitä synnytys tuo tullessaan jos vaikka jostain syystä sektioon päätyisikin.

 4. Anna kirjoitti:

  Kannattaa kokeilla Body Shopin Cocoa Butter Moisturising Stickkiä! No käyttö kokemusta ei ole, mutta kuulemma todella hyvä! Sitä myydään nimenomaan raskausarpien ehkäisyyn 🙂 hintakaan ei kirpaise, noin 16€

  • jennie kirjoitti:

   Ihan uusi tuttavuus, kiitos vinkistä 🙂

  • Amanda kirjoitti:

   Tuo BodyShopin puikko on todella huono, en suosittele! Saman asian ajaa BodyShopin rasvaiset vartalovoit, itse olen käyttänyt mahan venymistä auttamaan suklaavartalovoita. 🙂

 5. Anonymous kirjoitti:

  Sinun raskausarpesi on nimenomaan teini-iästä peräisin, kun olet kasvanut nopeasti. Minullakin on niitä ja miehellänikin on niitä ja hän on aina ollut hyvässä kunnossa :). Joten no stress, ne on ihan luonnollisia

 6. Anonymous kirjoitti:

  Minä muistelen lukeneeni ja kuulleeni, että liian tiukat vaatteet – esim. puristavat farkut – aiheuttavat ns. raskausarpia. Tiedä tuota, mutta voi noin ollakin – voisi kuvitella, ettei liian tiukkojen vaatteiden tuoma epämukavuus ole sen terveellisempää iholle kuin kropalle muutenkaan.

 7. Anonymous kirjoitti:

  Sisältää kyllä pari ainesosaa ( bht eli butyylihydroksitolueeni ja Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde) mitä välttäisin ja varsinkin raskaana ollessa. Itse en mikään superhysteerinen ole lisäaineiden ja muiden kemikaalien kanssa, mutta vähän olen alkanut katsomaan mitä kroppaani läträän ja suuhuni laitan.. Ja varsinkin jos kolmatta alkaisin odottamaan niin olisin tarkempi.Sanna

  • jennie kirjoitti:

   Kaiken ohella, tämä kemikaalikoktailienmaailma on tosiaan melkolailla tuntematonta maaperää. Jokusen artikkelin silloin tällöin olen lukenut mutta siihen se tieto sitten rajoittuukin. Jännä miten tätäkin markkinoidaan nimenomaan odottaville äideille..

  • Anonymous kirjoitti:

   Ihmettelen kyllä suuresti jos tuota oikein markkinoidaan odottaville 🙁 Ja siis tuo bht on se pahempi, jälkimmäinen kuuluu herkimmin allergisoivien hajusteiden joukkoon. http://www.bebesinfo.fi/sivu.php?artikkeli_id=367 . Tuolta löytyy vähäsen tietoa ja pieni vältettävien lista, ja ruusunnuppu.comista kanssa löytyy vähäsen kans tietoa.Sanna

 8. Piia kirjoitti:

  Arvet onneksi vaalenevat aikanaan, vaikka niitä tulisikin. Itselläni repesi raskaana sisäreidet aika villeiksi, mutta nykyään ovat aika huomaamattomat vaaleat viirut vain. Käytin jo raskaana muistaakseni Vichyn rasvaa joka on tarkoitettu ennaltaehkäisemään arpia. Oli tosi kiva rasva muutenkin, eikä mahaan revennytkään yhtä ainoaa arpea. Reisiä en silloin arvannut rasvailla 😀 Mukavaa ja stressitöntä loppuodotusta!

  • jennie kirjoitti:

   Vichysta olen muuten lukenut myös hyviä kokemuksia. Ja tosiaan, vaikka niitä arpia tulisi niin eihän se ole mikään maailmanloppu 🙂

 9. Adelheid kirjoitti:

  Sulla on niin kaunis vatsa. Mulla tuli keskimmäisestä lapsesta hieman raskausarpia vatsaa, mutta ovat jo nyt hyvin vaaleat ja huomaamattomat. Eivät häiritse elämääni.

 10. Madde kirjoitti:

  Hassua, miten usein huomaan sinun ”kamppailevan” aivan samanlaisten ajatusten kanssa kuin minä 🙂 Mua ei haittaa vaikka rinnat raskausarvilla, mutta vatsaani en niitä vaan haluaisi… Mulla eka raskaus toi yhden säälittävän pienen raskausarven alavatsaan, joka täytyy etsimällä etsiä (saattaa siis olla tullut jo ennen raskautta) 🙂 Napakorun kohta taas repesi jonkin verran, johtuen juurikin siitä, ettei se korun alue vaan pystynyt samalla tavalla venymään, kun siinä oli omat arpensa jo valmiina. Tämän onneksi saa hyvin peitettyä edelleen korulla. Toisessa raskaudessa en saanut yhtään arpea, mutta nyt kolmatta odottaessa olen alusta asti pelännyt niitä, apua! Rasvailen kuin hullu itseäni, kuorin vatsaani ja tutkin milloin sinne jotain ilmestyy 😀 Syy tähän pelkoon on se, että vatsani on isompi kuin aiemmista lapsista ja olen jostain keksinyt, että olen jo niin vanha, että nyt niitä varmasti tulee eikä iho pysy mukana.

  • jennie kirjoitti:

   Heh 🙂 En tosiaan edes maininnut rintojen aluetta mutta juuri noinhan minä ajattelen. Hassua 😀

 11. Sini Laatikainen kirjoitti:

  No eihän sulla todellakaan kovin pahat raskausarvet mutta itselläni ne oli TODELLA selvästi havaittavat.. Onneksi kuitenkin pääsin niistä eroon tämän uuden raskausarpi hoidon avulla.. Todellakin on kyllä ikävän näköisiä nuo raskausarvet silloin kun ne on ihan pahimmillaan.

 12. Nimetön kirjoitti:

  Kiitos Jennie hyvästä blogista! Luen näitä vähän myöhässä.. Itsellä nyt ensimmäinen raskaus, viikkoja 25 kasassa ja suurimpia pelkoja (harmittomia pelkoja siis) on juuri raskausarvet. Monta kertaa päivässä tutkin vatsaani, sillä nyt vatsan hieman kasvettua iho on muuttunut ”laikukkaammaksi” ja jos sitä oikein syynää ja venyttää, saattaa havaita minimaalisia valkoisia ”raskausarpia”. Mulla murrosiästä oikeita arpia lanteilla, ja näitä miniepätasaisuuksia itse asiassa löytyy aivan kaikkialta kehosta, mutta silti stressaan asiasta ja pohdin, että repeääkö maha nyt täysin… Ja onko tämä vain ensimmäinen merkki asiasta. Muistatko, että muuttuiko oma ihosi venymisen johdosta ja näkyivätkö pilkkuvirheet tavallaan paremmin? Hassua stressata jostain näin turhasta!! Kiitos ihanasta blogista vielä!

  • jennie kirjoitti:

   Toisille turha on toisille tärkeä, eikä mikään asia ole minusta niin turha että siitä ei mukamasti saisi olla huolissaan. Kun nahka pingottuu niin on käsittääksni ihan luonnolista että ne pienimmätkin virheet näkyvät selkeämmin. En siis usko että kohdallasi on mitään tavanomaista huolestuttavampaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.