Hae
My Project Is Me

Tämänhetkinen treeniviikko

Moi,

Olen täällä väläytellytkin ajatusta yksijakoisesta saliohjelmasta ja maaliskuun aikana pääsin tuumasta toimeen. Yksijakoiseen siirtymisen suurin syy oli se, ettei harjoitteluintensitettiini tällä hetkellä ehkä ole enää se kaikkein korkein. Viimeiset toistot eivät vaadi irvistelyä ja vaikka tehokkaasti harjoittelenkin (lihaksissa siis tuntuu) tiedostan varsin hyvin itsekin että voisin antaa vielä enemmän – jos vain tilanne olisi toisenlainen. Tämän takia en siis uskonut kerta viikossa tietyn lihasryhmän harjoittamisen olevan itselle enää tehokasta ja vaihdoin viimein yksijakoiseen ohjelmaan. Yksijakoisella ohjelmallahan tarkoitetaan sitä että jokaisella kerralla harjoitetaan periaatteessa koko kroppa, jolloin sama lihasryhmä rasittuu useamapana kertana viikossa.

Hah, saapa valo kyynärvarren (vai mikä se on tuo osa ranteesta kyynärpäähän) näyytämään pelkältä luulta 😀

Samalla kun vaihdoin saliohjelmaa, lisäsin yhden aerobisen harjoittelupäivän jo vakioituneen uintipäivän seuraksi. Salikertoja kertyy viikkoon siis kolme ja jotain muuta kaksi kun puhutaan varsinaisesta treeniajastani, eli aamusta ennen työpäivän alkua. Tämän lisäksi on nuo mahdolliset (ja toivottavat) iltaliikkumiset sekä viikonloput, jotka pääsääntöisesti koostuvat matalasykkeisestä kävelystä ja jos mahdollista niin vähän korkeammilla sykkeillä tehtävästä olohuonejumpasta.

Jos nyt suurennuslasin alla pidetään tuota aamuliikuntaa niin tämänhetkinen treeniviikkonihan näyttää tältä:
MA    sali
TI     uinti
KE     sali
TO    ylämäkikävely+pepputreeni
PE     sali
LA    –
SU    –

Kaikki salipäivänihän ovat keskenään erilaisia, eli sisältävät eri liikkeitä. Näin saan pidettyä itse oman mielenkiinnon yllä ja tarjoan lihaksille vähän erityyppistä ärsykettä. Oman ohjelmani kopioin lähestulokoon täältä, joskin joitain liikkeitä olen muuttanut samoin kuin toistomääriä. Ja vähän omaa muotoaan koko ohjelma tuntuu hakevan edelleen kun jokatoinen viikko huomaa että joku liike ei tunnu enää hyvältä. Tällä viikolla harkinassa on maastavetojen unohtaminen kokonaan mutta kokeillaan vielä ensi viikolle miltä tuntuu ennen lopullista päätöstä.

Viimeaikoina on muuten ollut äärettömän hankalaa ottaa kuvia kesken treenien kun salille on tullut aamuruuhkaa, ja minähän en kehtaa kuvata jos joku on näkemässä. Ehkä nämä valkenevat aamut ovat saaneet ihmiset heräämään aikaisemmin vanhojen vakiokävijöiden lisäksi. Olen myös ensikertaa, tai ainakin pitkään aikaan, kirjannut ylös treenivastuksiaja toistoja niin tiedänpähän mihin aikanaan palata.

2 kommenttia

  1. miku kirjoitti:

    Hei!Mielenkiinnosta kysyisin miten treenaat nykyään jalkoja? Varsinkin etureisiä ja pakaroita? Teetkö kyykkyjä painoilla/painotangolla, prässillä ym.? Itsekin odotan nyt toista lasta. Ekassa raskaudessa tein kyykkyjä painotangolla aika pitkälle, mutta nyt kun ajattelen, niin aika puristuksessa on lapsi ollut ja ei tuntunut kyllä niin hyvältä. Nyt on rv20 ja teen jalkaprässissä jalkoja, en vain mene niin syvään kyykkyyn kuin normaalisti menisin. Tsemppiä loppuodotukseen! 🙂

    • jennie kirjoitti:

      Liikkeet tosiaan jakautuvat eri päiville ja tässäpä ne kaikki oikeastaan ovat; Kyykky Smithissä, Jalkaprässi hyvin leveällä haaralla (ottaa enemmän sisäreisiin), Ojentaja- Koukistajalaitteet, Askelkyykky kävellen käsipainojen kanssa, Yhden jalan syväkyykyt TRX-nauhojen avulla, Ristikkäistaljassa peppuliike/jalanojennus ja Lantionnostot jumppapallolla. Käytän siis lisäpainoja mutta teen myös paljon ilman. Tämä siis ainakin vielä – viikko kerrallaanhan tässä melkein saa elää ja katsoa mikä milloinkin tuntuu hyvältä. Ja melko leveitä kyykkyjä saa kyllä tehdä että mahan kanssa mahtuu mukaan :)Onnea ja mukavia hetkiä sinullekin odotukseen <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.