Hae
My Project Is Me

Dromet vai Freddyt

Tällä hetkellä tuntuu housumarkkinoilla olevan kaksi valitsevaa vaihtoehtoa; Freddyt ja Dromet. Toki, muitakin elastisia pöksyjä löytyy niin H&M:n kuin Vero Modankin valikoimasta mutta nämä kaksi nimeä ovat sellaiset jotka tunkevat esiin jokaisessa mahdollisessa sosiaalisessa mediassa. Freddyjähän omasta kaapistani löytyykin jo  mutta viimein sain käsiini myös aina loppuunmyydyt Drometkin.

drometvaifreddyt

Molempien housujen perusajatushan on sama: tarjota hyvännäköinen ja hyvin istuva, tyylikäs housu mahdollisimman venyvänä versiona. Kun housun materiaali venyy, tarkoittaa se samalla sitä että myös muun muassa treenattu takapuoli ja reidet mahtuvat housuihin ilman että ne ovat vyötäröltä auttamattomasti liian suurtet. Tavallisessa farkussa tämä olisi sula mahdottomuus. Kummassakin merkissä elastisuutta on enemmän kuin useissa muissa ja juuri tämä on näiden suuri etu.

Eroavaisuuksiakin toki löytyy ja yksi merkittävimmistä on varmasti hinta: Dromeja (39,90€) kun saa ainakin kahdet yksien Freddyjen hinnalla (79-119€). Käyn seuraavaksi molemmat merkit läpi oman mielikuvani ja käyttökokemuksieni perusteella.

IMG_3725

Freddyt jakavat vahvasti mielipiteitä: Toisten mielestä laatu on heikkoa ja toiset taas ylistävät housut taivaiseen. Itse olen tyytyväinen kuluttaja vaikka hinta onkin ehkä turhan korkea. Omassa käytössäni Freddyt ovat kestäneet hyvin, haarat tai muut saumat eivät ole ratkeilleet eikä vetoketjun kanssa ole ollut koskaan mitään ongelmia. Ja tämä koskee siis kaikkia viisiä housuja, jotka minulla heiltä on. Housujen materiaali on kuitenkin todella ohutta, siis housuiksi ja varmasti liian pieni koko tai terävään kulmaan osuminen hajottavat ne – ihan niin kuin sukkahousutkin. Vaikka osa materiaalista näyttääkin farkulta, ei se sitä kuitenkaan ole ja tämä on ihan hyvä pitää mielessä. Jos housuja pesee tiuhaan tahtiin niin kangas varmasti nukkaantuu, kuten mikä tahansa vaate mutta runsaan elastaanin (20%) ansiosta tavanomaista  vähemmän. Housujen muotoilu, erityisesti takapuolen saumat joiden ansiosta nämä ovat ne kuuluisat peppuhousut, jakanee myös mielipiteitä ja luulin ensin itsekin vihaavani sitä. Päälle puettuna ne kuitenkin ovat mielestäni hyvännäköiset ja nämä housut jalassa olen jopa kuullut kehuja takalistostani. Ison plussan haluan myös antaa vyötäröllä olevasta silikoninauhasta, jonka ansiosta housut pysyvät hyvin paikoillaan eikä tahatonta rekkamiehen hymyn paljastelua tarvitse pelätä.

IMG_3731

Dromet niittävät kehuja ja niiden saatavuuskin on usein kiven alla. Itselläni on ollut noin kuukauden ajan hiekan väriset Dromet, joiden käyttöön mielipiteeni perustan. Materiaali on selkeästi paksumpaa kuin Freddyissä, jonka ansiosta kestävyys on todennäköisesti Freddyjä parempi. Aivan yhtä joustavaa housuissa käytetty kangas ei ole mutta vaikka elastaania onkin vain 5% niin muun käytetyn materiaalin ansiosta joustaa enemmän kuin numerojen perusteella voisi olettaa. Varsinaista peppuefektiä näissä housuissa ei ole mutta varmasti, jos takapuolta yhtään löytyy, ei se huonolta näytä näissäkään. Freddyihin verrattuna yksi iso etu on taskut, jotka löytyvät niin edestä kuin takaa. Lisäksi edessä on kauniit vetoketjulliset piilotaskut. Omalla kohdallani vetoketjun kanssa on ollut haastetta vaikka koko on oikea. En tiedä onko kyse yleisestä viasta vai maanantaikappaleesta (joku jolla on kokemusta voinee vahvistaa pysyvätkö teidän vetskarit varmasti kiinni).  Toisekseen, housut ovat kaltaielleni tappijalalle auttamattomasti liian pitkät mutta mallimittaiset sääret varmasti vastaavasti kiittelevät tätä ominaisuutta. Lisäksi vyötärökaistale ei ole venyvä, kuten Freddyissä vaan koon pitää istua myös niiltä osin.

IMG_3736

Itse olen tyytyväisempi Freddyihin sillä ne istuvat omalle vartalolleni paremmin. Käyttökokemusta löytyy useasta parista ja olen ollut jokaiseen tyytyväinen niin laadullisesti kuin muutoinkin. Ainoat miinukset ovat oikeataan taskuttomuus sekä hinta. Dromeissa houkuttaa edullisempi hinta ja paksumpi housumateriaali mutta malliltaan ne eivät minulle yhtä hyvin istu. Eikä mielipiteen muodostamista valitettavasti auttanut Dromejen haasteellinen vetoketju.

 

16 kommenttia

 1. jenna kirjoitti:

  Itselläni on dromet ja mulle se vyötärö on vaan liian tiukka kun ei jousta. Kokoa isompi on muualta isompi.mutta laihdutushan tässä on muutenki käynnissä niin varmasti istuvat paremmin jossain vaiheessa 🙂 vaaleat housut sopii sulle tosi hyvin!

 2. hmpv kirjoitti:

  Mulla on kaapissa varmaan viidet (?) dromet ja mulla ei ole ollut ongelmia vetoketjun kiinni pysymisessä, oisko sulla siis maanantaikappale tai liian pieni koko?

  Tuota vyötärön jousto-ongelmaa en kyllä ymmärrä, kyllä mulla kaikki ne joustaa ja ostotilanteessa juuri painotettiin että kannattaa ottaa napakka koko, koska vyötärö antaa hiukan periksi käytössä…

  • jennie kirjoitti:

   mielenkiintoista, tuskin ovat hyvää housumallia lähteneet muuttamaan sen tuon vyötärön suhteen. Tai sitten mulla on ihan todellinen maanantaiversio käsissäni koska se vyötärö on lähes yhtä joustamatonta materiaalia kuin tavallisissa farkuissakin. Ehkäpä olen yhteydessä ostopaikkaan ja tiedustelen asiasta, yhdessä vetskariongelman kanssa. Luulin aina ennen itsekin että ne farkut, joissa vetskari ei pysynyt kiinni olisivat olleet liian pieniä mutta käytännössä olen huomannut että näin ei ole vaan ne falskaavat ihan jostain muusta syystä.

   hienoa kuitenkin kuulla että tämä ei ole yleinen ongelma kyseisissä housissa.

 3. Sue kirjoitti:

  heippa!
  Mitä mieltä olet dromen kokoluokasta? Mitä numerokoa suunnilleen esim. s koko vastaa? Minkä kokoiset itse ostit? KIITOS paljon jos viitsit auttaa, houkuttais nimittäin tilata ku freddyihin ei vara ole!;/

  • jennie kirjoitti:

   Mä itse ostin M-kokoiset (Freddyissä S mutta nyt tämän pienen pulskistumiseni myötä päätin tyytyä kohtaaloni kokoa isommista housuista että on ainakin muutamat, joita voi äyttää ilman että puristavat). Koen että vastannevat melko hyvin kokoaan mutta vartalonmalli vaikuttaa tietysti paljon. Jos tosiaan on yhtään mahakas, saattaa vyötärön kanssa olla haasteita.

   Mielestäni ainakin Halonen myy näitä kanssa, eli saattaisi päästä ihan kokeilemaan ennen ostopäätöstä..

 4. Hanna kirjoitti:

  Minulla on myös ollut niitä maanantaimalleja sitten Drome-housuissa.

  Tälläkin fitfashionin sivustolla monesti mainostettu nopea nettikauppa on tarjonnut jo kotiin tullessaan rikkinäiset vetskarit; puuttui aina yksi ”hammas” ketjusta. Lisäksi vetskarit lasahtivat ensimmäisellä vedolla. Kokeilin kolme kertaa ja sitten annoin periksi. Kyse ei ollut liian pienestä koosta kohdallani. Olisin voinut hyvin ottaa jopa kokoa pienemmät ja ne olisivat olleet sopivat. Lisäksi pitkät lahkeet ja housun kalsarimainen materiaali ei vakuuttanut minua.

  Eli ei jatkoon. Freddyjä en ole kokeillut, mutta uskon ettei sekään materiaali innosta meikäläistä. Nimimerkillä muutaman kerran kyseiset housut läheltä nähneenä. Onneksi on muita malleja. 🙂

 5. vieras kirjoitti:

  Molemmat todella nolot tyrkkyhousut.

 6. Hanna kirjoitti:

  Tämän postauksen innoittamana hankin Dromet ja olen super tyytyväinen. Olen malliltani päärynä eli reisiä peppu ja lanteita riittää mutta mahasta hoikempi. Minun tapauksessa ei ikävä kyllä puhuta lihaksista vaan silkasta löllyvästä niin olin huolissani että näyttää makkaralta kääreessä, mutta materiaali on onneksi aika paksua niin hyvältä näyttää. Olen hihitellyt töissä itsekseen että ettepäs tiiä että mulla on kalsarit jalassa. Nettikaupassa sanottiin että jos epäröit ota isompi koko niin otin varmuudeksi koon XL mutta koko L olisi kyllä varmaan sopiva kun reisistä ok mutta vyötäröstä iso. Suosittelen siis lämpimästi vähän pyöreammillekin näitä housuja 🙂 (Ainakin tummia värejä 😉 )

 7. jj kirjoitti:

  Mistä olet löytänyt valkoiset freddyt? ?

  • jennie kirjoitti:

   En olekaan, Freddyt ovat ihan vaalan vaaleat hiekanväriset ja Dromet sitten puhtaan valkoiset.

 8. Laura kirjoitti:

  Lueskelin kommentteja ja ilmeisesti käytät s-kokoa freddyissä? Onko noi sun vaaleat freddyt low waist vai regular waist? Ja minkä pituset lahkeet? ☺

  • jennie kirjoitti:

   Moikka, Ovat joo S-kokoa (vanhempaa mallia) ja low waist. Valitettavasti housut ovat tällä hetkellä vielä varastossa enkä muista lahkeen mittaa mutta eivät muistini mukaan ole ne lyhyemmät vaan ihan normaalipituiset. Toivottavasti vastauksestani oli hyötyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *