Hae
My Project Is Me

Aina on aihetta juhlaan

Moi,

Kuten nyt siis moneen otteeseen mainittu niin tämä viikonloppu on mennyt juhlahumussa kun perheen pienin on täyttänyt kokonaisen vuoden. Miten se aika onkin kulunut tällaista vauhtia? Vastahan minulla oli sylissä pieni tuhisija ja nyt tämä tuhisija on kasvanut vakaita askelia ottavaksi yksivuotiaaksi ja on valmis valloittamaan koko maailman! Kaikki sanoivat että niistä vauvahetkistä tulisi nauttia koska kuluvat niin nopeasti ja arvaatteko mitä, niin ne todellakin tekevät. Minulla ei ole enää vauvaa, vaan ihana pieni poika <3

Lauantain vietimme sukulaisten parissa ja sunnuntaina oli ystävien ja kummien vuoro. Tarjoilut pyrin pitämään melko minimissä ja tällaista sain aikaiseksi:

Täytekakussa täytteenä oli banaania sekä mansikkaa sekoitettuna kerma-tuorejuustoseokseen. Banaani on jo ehtinyt ruskettua kuvaushetkeen mutta ei se onneksi makua haittaa. Mielikuvissani kuvittelin haluavani mahdollisimman simppelin valkoisen kakun. Toteutuksena tämä jäi hieman tylsäksi ja sunnuntaiksi tsemppasinkin hieman enemmän niillä koristeilla, joita kotoa löytyi.

Juhlavieraiden joukkoon mahtui myös muutama karppaaja ja heille lupasin leipoa jotain omaa. Päädyin tekemään pähkinä-suklaa kakkua, johon epähuomiossa työnsin kookosjauhoja reseptinmukaisen mantelijauhon sijaan. Koska kakusta tuli melkoisen tuhtia tarjoilin sitä sokeroimattoman kermavaahdon sekä mansikkasurvoksen kanssa. Suolaisena palana taroilin karppileipää munavoilla. Lisäksi tekemäni suolaiset piirat kävivät ruokvalioon mainiosti kunhan vain pohjan jätti syömättä.

Jostain käsittämättömästä syystä hinguin myös tekemään muffineja (tai minusta muffinsseja) kaapissa lojuneista suklaalevyistä. Tein siis suklaamufinnseja Fazerin sinisestä ja päälle tein tuorejuusto-kermavaahto kuorrutteen joka siniseksi värjäyksen yhteydessä lässähti ikävästi.

Kaikkineen tarjoiluihin kuului siis
 • Feta-Pinaattipiiras
 • Kinkkupiiras
 • Muffinssit
 • Täytekakku
 • Karppisleipä ja munavoi
 • Karppaajan suklaakakku
 • Keksejä
 • Vaahtokarkit, lakut ja suolatikut
 • Kahvi, Tee, Mehu
Kun silmä vältti, niin myös juhlakalu löysi täytekakun 🙂


Nyt kun kaksi päivää on eletty kakku- ja leivoslinjalla niin ehkäpä huomisesta on tosiaan hyvä palata takaisin arkeen.  Nämä kaksi viimeistä päivää ovat muistuttaneet minua kummasti sellaisesta Peppi Pitkätossun jakososta, jossa Peppi viettää synytmäpäiviään ja aloittaa aamun täytekakulla – Tervetuloa vain minun terveelliseen maailmaani 😉

4 kommenttia

 1. Tanja kirjoitti:

  Onnea pikkumiehelle! Meillä odotellaan vielä nelisen kuukautta ko. Juhlia 🙂 tää sun blogi on kyllä mahtava tsemppari omaan lihastenkasvatusprojektiini! Varsinkin kun melko samat lähtökohdat kummallakin

 2. jennie kirjoitti:

  Sitä ennen pääsee onneksi nauttimaan kesästä 🙂 Vitsit, oikein odotan innolla paluuta normaaliruokavalion pariin kun tämä koko viikko nyt on ollut hieman tällainen..

 3. Anonymous kirjoitti:

  Saisiko suklaakakun reseptin jakoon? :)M

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *