Hae
My Project Is Me

Herttoniemen Kartano ja leikkipuisto Tuorinniemi

Onko se Englanti? Onko se Ranska? Ei, se on Helsingin Herttoniemi sekä Herttoniemen Kartano. Lähilomailukohteita voi löytyä yllättävistäkin paikoista ja tässä yksi vaihtoehto päiväretkikohteeksi.

Herttoniemen Kartano

Herttoniemen kartano ja erityisesti sen kartanopuisto  ovat vaikuttavat ja mielessäni ajauduin parisataa vuotta taaksepäin muhkeiden tyllihameiden ja hienostorouvien sekä -herrojen aikakauteen. Vaikka olinkin jo ennakkoon lukenut kartanonpihan olevan yksi maan hienoimmista, teki se silti minuun tavattoman suuren vaikutuksen kauneudellaan, suuruudellaan sekä maailmanluokan ulkoasullaan. herttoniemen kartano

Matkassa mukana olleiden lasten mielestä mahtavinta puistossa taisi kuitenkin olla kartanonlampi, sekä siellä pesueitaan kasvattavat sorsaperheet. Alue on tosiaan kielletty koirilta ja sorsilla onkin suojaisat sekä suotuisat oltavat. Ihmisiä aluueella kuitenkin kulkee paljon ja kovin rohkeasti pienet poikaset emonsa kanssa meitäkin lähestyivät ja ehkä juuri siitä syystä sorsaperheen puuhastelua olikin niin mukava seurata.

Itse kartanon sisäpuolelle emme valitettavasti päässeet sillä olimme aukioloaikojen ulkopuolella liikenteessä. Herttoniemen kartano ja sen kaunis puistoalue tarjosi kuitenkin matkan maailmalle, ihan omien kotikulmien välittömässä läheisyydessä.

 

Leikkipuisto Tuorinniemi

Lasten kanssa liikenteessä oleville suosittelen vielä matkaa aivan lähellä sijaitsevaan leikkipuisto Tuorinniemeen, mikä on vielä vuosien jälkeenkin yksi Helsingin suosikeistani. Nämäkin kuvat sisältävät otoksia vuosien 2017-2020 väliltä. leikkipuisto tuorinniemi

Leikkipuisto Tuorinniemi sijaitsee aivan uimarannan kupeessa ja lämpimänä kesäpäivänä voi leikkien lomassa pulahtaa tosiaan vaikka uimaan. Veden läheisyys tarjoaa luonnollisesti myös vesileikkimahdollisuuden itse leikkipuistossa perinteisten keinujen, liukumäkien ja muiden leikkimahdollisuuksien lisäksi. Arkipäivisin leikkipuisto Tuorinniemi tarjoaa myös ohjattua leikkipuistotoimintaa, milloin käytössä on lisäksi esimerkiksi myös wc-tilat. Leikkipuiston sivuilta selviää myös että tänäkin kesänä puistossa tarjotaan ilmainen kesäruokailu lapsille (muista omat astiat).

Mikäli sateet jatkuvat ja hauskaa tekemistä kaipaa sisätiloihin, löytyy täältä useampikin hyvä (ja jopa ilmainen!) vaihtoehto. Toivotaan kuitenkin poutasäitä ja mahdollisuuksia nauttia Suomen kesästä myös ulkona. Lasten matkassa on kuljettu myös sekä vähän lähelle että kauemmas ja kurkkaa löytyisikö täältä jotain sinua kiinnostavaa menovinkkiä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.