Voiko Frappuccino olla terveellinen?
Moi,
Jos kukaan teistä on yhtään kuin minä, niin olette osittain onnellisia Starbucksin Suomeentulosta syystä nimeltä Frappuccino. Ah, tuo syntisen hyvä – rasvaistakin rasvaisempi kylmä kahvinautinto, kaloreista puhumattakaan. Mitä jos samanlaisen herkun saisi valmistettua itse ja vielä jokseenkin terveellisesti?
Kiitos tästä kuuluu jälleen, alkuperää kunnoittaen, jenkkilään. Alkuperäisen ohjeen tälle terveellisemmälle versiolle voitte käydä lukemassa täältä, jossa on myös monenmonta muuta hyvänkuuloista (ja varmasti makuista) ohjetta. Omat mittani ovat ”noin” määriä ja riittävät 2-3 annokseen, lasin koosta riippuen. Jokaisella (niin, ehdin tätä maistelemaan ennen lähtöä muutamankin erän) maku oli hieman erilainen. Pääsääntöisesti kuitenkin tarvitaan:
2-3dl jäitä
mitallinen suklaanmakuista proteiinijauhetta
2dl kahvia (vettä)
suklaanmakuista steviaa
vaahtoutuvaa vanilijakastiketta (kevyttä sellaista esim. Flora 12%)
Jauhettua kanelia koristeena
Laita kaikki ainekset, vanilijakastiketta ja kanelia lukuunottamatta, tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Itse en huomannut eroa sen suhteen olinko ensin murskannut jäät vai teinkö sen samassa hetkessä – yhtä tuskaista se minun halpiskoneellani oli. Nesteenä voi käyttää pelkkää kahvia, pelkkää vettä tai näiden kahden sekoitusta. jos haluaa enemmän suklaisen lopputuloksen, voi lisätä hieman kaakajauhetta (sokeroimatonta tai raakakaakaota). Jäiden määrässä noin samat nesteeseen verrattuna oli minusta melko optimaalinen (mitattuna ennen murskausta eli yhteen desiin ei kovin montaa palaa mene). Ei tarvitse enää lähteä Starbucksiin ainakaan tämän vuoksi sillä senverta hyvää tämä on!
Voisin koettaa tuota vaikka heti, mutta mikä on tilavuudeltaan tuo mitta, jolla proteiinijauhetta kauhaistaan?
hmm, minulla taitaa olla 0,5dl se mitä käytin.