Hae
My Project Is Me

Viime viikkoa ja tulevaa

Moi,

Näin maanantaiseen tapaan kerrataan taas hieman liikuntoja viime viikolta. Mahtimaaliskuun  aloitus ei ehkä sujunut niin mahtavasti kuin omissa mielikuvissani olin ajatellut. Jostain syystä en oikein tuntunut saavan tehoja irti liikunnoistani ja minusta tuntui että ennemminkin vain kävin salilla kuin että olisin treenannut salilla. Joskus näitä viikkoja vain tulee.

 Liikuntamäärät olivat muutoinkin melko alhaiset sillä iltaliikkumiset loistivat poissaolollaan yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Milloin minkäkinmoinen veruke esti lähtemästä joko iltalenkille tai liikkumiset kotona. Niinpä saldo kaikenkaikkineen on seuraavanlainen.

Edellistä seuraa välittömästi toinen taukoviikko kun en poikkeujärjestelyjen vuoksi pääse salille kuin yhtenä päivänä. Tarkoitus siis olisi keskittyä kotona tekemiseen senkin edestä ja samalla rakentaa tulevaa varten uutta saliohjelmaa. Aiemmin olen väläytellyt ajatusta yksijakoiseen siirtymisestä ja nyt aion sen viimeinkin toteuttaa. Tarkoituksena olisi käydä kolmesti viikossa koko kroppa läpi (jokaisella kerralla erilainen treeni kuitenkin) ja yhdistää tähän tiistainen uinti sekä yksi juoksumatto/crosstrainer-treeni (tai jos keksin niin joku muu kevyehkö aerbinen juttu). Toiveena olisi saada paitsi vaihtelua treeneihin niin myös hieman kasvattaa yleistä kestävyyttä. Panostetaan siis tähän suunnitteluun tällä viikolla ja puolenkuun jälkeen aloitetaan se mahtimaaliskuu sitten tosissaan.

6 kommenttia

 1. Adelheid kirjoitti:

  Etkö viikonloppuisin ehdi vai halua harrastaa liikuntaa. Olen myös työssäkäyvä ja kolmen lapsen äiti. Viikonloput on just se aika kun kerrankin on aikaa treenata kunnolla. Ei viikolla ehdi kuin aamulla parina päivänä ja iltaisin maximissaan tunnin, kun lapsillakin harrasteita ym. Mutta parempaa maaliskuuta sulle! =)

  • jennie kirjoitti:

   Tämä on ehkä aika 50/50.. Juui nyt, en viikonloppuna pääse koska osallistun eräälle viikonloppukurssille ja lähtökohtaisestikin viikonlopuille osuu aina kaikenlaista kun nuo arkipäivät menevät niin hujauksessa. En tietenkään ole 24/7 liikenteessä viikonloppuisin mutta koska omalle osalle parhaiten sopii tuo arkiaamu niin viikonloput ovat vain ekstraa tai paikkaavat toki mahdollisuuksien mukaan arkipäiviä. Lisksi toki tuo pikkuinen ja meidän (minun ja poikaystäväni) eriävät aikataulut luovat omat haasteensa..

 2. Anonymous kirjoitti:

  Heippa! Sulla on todella inspiroiva blogi, olen lukenut tätä jo pidemmän aikaa mutta olen vaan tosi huono jättämään kommentteja. Aloin vaan miettimään, että olisiko sulla vinkata mitään hyvää yksijakoista saliohjelmaa. Käyn neljä kertaa viikossa erilaisissa jumpissa, tähän vielä juoksulenkit päälle. Olen käynyt jumpissa jo sen verran kauan, että enää ei tunnu mitään kehitystä tapahtuvan ja jumpatkin yksistään alkavat jotenkin tympiä. Olen kyllä monen vuoden ajan käynyt välillä salilla useammankin kerran viikossa mutta aina se on ollut jotenkin sellaista haahuilua. Tavoitteenani olisi saada lisää voimaa ja lihaserottuvuutta, tuntuu, että juoksu muokkaa kropasta sellaisen luihun jos tiedät mitä tarkoitan. 😀 Yläkroppa mulla on heikompi eli ehkä sellainen ohjelma, joka kuormittaisi yläkroppaa (etenkin käsiä) hieman enemmän olisi hyvä. Kiitos vielä hienosta blogista. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Jossain vaiheessahan varmasti alkaa kyllästyttämään ja kaipaa vaihtelua – eikä kehitystäkään tosiaan välttämättä tapahdu. Vaikka viikko on jo melkein ohi, en oikeastaan oel saanut mitään aikaan oman yksijakoiseni kanssa. Se mitä olen kuitenkin saanut aikaan, on päätös että haluan jokaiselle treenikerralle saada yhden ns. superliikkeen mahdutettua mukaan. Superliikkeinä pidän esim. leuanvetoa, dippejä, punnerruksia yms. Joku myös jo aikoinaan vinkkasi täällä esiintyvästä yksijakoisesta ohjelmasta: http://www.pakkotoisto.com/aloittelijoiden-osio/53396-aloittelija-lue-taemae/. Voi olla että itsekin lähden tätä soveltaen etenemään sillä mukana on paljon sellaista, jota en olekaan tehnyt kuin vain joskus kokeilumielessä, jos ollenkaan.

 3. Tziku kirjoitti:

  Heissan!Mun on pakko kysyä sulta täällä, kun en nyt Googlen ohjeilla osaa…Miten saat tuon HeiaHeia! -viikkonäkymän kaapattua ja siirrettyä niin, että saat sen liitettyä Blogiin? Olen innostunut tuosta Heiaheiasta, mutten vaan saa liitettyä sitä blogiini…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.