Hae
My Project Is Me

Herkkusuun kevyempi ananaskakku

Tämä kakku on yksi kaikkien aikojen suosikeistani, enkä varmasti pysty kirjoittamalla kehua sitä tarpeeksi. Helppoudesta tekeminen ei voi jäädä kiinni, sillä ainekset ovat sellaiset mitkä varmaan lähes jokaiselta löytyvät kotoa tai ainakin korkeintaan lähikaupasta. Kun maku on hyvä, ainekset yksinkertaiset ja tekeminen idioottivarmaa niin en voi muutakuin sanoa että kokeile ihmeessä itse.

Seuraava resepti ei kuitenkaan ole se aivan alkuperäinen, sillä olen muovannut sitä keveämpään ja kakkumaisempaan suuntaan. Maku ei kuitenkaan ole kärsinyt sokerisempaan ja rasvaisempaan alkuperäisversioon verrattuna lainkaan.

Herkkusuun Kevyempi Ananaskakku

Pohja

200g täysjyvä digestive-keksejä murskattuna

50 g sulatettu voita

Täyte

500g maitorahkaa

400g creme fraichea (10%)

2tlk valutettua ananasmurskaa

1,5dl erytritolia (tai muu makeutus)

ripaus aitoa vaniljaa

Aloita valuttamalla ananas hyvin. Jos aikaa on, voi antaa sen valua vaikka tunnin mutta kaltaiseni hätähousu taputtelee murskaa kuivaksi talouspaperin avulla. Laita uuni lämpiämään 175c. Murenna keksipohja ja sulata voi. Sekoita sula voi keksimurujen joukkoon ja taputtele irtopohjavuokaan.

Sekoita keskenään kaikkitäytteen ainekset ja kaada murupohjan päälle. Paista uunissa, 175c, noin 30-35minuuttia tai kunnes päällinen alkaa hieman ruskistua reunoilta ja taivaallinen tuoksu huumata kodin.  Anna jäähtyä ja tarjoile kylmänä.

5 kommenttia

 1. miltsu kirjoitti:

  kiitos tästä! välillä himoitsen jotain kakkua missä ei olisi sokeria,tätä kun vähän viel muokkaan pohjan osalta sokerittomaksi niin ai että,kokeilen takuuvarmasti 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kerroppa muuten miten tuon pohjan valmistat – mä nimittäin olen hieman pähkäillyt samaa mutta toistaiseksi pidättäytynyt tässä.

 2. ulla kirjoitti:

  Ouh, Aika iisin oloinen ohje . : )
  Pitää vaan pohja muokata gluteenittomaksi gluttiskekseillä.

 3. Tina kirjoitti:

  Meillä tykättiin kakusta kovasti Pyhäinpäivän jälkkärinä. Kiitos reseptistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *