Hae
My Project Is Me

Uunilohi kapristen kanssa

Moi,

Olen ennenkin maininnut että lohi on yksi niistä raaka-aineista, jota lähes joka viikko saa jostakin kaupasta edullisesti. Jokin aika sitten oli taas yksi näistä viikoista ja valmistin lohta reseptillä, johon ihastuin joskus kesällä. Tämäkertaisessa tekeleessä muutama pikkujuttu ei osunut ihan nappiin ja reseptin jälkeen kerrottakoon mikä.

Resepti on suoraan Valion sivuilta:
850g lohta
1 lime
1-2rkl kapriksia
2-3rkl aurinkokuivattua tomaattia
1prk Valio maustettu ruokakerma, Mustapekka

Huuhdo filee kylmällä vedellä. Poista ruodot.. Poista nahka (omasta mielestäni helpoin tapa on paistaa lohta hetki pannulla nahkapuoli alaspäin). Leikkaa filee annospaloiksi (5 – 6 kpl). Siirrä uunivuokaan, johon kalapalat sopivasti mahtuvat. Pese limetti kuumalla vedellä. Raasta siitä ohut pintakuori. Purista mehu. Valele kalapalat limettimehulla (2 – 2 1/2 rkl). Levitä kalan pintaan limetin kuoriraaste. Ripota kalapalojen päälle kapriksia ja hienonnettua, aurinkokuivattua tomaattia. Kaada vuokaan ruokakerma. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 40 min.

Sama kuvina:

Näitä tarvitset

Poista ruodot
Pienen paistelun jälkeen nahka irtoaa ongelmitta
Huuhdo lime

Lisää ”mausteet” kalan päälle

Lisää maustettu kerma

Uuniin menossa

Uunista tulossa

Lisänä tarjosin keitettyjä perunoita sekä kasviksia.


Kuten ehkä kuvista huomaa, lorautin kapriksia ja tomaattia ehkä hivenen liikaa. Kastikkeesta tuli liian suolainen ja kaprismainen eikä siitä siis ollut sitä iloa kuin olisin toivonut. Lisäksi lohta oli minulla ehkä hieman liikaa kastikkeen määrään nähden. Kerrankin, ohjeen tarkasta noudattamisesta olisi ollut iloa. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan sillä itse olin ainakin ensikerralla ihan myyty tälle(kin) helpolle reseptille.

8 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  namm herkullisen kuuloinen ohje. pääset muuten pienemmällä tiskillä jos ensin poistat fileestä ruodot ja sitten leikkaat annospaloihin ja uuniin nahka ylöspäin… paahtunut nahka pois ja mausteet. niin teen myös kun otan jäisen lohen pakkasesta,ei tarvi sulatus kikkailuja kun ottaa ruodot pois ennen pakastusta 🙂

 2. Anonymous kirjoitti:

  Oi mikä ohje! Ite mua vaan epäilyttää noi kaprikset. Luulin aina ennen, että ne on kalansilmiä. Ja nyt kun tiedän ettei ne ole, niin silti vähän epäilyttää syödä niitä!

 3. Laho Lahna- Elina kirjoitti:

  kiitos ohjeesta, vaikuttaa melko simppeliltä tämmöisen sählärinkin toteuttaa :–)En oo ikinä raaskinu ostaa lohta ku eiks se oo aika kallista? Vai onko siitäkin jotain ”halpaversiota”? 😀

  • jennie kirjoitti:

   Kuten todettum sitä saa lähes joka viikko jostain tarjouksessa ja nytkin juuri taitaa olla ainakin Lidlissä ja Prismassa..

 4. Anonymous kirjoitti:

  Lohihan on monesti halvempaa kuin esim. tonnikala! Kun vertaa kilohintoja siis (lohi 5-8e/kg, tonnikala 8-15 e/kilo). Lohesta riittää syötävääkin monelle hengelle/päivälle, ja sisältää paljon enemmän ravintoaineita.- S

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.