Hae
My Project Is Me

Muutama kokeiltu keitto

Moi,


Jos joku miettii että millaista nopeaa ja helppoa ruokaa sitä valmistaisi seuraavalla kerralla niin tässä muutama resepti. Olen jo jonkin aikaa keitellyt erilaisia keittoruokia ilta-ateriakseni ja tässä näitä täälläkin mainitsemiani.  Kummastakin tulee sellainen peruskattilallisen verran valmista keittoa, 1,5-2l siis.

 

Aurajuustolla höystetty Omena-Paprikakeitto  (resepti Valion sivuilta)

6dl                       vettä


1kpl                     kasvisliemikuutio


3kpl                     hapanta omenaa


1kpl                     punainen paprika


1prk                    aurajuustomaustettua ruokakermaa


Suolaa, pippuria oman maun mukaan

Lisää kiehuvaan veteen liemikuutio, paloitellut omenat ja paprika. Keitä n. 15 min.  Lisää ruokakerma. Soseuta sauvasekoittimella.

Aurajuuston maku ei mielestäni ollut koivin voimakas mutta jos siitä ei välitä niin kannattaa se korvata jollain muulla. Muutoin keitto oli mielestäni hyvää ja omena toi uutta mukavaa vaihtelua.


Inkiväärillä maustettu linssikeitto (resepti Fit-lehdestä)
1-2kpl                  sipuli
2-4kpl                  valkosipulinkynttä (käytin itse kaksi pakstekuutiota)
3dl                       punaisia linssejä
4tl                        juustokuminaa
2-4rkl                   raastettua inkivääriä (käytin itse aika vapaalla kädellä ehkä hivenen liikaa
1,5l                      kasvislientä

Mausteita ja yrttejä oman maun mukaan (esim. korianteria silputtuna, suolaa, sitruunamehua). Yrttejä voi käyttää myös vasta valmiin keiton päällä.

Kuullota hiennonnettuja sipuleita kattilassa tilkassa öljyä. Lisää kasvisliemi sekä muut aineet. Keitä kannen alla 20-25min. Soseuta sauvasekoittimella.  

Keitto on melko tuhti linssien ansiosta, joista maku suurimmaksi osaksi tuleekin. Itselle tuli eräänä iltana harvinaisen intialainen oli kun kauhoin keittoa suuhuni leipää lusikkana käyttäen 😉 


Seuraavaksi kokeiluun pääsee Kukkakaali-Fenkolikeitto, sekä Aasialainen kalakeitto. Kumpaiseenkin löytyvät jo ainekset kotikaapista, joten kokkailuilot odottavat.

ps. Kesää kohden ajatukseni ovat siirtyneet keittojen lisäksi myös salaatteihin, joten ehkäpä niistäkin saa jollekin kerralle samankaltaista reseptipankkia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *