Hae
My Project Is Me

Syksyn uudet kuviot

Moi,

Kiitos kaikille ymmärtäjille eilisestä. Nyt kun aiheeseen on päästy, niin ajattelin hieman kysellä teidän mielipiteitänne ja ehdotuksianne jatkoa varten. Joku ehkä muistaakin että mainitsin kaipaavani jälleen uusia liikkeitä saliohjelmaani ja vielä en mitään radikaalia ole tehnyt. Joitain liikkeitä vain vähän vaihtanut ohjelmaan.

Lähtökohtaisesti omat intressini ovat ylävartalossa (kädet, olat, rinta,selkä, vatsa) ja olenkin hieman pohdiskellut pitäisikö kolme neljästä kerrasta keskittää tähän osa-alueeseen ja vain yksi jättää alakropalle? Vaihtoehtoisesti voisin myös harjoittaa kahta ylävartalopäivää, yhtä alavartalopäivää sekä yhtä yhdistelmätreeniä pienemmillä painoilla enneminkin bodypump-tyyppisenä lihasharjoitteena. Jatkossakin näitä salikertoja olisi siis neljä. Tavoitteena siis kauniisti esiin piirtyvä lihaksisto, erityisesti ylävartalossa. Alavartalo on minulla aina kulkenut omalla painollaan ja kuvittelen että yksi harjoituskerta riittää ylläpitoon jos saleiluun yhdistää muutakin.

Saliharjoittelun lisäksi olen vakaasti päättänyt aloittaa intervalliharjoittelun. Lajina toimikoon juoksun ja kävelyn yhdistelmä, jossa siis alkulämmittelyn ja loppuverryttelyn väliin jää  30sekunnin supersprinttejä sekä sykettä tasaavia osuuksia. Ihan alussa kerta viikossa tasaisella maastolla riittää mutta kunnon (toivottavasti) kohotessa vaihdan tasaisen maaston mäkeen ja mahdollisesti jopa lisään toisen kerran.  Tavoitteena tällä on siis nostaa kuntoa, lisätä hapenottokykyä sekä kyllä – polttaa ne viimeiset häiritsevät rasvat.

Tiistaisinhan olen nyttemmin pyöräillyt työmatkani mutta muutoin se on ollut liikuntavapaa päivä. Jatkossa olen hieman harkinnut uintia. Uinti voisi olla uusi mukava ja hieman erilainen aamuliikunta salin, kävelyiden ja kaikenmaailman hullujen hyppelehtimisien kanssa. Uinti on myös melkoisen kokonaisvaltainen liikuntamuoto. Työpaikkani vieressä sijaitsee uimahalli, johon tiistaiaamuisin ennen palaveria ehtisin oikein mainiosti heräilemään.

Se miten iltalenkeilleni käy syksyllä, saa nähdä. Pikkuiseni aloittaa viimein päivähoidon (on siis tähän saakka ollut isänsä kanssa kotona) ja hieman hänen jaksamisiensa mukaan joko liikutaan tai ollaan vain rauhassa. Toisesta kun ei voi tietää miten paljon tarhaelämä tulee häntä väsyttämään kun ympärillä on kokoajan kaikkea aktiviteettia ja puuhaa. Jonain iltana, kun poikaystäväni on vuorotyöstään vapaalla, teen kuitenkin tuon Intervalliharjoitteluni – se ei onneksi ole oikeastaan sidottu aikaan eikä paikkaan.

Viikonloputhan ovat tähänkin saakka olleet liikuntavapaata aikaa eli liikun jos haluan ja jos siltä tuntuu. Useimmiten on tuntunut. Samalla mentaliteetilla jatketaan varmasti myös jatkossa. Viikonloputkun ovat minun ainoa vaihtoehtoni osallistua esimerkiksi ryhmäliikuntatunneille. Poikaystäväni epäsäännöllisen työrytmin vuoksi en oikeastaan pysty aloittamaan mitään harrastusta joka on sidottu tiettyyn aikaan. Ehkä joskus tulevaisuudessa sitten palaan tankoilun pariin tai kokeilen nyrkkeilyä tai joogaa..
Tulipas pitkät selittelyt syksyn liikuntahaaveista. Kommentteja ja ajatuksia? Joko ihan koko kokonaisuudesta tai sitten tosiaan tuohon salijakoon liittyen. Voiko jaon tehdä noin epätasaisesti?Myös hyväksi havaittuja liikkeitä otetaan vastaan 😉 Niin, ja todellakin siis edelleen venyttelen treenin jälkeen ja jatkan tätä iltavenyttelyä kotosalla, joka on nyttemmin lähtenyt hyvin käyntiin.. Ei mennyt spagaatti tänä kesänä mutta ehkä jo seuraavana!

11 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Ootko kokenu huonoa omaatuntoa poikaystävääsi kohtaan, kun teillä olisi vapaa-aikaa, niin poikaystäväsi jää hoitamaan lasta ja sinä lenkkeilet. Kun ajan voisi käyttää koko perhe yhdessä.Tai vastaavasti vieraat ovat leiponeet juuri teitä varten pullia ja projektisi kannalta tuo valkoine möhkäle olisi parempi jättää väliin. Muut odotavat sinun syövän, mutta itse et haluaisi, eikä tekisi edes mieli.Tai vielä tämä mahdollinen ystäväkateus, että heitä suorastaan kiukuttaa kun sinulla on energiaa liikkua ja osaltaan ystäväporukat usein muuttuvatkin uusien elämäntapojen myötä.

  • jennie kirjoitti:

   Tuosta iltaliikkumisesta en ole sillä olemme jakaneet liikuntavuoromme siten että minä treenailen aamuisin ja hän iltaisin minun päästyäni töistä. Ilta-ajat ovat siis minun ja pikku kullannuppuseni aikaa ja viikonloput laadukasta perheaikaa <3 Poikaystäväni tosiaan lähtee salille aina minun töistä tultuani eli iltalenkit eivät ole siinä mielessä yhteisestä ajasta koskaan pois. Mitä tulee tuohon vireastarjoiluun niin hieman riippuen tilanteestaherkuttelen tai olen herkuttelematta. Yleensä olen ottanut jotain pientä tosin jos ei todellakaan tee edes mieli niin silloin jätän väliin. Tästä kyllä tulee toisinaan hieman huono omatunto.. Ystäväkateuteen en onneksi ole törmännyt ja kaikki ihanat ovat edelleen ympärilläni <3

  • Anonymous kirjoitti:

   Oo kiitos vastauksestasi! Ihanaa, kun sulta voi kysyä hieman kinkkisempiäkin kysymyksiä. Pienen hetken mietin, menevätkö nuo jo mauttomuuteen, mutta toisaalta ovatpa niitä arjen tilanteita. Annat kyllä suurta inspiraatiota meille lukijoille! <3Ja tosiaan hyvin onnekas olet, kun ystäväsi ovat olleet tukenasi!

 2. Anonymous kirjoitti:

  Hei, minua kiinnostaa missä sinun mielestäsi on sinussa se ylimääräinen rasva josta haluat päästä eroon? Kun valokuvaasi katsoo en tosiaankaan näe rasvapahkuroita tai löysää. Toki tiedän että me naiset tunnemme ja tiedämme itse parhaiten omat kriittiset paikat mutta ihan mielenkiinnosta kysyn.

  • jennie kirjoitti:

   Niin, me naiset olemme kyllä kummallisia kun itsessä näkee aina kaikkea sellaista mitä muut eivät edes huomaa. Omasta mielestäni alavatsassa olisi vielä hieman nipistettävää, samoin kuin rinnanympäryksessä kokonaisuudessaan eli yläselkä ja itse rinta, tai oikeastaan kainaloläskit.

 3. Anonymous kirjoitti:

  Sinua voi vain ihailla, tenkin tuota aamuvirkkuisuuttasi oikein kadehdin 🙂 Kuinka aikaseen siis heräät ja lähdet salille?

  • jennie kirjoitti:

   Näin lomalla olen itsekin miettinyt kuka hullu käy salilla kello 6.30.. No minä sitten taas viikon päästä 😉 Herään siinä 5.45, sali on onneksi tuossa ihan vieressä niin ei matkoihin kulu aikaa.

 4. Eikku kirjoitti:

  Kyllä mielestäni voi jalkoja aivan hyvin treenata vain kerran viikossa. Siellä alakropassahan ne isoimmat lihakset kuitenkin ovat, ja ainakin itselläni saattaa mennä 2-3 päivää raskaan alakroppatreenin jälkeen, ennen kuin ne ovat täydellisesti palautuneet.Itse harrastan salitreenin ohella juoksua ja tosiaankin salilla jalkapäivä on vain kerran viikossa, kun rasitusta tulee alakertaan muutenkin ihan riittävästi.

 5. Anonymous kirjoitti:

  Ite en käy salilla,mutta teen liikkeitä tolla jumppapallolla. Ja se on aika tehokasta ja sitten kun perusliikkeet sujuu ni ylimääräsiä painoja mukaan,ni tulee haastetta! Mulla tuo ainakin aika tehokasta. Jajaja lenkillä oli vielä yks asia mikä sulle piti antaa vinkkinä,mut mikäköhä se mahto olla 😀 Niin se,että jos sun mielestä toi kerran viikossa jalkatreeni on liian vähän ja haluat treenata jalkoja enemmän ni peruskyykyt on siihen loistava treeni! Ja siinäki voi käyttää lisäpainoja jos peruskyykyt on jo liian ”lällyjä” ;)-N

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos tästä.. sitä saa tosiaan helposti haastetta lisättyä monin helpoin keinoin.. Pienillä painoilla tai epätasapainottelulla eli juurikín vaikka tuolla pallolla tai vaikka yhdellä jalalla tehtynä ovat liikkeet jotain ihan muuta kuin mihin on tottunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.