Hae
My Project Is Me

Helppo Piparkakkusmoothie

Helppoakin helpompi piparkakkusmoothie syntyy valmiista piparkakkumausteseoksesta ja muutoin melko tavanomaisista smoothieaineksista. Toki se, mikä on ”tavanomainen smoothieaines” on varmaan melko lailla riippuvainen siitä, keneltä kysytään.

Smoothien perusainekset

Proteiininlähde. Jokaisesta smoothiesta, minkä kotioloissa teen löytyy aina jokin proteiininlähde. Usein se on maitorahka mutta toisinaan herajauhe. Tänään käytin herajauhetta vaniljan makuisena.

Makuaine ja neste. Useimmiten käytän sokeritonta mehutiivistettä, sillä pienestä määrästä tulee paljon makua. Joskus maku tuntuu kuitenkin liian voimakkaalta, niin silloin käytän sokeritonta mehukeittoa. Jos käytän sokeritonta mehutiivistettä, juoksetan seoksen vedellä mutta jos mehukeittoa ei vettä useinkaan tarvitse lisätä.

Jotain jäistä. Se jokin jäinen tekee smoothien koostumuksesta smoothien. Yleensä lisään vain marjoja mutta erityisen ihana lisä on pakastettu banaani tai yllätysmomentti, pakastettu kukkakaali. Nämä jälkimmäiset tekevät smoothiesta ihanan kuohkean.ää oikeastaa

Smoothiessa, kuten pizzassa, on kuitenkin loppupeleissä parasta se, että niihin voi käyttää oikeastaan mitä aineksia tahansa.

Piparkakkusmoothie

Piparkakkusmoothie valmistui vaivatta seuraavista aineksista

  • luonnonjogurtti (1dl)
  • heraproteiinijauhe (mitallinen)
  • maito (1dl)
  • pakastettu banaani (1kpl)
  • tumma kaakaojauhe (1rkl)
  • piparkakkumauste (1tl)

Kaikki ainekset vain blenderissä sekaisin ja joulu on katettu lasiin. Ja jos piparkakkujen maku miellyttää niin kurkkaa myös tämä piparkakunmakuinen tuorepuuro muutaman vuoden takaa.

ps. joulufiilistelijät, Instagramissa on reels jouluasusteista ja joulupaidoista. Ei muutakuin ihanaa joulunodotusta, ei ole enää kauaa jäljellä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.