Hae
My Project Is Me

Terveellisempää tarjottavaa

Moi,

Kuten vuoden ensimmäisenä tuli mainittua, liittyi minun, tai oikeastaan meidän koko talouden, lupaus herkuttomampaan elämäntapaan. Herkuttomanhan ei missäännimessä tarvitse tarkoittaa tylsää ja otimmekin pienen varaslähdön lupaukseemme uuden vuoden aattona. Vaikka vietimmekin vuodenvaihdetta vain oman perheen kesken, halusin silti panostaa hieman tähän juhlaan – pyhä lupaukseni mielessä tietenkin.

Kuten kunnon juhlaan kuuluu, aloitimme alkoholittomalla alkumaljalla. Alkumalja sisälsi yhden omista lempisekoituksistani eli limeä, karpalomehua ja limemaustettua vichyä.

Lisäksi tarjolla oli itse tehtyjä valkosipuli-ruisnaksuja sekä kahdenlaisia koktailpaloja. Kavisversiossa käytetty mozzarella oli 17% mutta todellinen kevennetty versio olivat lihatikut. Näissä valmistin itse lihapullat naudan paistijauhelihasta, kananmunasta sekä mausteista. Juustona on Polarin 5%.

Ja mitäpä olisi uusivuosi ilman perunasalaattia, joka meillä ainakin on perinne. Kuten kuvasta näkyy, kyseessä on salaatti ilman majoneesia.

Minut tuntien, tarjolle piti saadaa myös reilusti proteiinia, joten salaatin kanssa tarjolla oli seesamikuorrutettua broilerinfilettä.

Tässä vielä hieman kokonaiskuvaa sekä kuvaa annoksesta

Ruokajuomana meillä toimi maustettu vesi (kurkku ja sitruuna) mutta jälkiruokaan siirtyessä tarjolla oli hieman alkumaljaa makeampi versio mansikoista ja basilikasta. Mansikka ja basilika sopivat yllättävän hyvin yhteen, erityisesti jos tarjolla on vielä juustoa.

Meidän jälkiruoka ei suinkaan koostunut juustosta vaan jäädytetyistä mansikoista vanilijastevialla makeutetun jogurtin kanssa sekä mantelivoilla voidelluista banaaneista.

Varsinainen uudenvuodenmaljamme oli päärynäinen, johon olisi sopinut kotitekoinen omenatuoremehu jos sen vain olisi muistanut ottaa pakkasesta sulamaan. Tällä kertaa malja jäi hieman värittömäksi, joka toivottavasti ei kuvasta tulevaa vuotta.

Tässä ehkä muutama esimerkki terveellisemmästä tavasta tarjota juhlan tuntua joko arjen piristykseksi tai vaikka ystäväporukan kesken. Ja vaikka usein niin mielletäänkin, ei alkoholin tarvitse tilaisuuteen kuulua. Ylläolevien perusohjeiden lisäksi loytyy linkin takaa hieman hienompia ja monipuolisempia vaihtoehtoja. Kuten siis alussa mainittu, ei herkuttoman tarvitse todellakaan olla tylsää.

33 kommenttia

  1. ~LOVE~ kirjoitti:

    Ihania herkkuja, NamS.-S-

  2. Maiju kirjoitti:

    Ihania <3 ja kuten näemme niin ruoan ulkonäkö ja esillepano on puoli ruokaa!

    • jennie kirjoitti:

      Esillepanolla on oikeasti merkitystä.. Samasta syystä minä tykkään nimenomaan selata reseptejä kirjoitsa, kuvien kera. Niistä vaan inspiroituu paljon enemmän kuin pelkistä teksteistä.

  3. Mirimë kirjoitti:

    Otan näistä kyllä mallia ja vinkkejä, kun joskus järjestän jotkin kemut! 🙂 tarjottavat kun aina mulla ollu sokeria ja rasvaa!

    • jennie kirjoitti:

      Monastihan se tuppaa olemaan mutta nämä eivät kyllä yhtään hävinneet makunsa puolesta niille 🙂 tosin täytyy muistaa että arvostelijoina olivat vain minä, poikaystäväni sekä puolueeton pikkutuomari joka huutelee melkein mille ruoalle tahansa että namnam!

  4. Elina kirjoitti:

    Sinäpä sen juuri todistit, että terveellinenkin ruoka voi olla juhlavaa! Tässä on todella ideaa, mitä vieraille voisi tarjota.

  5. Nana kirjoitti:

    Nams, hyvältä näyttää! Oletko tehdyt nuo seesamikanatikut vain kananmunaan dipaten, vai miten? Resepti olisi kiva 🙂 Samoin resepti ruissnackeihin pliis =DMahtavaa alkanutta vuotta 2013!

    • jennie kirjoitti:

      Itseasiassa pyörittelin nuo raat fileet vain seesaminsiemenissä ja paistoin siementen kanssa pannulla. Ruisnaksut on voideltu voilla ja murskatulla valkosipulilla. Kokonaisina uuniin paahtumaan 225c reilu 5min ja uunista otettua leikkasin paloiksi. Ensikerralla aion kokeilla tuleeko yhtähyviä jos sumutan niihin vähän öljyä, eli vähennän rasvan määrää entisestään (en kyllä nytkään niitä todellakaan mitenkään kuorruttanut, siksi ehkä paloivatkin hieman reunoilta..)

  6. Kati kirjoitti:

    Ihanaa alkanutta vuotta 2013! Minä ajattelin ”luvata” kommentoida enemmän 🙂 Luen blogiasi päivittäin ja positiivisuutesi ja energiasi on tarttuvaa. Vielä tämä viikko mennään täällä lomaillen mutta ensi viikolla lähtee… Tosin tällä viikolla tulee lasketeltua päivittäin sellanen 6 tuntia ja Jillianin dvd:eet on mukana. Six week sickspack treeni on ihan huippu, ei tasaisen tylsiä istumaan nousuja vaan kaikkea muuta ja lihaksiaaa tuntuu seuraavana päivänä. Oli mulla ihan asiaakin…. Kun mietit niitä ripsiseerumeita ennen raskautta niin ehditkö tulla johonkin johtopäätöseen? Minä olen meinaan päättänyt sellaisen hommata ja ajattelin vähän selvitellä eri vaihtoehtoja…. Kiitos ihanasta blogista!

    • jennie kirjoitti:

      Ei täällä mitään urheilla kuin vaan kuusi tuntia päivässä ;)Minä itseasiassa ostinkkin sen Neulashin mutten alkanut käyttämään koska ei suositella raskaana oleville vähäisen utkimustuloksen vuoksi. Seerumia on käyttänyt sittemmin äitini, jonka ripset ovat kyllä pidentyneet jopa näin ”ulkopuolisen” katosessa.

  7. Janina kirjoitti:

    WAU ! Nam. Kuten Nana tuossa ylempänä, minuakin kiinnostaisi tuo resepti! Ja mistä olet löytyänyt mantelivoita!? Vau. :)Näistä kuvista olettaen teijän vuosi ei todellakaan tule olemaan väritön! Ihanaa uutta vuotta!

    • jennie kirjoitti:

      Vastasinkin Nanalle niin ohjeet lyhykäisyydessään siinä. Mantelivoin olen ostanut Stockan herkusta, löytyy luomuhyllystä ja valmistajana Biona Organic.

  8. Mari kirjoitti:

    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    • Mari kirjoitti:

      No huhhuh, ei tylsästä puhettakaan – itseasiassa paljon mielenkiintoisempaa kuin sipsit ja popparit, joita tuntuu ihan vaan tottumuksesta olevan joka ikisissä kissanristiäisissä tarjolla. Nuo alkoholittomien drinkkien ohjeet pääsee kyllä testaukseen seuraaviin illanistujaisiin!Jännä juttu on muuten se, että yleensä tarjoiluja ei missään kummeksuta ainakaan ääneen, mutta tällaisessa tapauksessa se tuntuu olevan ihan sallittua. Luulen, että ennakkoluulot uudenlaisia tarjoiluja kohtaan hälvenevät, kunhan niistä ei itse tee sen suurempaa numeroa – meillä syödään näin, jossain muualla ehkä sit niitä sipsejä sun muita. Peukkua näille!/Edit: Tämä puusilmä bongasi vasta nyt tuon ”vain oman perheen kesken” 🙂 Mutta ylläoleva pätee silti!

    • jennie kirjoitti:

      Tuo on muuten ihan totta mitä sanoit että miksi tarjoilujen pitäisikään olla kaikkialla samanlaisia. Ei niin sitten mistään syystä 🙂

  9. Marika kirjoitti:

    OI kun näyttää hyvältä 😛

  10. -didi- kirjoitti:

    Superhienot tarjoilut ja terveellistä vielä, täydellistä 🙂 Hyvää alkanutta vuotta.

  11. Anonymous kirjoitti:

    Tehtiin perheeni kanssa uutena vuotena ( ja monena muunakin päivänä pitkin vuotta) perunasalaattia käyttäen kermaviiliä. En ole ikinä tainnut edes maistaa itsetehtyä perunasalaattia majoneesia käyttäen ja voinkin suositella itsemaustettua kermaviilia perunoiden, suolakurkkujen ja sipulin kanssa. Reilusti kevyempää 🙂

    • jennie kirjoitti:

      Kermaviilillä minäkin ensin ajattelin mutta päädyin sitten tällaiseen ”kuivempaan” versioon kuitenkin. Majoneesi on kyllä melkoinen turhake, sen voi tosiaan monessa asiassa korvata juuri vaikkapa kermaviilillä

  12. Tea H kirjoitti:

    Oi että, ihanaa että jaksat panostaa tarjoiluihin 🙂 ite oon alkanut myös panostamaan ruokien ulkonäköön ja koristeluun, arkisistakin ruoista saa näyttävän näkösiä ja eväitä on paljon kivempi syödä töissä kun on värikkäät värit salaatissa esim. 🙂 Pakko laittaa linkkiä kun muistelin, että oot joskus puhunut stevialla makeutetusta mehukeitosta, nimittäin nyt niitä saa 🙂 http://www.valio.fi/tuotteet/mehut-ja-marjakeitot/valio-mansikka-limekeitto–50-sokeria-6/

    • jennie kirjoitti:

      Arkikin on yhtä juhlaa :)Ja kiitos vinkistä noiden mehukeittojen suhteen, kunhan omani loppuu tuolta kaapista niin lähden ehdottomasti hakemaan tuota maniskka-limeä 🙂

  13. Inka kirjoitti:

    Todella herkullisen näköisiä herkkuja(ja kuvia). Muutenkin ihana blogi. Olen seuraillut jo jonkin aikaa, mutta kommentointi on jäänyt profiilin puuttumisen takia. Onnea pikkuisen odotukseen.

  14. Titu kirjoitti:

    Kiitos vinkeistä! Näyttää todella hyvältä ja on kevyttä! Pitääpä seuraavan kerran kokeila nuita jäädytettyjä mansikoita ja vaniljajukurttia kun tulee makeannälkä 🙂

  15. TERHI SUANTO kirjoitti:

    om miten hyvän näkösiä ruokia! : )www.terhisuanto.blogspot.com

  16. Teattoime kirjoitti:

    The casino the internet are the players stimulated and strive to offer them what they actually loved about millions of VIP program will find games & Players want and provides an average casino revenues
    wirelesscasinogames.com
    read more

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *