Hae
My Project Is Me

Juoksujalkaa kohti kevättä

Moi,

Koska menin perjantaina mainitsemaan sisäisen juoksijani heräämisestä, eihän minun auttanut lauantaina kuin lähteä kokeilemaan. En koskaan ole ollut mikään erityinen juoksufanaatikko ja vasta viime keväänä (ellen väärin muista niin peräti äitienpäivänä) juoksin ensimmäistä kertaa elämässäni täyden kympin lenkin. Tuo matka tuli silloin itsellekin yllätyksenä ja muistan edelleen sen tunteen kun 45min kohdalla katsoin aikaa ja totesin että kyllähän minä nyt juoksen kotiin saakka. Se oli menoa ja sen jälkeen ei vähempään (eikä kyllä enempääkään) tyydytty (tavoiteltu). Juokseminen tai hölkkäileminen, on kuitenkin sellaista mukavaa puuhaa, jossa pääsee hengästymään sopivasti tai enemmän, ihan miten itse haluaa.

Itse tykkään juosta ulkona ja lähtökohtaisesti tämä on minulle kesälaji. Niinpä siis luonnollisesti kuivat tiet ja aurinkoinen sää saavat aikaan tämän heräämisefektin ja kaipuun juoksua kohtaan. (Nythän nuo kuivat tiet ovat taas hetkeksi historiaa eilisen lumimyräkän jälkeen). Juoksukunto on kuitenkin oma alansa siinä missä mikä tahansa muukin laji. Minusta se vaatii ehdottomasti hieman harjoittelua mutta mukava puoli on nopea kehitys. 

Kuka olisi uskonut että vielä eilen tässä oli alla puhdas, sulanut, tie

Oma juoksukuntoni on tällä hetkellä melko nollissa ja vaikka ilma olisikin vielä eilen ollut mitä mainoin ulkojuoksulle, päädyin minä sisätiloissa sijaitsevaan juoksumattoon. Aloitin viiden minuutin kävelyllä, jota seurasi 10min juoksu (vauhti 9km/h), taas tasattiin sykettä 5min ja uusi 10min rutistus.

Ensimmäisen spurtin jälkeen

Toisen spurtin jälkeen

Kolmannelle kierrokselle en enää lähtenyt juoksemaan vaan kokeilin ylämäkikävelyä. Sykkeet eivät ihan juoksutasolle saakka nousseet mutta ylöspäin selkeästi.

Mäki nousee, vauhti hidastuu

Loppuvaiheessa jo hieman punottaa posket ja koko naama

Kaiken tämän jälkeen, olin kyllä aivan poikki! Ja taas oli voittajafiilis kun sain jotain tällaista tehtyä. Venyttelyjen jälkeen sykemittaria tutkiessani kului aikaa noin 55min ja kaloreita 404. 

2 kommenttia

  1. Anonymous kirjoitti:

    Luin sinun blogia joskus viime kesänä muistaakseni ja eksyin taas tänne kun tuli jostain eteen.. Voi että, olet raskaana onnea 🙂 Ihailtavaa miten jaksat treenata vatsankin kanssa! Itsellä alko nyt ihan tosissaan tämä ”Kohti parempaa elämää” ja painoa olisi pudotettavana 15kg ja/tai ainakin 2 vaatekokoa. Olisi ihana saada se kiinteä vartalo tämän säkin tilalle 😛 Nyt olen alkanut lenkkeilemään ja kävimpä tänään ostamassa itselleni kahvakuulan ja tein youtubesta löytyvän pätkän avulla 30 min treenin.. Onko sulla kertoa mitään hyvää linkkiä mistä löytyisi treeniohjeita, mielellään videon kanssa? Itse kun olen kahden lapsen yh, niin ei pääse salille/jumppaan silloin kun haluaa ( ja yleensä haluan justhetinyt ja jos en pääse, innostus menee ohi) joten päätin tuoda treenit kotiin..

    • jennie kirjoitti:

      Joo, paljon on ehtinyt kesästä tapahtumaan, eli kiitos onnitteluista 🙂 Kohtahan se on sama rupeama minullakin edessä eli tässä vaiheessa huimasti tsemppiä sinulle urakkaan! Youtubehan on noita kaikkia ohjeita pullollaan mutten ole itse asiaan pahemmin perehtynyt, aina silloin tällöin on vain törmännyt hyviin videoihin jonkun blogin kautta. Eräs tuttuni sai myös aikaan mahtavia tuloksia bodyrock.tv:n avulla. Nykyisinhän tämä toimii jollakulla muulla nimellä (daily HIIT, kiitos erään lukijani vinkin). Noita bodyrckin videoita löytynee kait edelleen ja pitkän tarinan/muut vinkit voit käydä lukemassa tämän lukijani kommentista tähän postaukseen: http://myprojectisme.blogspot.fi/2013/02/insanity.html. Omia kokemuksia noista ei löydy mutta tulokset puhukoot puolestaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.