Hae
My Project Is Me

Hallittua herkuttelua harjoitellen

Moi,

Päätin tarttua haasteeseen ja harjoitella hallittua herkuttelua lauantain kunniaksi. Hallittu herkuttelu tarkoittaa lähtökohtaisesti sitä että nauttii hyvällä omalla tunnolla jotain sellaista, joka ei välttämättä arkeen kuulu. Hallituksi tilanteen tekee se että nauttiminen ei muutu mässäilyksi eikä se toistu uudestaan seuraavana päivänä.

Tällä kertaa lauantaihin ei kuulunut nitään erityisempää ruokaa mutta katsoimme elokuvan Horrible bosses samalla leffaeväistä nauttien. Leffaeväinä toimivat siis aiemminkin mainitsemani Ripsin ruisnapsoteltavat sekä ensimmäistä kertaa kokeilussa olleet Ripsin vegesipsit. Lisäksi makeannälkään tarjolla oli kuivattuja hedelmiä.

Sain tosiaan kunnian kokeilla näitä suolaisia naposteltavia kun edustaja otti minuun yhteyttä ja tiedusteli kiinnostustani tuotteisiin. Nuo ruisnaksut olivat itselle siis jo tuttuja mutta vegesipist ihan uusi tuttavuus.

Verrattuna esimerkiksi perinteisiin sipseihin niin ruisnakuissa rasvaa on yli 80% vähemmän. Myös kaloreiden määrä on lähes puolet pienempi/100g.  Maultaan nuo ruisnaksut olivat itseasiassa permpia kuin muistinkaan ja tuoreeltaan mukavan rapsakoita. Toimivat tosiaan sipsin (tai muun pienen suolaisen) korvikkeena mitä mainioimmin ja kätevän kokonsa vuoksi (50g) kulkevat myös matkassa mukana vaikkapa rannalle. Suolaisiahan nämä toki ovat mutta täyttävät tosiaan tehtävänsä.

Vegesipsit taas sisältävät rasvaa lähes saman verran kuin perinteiset sipsitkin mutta suolaa on huomattavasti vähemmän ja kalorienkin määrä jää vain noin 70%:iin.  Lisäksi tuotteen kuitupitoisuus on viisinkertainen perunalastuihin verraten. Maultaaan tuote muistutti alkuperäänsä, eli porkkanan tunnisti porkkanaksi ja palsternakan palsternakaksi. Lisäksi pussita löytyi punajuurta.

Molemmille tuotteille ehdotonta plussaa annan sopivan kokoisesta pakkauksesta; 50g. Vaikka vahingossa hotkisikin koko pussin kerralla ei aivan mahdotonta vahinkoa ehdi tapahtumaan vaikka kalorit toki yhtä ruoka-annosta vastaavatkin (350-400kcal). Vertailukohteena käytin Taffelin perinteisiä sileitä sipsejä (Taffel classic chips).

10 kommenttia

 1. Tziku kirjoitti:

  Minulla on sinulle tunnustus blogissani! =)

 2. Seea kirjoitti:

  Hei vautsi! Mistä tuollaisia sipsejä saa, isommista marketeistako?

 3. Rimma kirjoitti:

  Hallittu herkuttelu on kyllä taitolaji (: Itselläkin vielä opettelussa! Tällä hetkellä totaalikieltäytyminen on paras keino, muttei sitä loputtomiinkaan voi jatkaa tietty.

 4. Anonymous kirjoitti:

  Löysin sattumalta sun blogin ja voi että on mahtava!! Siirryin aina tekstistä seuraavaan ja seuraavaan ja pitkälle taaksepäin mitä oot kirjotellut.. nuo ennen-jälkeen kuvat oli huikeita, sulla on mahtava kroppa! Kiitos lisämotivaatiosta, itsellä juuri dietti menossa. 🙂 Lisää juttuja ja kuvia! :))

  • jennie kirjoitti:

   isot kiitokset sinulle 🙂 Yritän jatkaa samaan malliin edelleen, varsinkin kun pienoisen motivaatikadon jälkeen olen taas mukana 110% 🙂

 5. Anonymous kirjoitti:

  Hienoa! Ehkä se on myös tuo kevätaurinko joka laittaa motivaatiot kohdilleen, viimestään siinä vaiheessa kun alkaa topit ja shortsit ilmestyä kauppoihin. ;-D tsemppiä hurjasti treeneihin!! :-))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.