Hae
My Project Is Me

NTC Get Strong

Moi,

Kuten mainitsinkin niin kävin pitkästä aikaa sunnuntaina ohjatulla liikuntatunnilla. Ohjatut tunnit olivat ennen osa arkea, siis tosiaan silloin joskus ennen. Tuossa mammaloman aikana kävin lähinnä bodypumpissa tai stepissä kerran viikossa, jos sitäkään. Ohjattujen tuntien parasta antia on ehkä se että ei itse tarvitse miettiä mitä tekee, kunhan vain tekee.

NTC  (Nike training club) Get strong tunti on kehitetty kasvattamaan voimaa, liikkuvuutta ja kestävyyttä. Tunti (55min) harjoitetaan tehokasta treeniä, ilman taukoja koko ajan kovilla sykkeillä. En oikein tiennyt mitä odottaa kun taustalla soi musiikki, mutta musiikin tempoon ei tarvinnut tehdä vaan jokainen sai tehdä juurikin sillä liikeradalla ja vauhdilla kuin itsestä tuntui. Alkuun tämä ehkä häiritsi tällaista järjestelmällisyydestä pitävää tapausta, mutta treenin edetessä ei enää jaksanut kiinnittää huomiota moisiin epäolennaisuuksiin. Painopiste harjoituksella oli ala- ja keskivartalossa mutta mukaan mahtui myös muutama liike käsille ja olkapäille. Kaikki liikkeet olivat yksinkertaisia perusjuttuja (kuten askelkyykyt) joten niihin ei tarvinnut kiinnittää huomiota vaan pystyi keskittymään olennaiseen – täysillä tekemiseen.

Kuva täältä

Ohjaaja kehotti valitsemaan isot käsipainoit ja mieluummin jättämään vaikka jonkun toiston väliin kuin valitsemaan liian pienen vastuksen. Minähän tein työtä käskettyä ja valitsin 2*5kg – olisi pitänyt tyytyä neljään mutta enhän millään voinut luovuttaa kesken kaiken vaan tein kunnialla loppuun saakka näillä. Ohjaajan tavoitteena oli että konttaamme ulos salista ja jossain vaiheessa tuntui että sitä saa mitä tilaa. Vaikka siis osaan olla vaativa itseni suhteen muutoinkin, niin kyllä taas tuli huomattua että ulkopuolinen taho vain saa kiskottua itsesä irti vielä vähän enemmän. Jos joskus palkkaisin PT:n niin haluaisin sellaisen joka huutaisi siinä vieressä vielä niillä viimeisillä toistoilla kun usko omaan itseen on jo mennyt. Ehkä se on se näyttämisen halu, olen kuitenkin melko kilpailuhenkinen ja vaikka tekisin täydellisiä kyykkyjä niin ohjaajan huutaessa ”alemmas” niin kyllä minäkin kyykkään vielä vähän syvemmälle.

Tunnin viimeisillä toistoilla, askelkyykyissä hypyllä, olin jo niin poikki että se hyppy oli maailman onnettomin hypynkuvatus. Olo oli mitä mahtavin kun ei vain pystynyt parempaan vaikka kuinka yritti – olin antanut kaikkeni. Mukana kulki myös epäluotettava sykevyöni, jota aina vilkuillessani huomasin näyttävän jotain 165 pintaan. Keskiarvosykkeeksi jäi kuitenkin vain 147. Luonnollisesti kovin korkealla sykkeellä ei pysty tekemään pitkään ja jossain vaiheessa sykkeen on pakko antaa hieman tasaantua. Maksimiarvoksi tuli 178.

Tunti sopii mielestäni kaikille jotka ovat valmiita haastamaan itsensä ja haluavat treenata omaan tahtiin muista välittämättä. Niille, jotka kaipaavat helppoa lihaskuntohuoltoa ilman turhia kikkailuja sekä niille jotka väittävät ettei kehon oma vastus riitä rasittamaan kehoa.Jos muuten omistat iPhonen niin NTC:n treeniohjelman voi ladata täältä.  Ohjelma tarjoaa eripituisia ja – tasoisia harjoituskierroksia.

Kuva täältä

 

6 kommenttia

 1. Mimmu kirjoitti:

  Kiitos tästä postauksesta muru 🙂 Tolle tunnille on ehdottomasti päästävä ja toisi hyvää vaihtelua ainaisiin pumppitunteihin!

  • jennie kirjoitti:

   Jos käyt kokeilemassa niin kerro ihmeeessä miten meni. Taitaa olla vain joku kausiluontoinen tunti mutta ehkä NTC:ltä tulee myös jatkolle jotain yhtä mukavaa.

 2. Nokkonen kirjoitti:

  Kuullostaa mielenkiintoiselta tunnilta, toivottavasti tällainen ohjelma tulisi myös omalle salilleni! :)Hienoa itsensä ylittämistä! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Toivotaan näin niin pääsisit kokeilemaan sinäkin. Vastaavanlaisia treenejä saattaa toki eri saleilta löytyä eri nimikkeillä ja tosiaan toisinaan voi (ja ehkä kannattaa) lähteä kokeilemaan myös jotain ihan muuta kuin mihin on tottunut.

 3. Esteri kirjoitti:

  Omalla salilla olisi tuo tunti tarjolla, tämän postauksen innoittamana ehkä uskallan mennä kokeilemaan. 🙂 Itse kyllä en niinkään välitä siitä, että ohjaaja huutaa vieressä tekemään vielä kovempaa. Kyllä se välillä toimii, mutta mun luonteelle on ominaisempaa lopettaa tekeminen siihen kun joku käskee tekemään jotain, ja joudunkin välillä ohjatuilla tunneilla taistelemaan sen ihastuttavan sisäisen 3-vuotiaani kanssa. Mutta mikä toimii kellekin. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Jos käyt niin kerro ihmeessä mitä tykkäsit 🙂 Jotta ei jää liian pelottava kuva niin ohjaaja kyllä kiltisti kertoi että oma kunto, oma tunto eli jokainen sai tehdä juuri siten kun pystyi. Jäin vielä itse miettimään tuota mainintaani räyhäävästä PT:stä niin kyllähän hänen tulee toki olla myös sellainen joka kehuu ja kannustaa kun siihen on aihetta. Ihmistuntemuksestahan tuossa hommassa on todellisuudessa kyse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.