Pekonia Broilerista
Broileri ja pekoni ovat herkkusuiden mielestä melkoinen makupari mutta nyt kaupan hyllyille on ilmestynyt broilerista valmistettua pekonia. Verrattuna perinteiseen pekoniin, on tämä broileriversio selkeästi vähärasvaisempi ja sitä myöten keveämpi mutta maku on kuitenkin melko lailla yhtäläinen oikean pekonin kanssa. Myös koostumus on alkuperäisen lailla paistettuna rapsakka.
Rakenne ei valitettavasti ainakaan omalla kohdallani kestänyt kovin hyvin ja suikaleet hajosivat niitä toisistaan irrottaessani. Siispä, kauniita pekoniviipaleita näistä en itse saanut aikaan mutta ei se menoa haitannut, sillä tarkoitus oli ne joka tapauksessa laittaa munakkaan sekaan.
Hintaa tällä keveämmällä pekonilla on jonkin verran tavallista enemmän (kilohintaa tarkasteltaessa noin 50-80% merkistä riippuen) mutta pakettia ostettaessa kysymys ei kuitenkaan ole kuin muutamista kymmenistä senteistä. Jos E-koodeja seuraa niin tässä uudessa, kevyessä versiossa on niitä valitettavasti alkuperäistä enemmän (ainakin kahden vertailemani merkin kohdalla). Loppuun vielä vertailu tavallisen ja broileripekonin ravintoarvoista.
Mistä saa ostettua broileripekonia?
Minä löysin ainakin ihan Prismasta ja toisen valmistajan vastaavaa versiota kehuttiin mainoksen mukaan löytyvä K- ja S-ketjun liikkeistä ympäri Suomen.