Hae
My Project Is Me

Viimeinen elämäntapadieetti

Moi,

Minun lempiaiheeni on varmaan ruoka, ruokavalio ja kaikki siihen/niihin liittyvä. Liikunta tulee sitten hyvänä kakkosena. Oikeastaan tämä on siinä mielessä ihan mukava juttu että omalla kohdallanihan ruokavaliolla on myös se suurempi merkitys, mitä etenemiseen tai tulosten aikaansaantiin tulee. Liikkumisen tehoa tai hyötyjä en kuitenkaan millään tavalla väheksy vaan päinvastoin sillä sen tuoma lisäenergia ja terveyshyödyt ovat ihan omaa luokkaansa. Ja onhan asioita, joita ilman liikuntaa ei ole edes mahdollista saada, kuten vaikkapa se atleettinen vartalo (jonka rakennusaineena on muuten yhtälailla sitten taas oikeaoppinen ruokavalio..).

 

Siinä missä ruokavalio on siis se minun lempilapseni, on se myös suurin kompastuskiveni. Pidän syömisestä; Pidän kaiken hyvän syömisestä; Pidän kaiken kaloripitoisen syömisestä mutta onnekseni pidän myös aidosti tuoreista ja kevyemmistä vaihtoehdoista kuten erilaiset salaatit ja tuoreet kasvikset. Joskus hommaa rullaa eteenpäin ilman ponnisteluja ja toisinaan taas tuntuu että koko touhu on pelkkää ylämäkeä ja tällöin mikään ei ota onnistuakseen. ”Koko se aika, kun teet elämäntapamuutostasi, on opettelua ja rajojen etsimistä oman mustan ja valkoisen välissä. Tuolla harmaalla alueella on paljon tilaa yrityksille ja erehdyksille, ja kaikki se kuuluu asiaan. Välillä takapakkia voi tulla monta viikkoa ja silti kaikki on ihan hyvin”. Lainaus on Kaisa Jaakkolan teoksesta Hormonidieetti, jota aloin lukemaan uudelleen muutama ilta sitten.

IMG_1230

Kyllä, kaikki on tällä hetkellä todellakin hyvin ja olen omasta mielestäni taas kerran matkalla ”valmiimpana kuin koskaan”.  Jossain joskus luki että jokaisen laihduttajan (elämäntapamuuttujan) on päästävä suitsuttamaan omaa prosessiiaan julkisesti, sillä se on olennainen osa muutosta johon on ryhdytty. Tämä asioiden julkistaminen tukee omaa päätöstä ja lisää halua jatkaa valitulla polulla, mikä se sitten kullekin on. Olennainen kysymys onkin Jaakkolan kirjasta tuttu: ”Pystyisitkö ylläpitämään unelmakehoasi nykyisillä elämäntavoillasi?”. Kyllä, tämä on minun loppuelämäni viimeinen elämäntapadieetti kaikkine harha-askelineen ja oppeineen.

 

 

2 kommenttia

 1. Heidi S. kirjoitti:

  Oon niin sun matkassa mukana.
  Mulla on ollut muutaman vuoden itseni etsintä projekti. Välillä menee paremmin ja välillä taas huonommin. Pikadietit ovat kuolleet ja kuopattu meikäläisen ideologiassa.
  Parhaillaan olen SD kaltaisella ruokavaliolla, ja tämä ei vaan sovi omalle kropalleni.
  Ei sitten millään. Tuntuu, että koko kroppani olisi tulehdustilassa, ja ei tunnu hyvältä missään muotoa.
  En sano, että SD on huono, mutta ei vaan toimi itselläni. huomaan tarvitsevani paljon vähemmän maitotuotteita.
  Tai sitten muoto on väärä. Sinun innoittamana olen jossain vaiheessa tehnyt smoothieita, jotka sopivat 100x kertaa paremmin kropalleni kuin mehukeiton kera syöty rahka.
  Tsemppiä matkaasi, mukana keikutaan ja imen kaikkia hyviä ideoitasi <3

  • jennie kirjoitti:

   Kiva saada kanssakulkijoita 🙂 Omalla kohdalla tuo SD taas vastaavasti on niin lähellä muutoinkin omaa ruokavaliotani että nyt kokeillaan. toisinaan aina ajatuksissa käy tosin hullu idea unohtaa maitorahka. Niin paljon olen kuullut ”yliherkistymisestä” sille, siis ihan omassa lähisuvussanikin että aina aika-ajoin sitä miettii sen poistamista, ainakin koemielessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.