Hae
My Project Is Me

Kehonkoostumusmittaus toi mukanaan yllättäviä tuloksia

Moikka,

No nyt on sitten käyty kehonkoostumusmittauksessa kaikkea muuta kuin innosta puhkuen. Kolmen viikon “loma” kuten minä viimeiset kotona olo viikkoni elin, eivät todellakaan keventäneet oloa eivätkä siis mitenkään erityisemmin innostaneet mittaukseen. Sensijaan mikä innosti, oli yleinen tietoisuus siitä missä nyt mennään ja ennenkaikkea se, minkälaisen muutoksen seuraavat kymmenen viikkoa tuovat. Kuten todettu, mikäli huomaan eron nykyiseen itse kymmenen viikon kuluttua, tulen uusimaan mittauksen.

IMG_8895

Mittaukseen mennessäni tiesin että rasvaprosenttini on suurempi kuin edelliskerralla eli ns. parhaina aikoinani. Se mitä sensijaan en tiennyt oli lihaksen osuus ja kovasti olenkin itsekseni yrittänyt miettiä onko se vähemmän vai enemmän kuin tuolloin aikoinaan. Jos mennään hetki ajassa taaksepäin niin astuin ensimmäisen kerran salille alkuvuodesta 2012. (Tuota aikaisemmat kerrat ovat olleet joitain satunnaisia yrityksiä mutta niissä ei ole mitään huomionarvoista sillä ne eivät koskaan johtaneet mihinkään). Tuolloin minulle tehtiin myös ensimmäinen kehonkoostumusanalyysi (jonka tuloksiin palaan tarkemmin myöhemmin). Seuraavat kuvat alkuvuodesta 2012.

helmikuun+bikinit1 leukoja1
Kuten voi todeta olin hoikka ja tämän vuoksi tavoitteenani olikin saada lisättyä massaa lihaksena. Aloitin säännöllisen salitreenamisen ja pääsääntöisesti minut löysi sieltä huhkimasta neljästi viikossa. Painoni nousi, vyötärön ympärykseni kasvoi ja vaikka välillä olinkin peloissani pelkästä lihomisesta, osoittivat toukokuussa tehdyt mittaukset huoleni aiheettomiksi. Rasvaprosenttini oli pudonnut entisestään ja kertynyt massa oli toivottua lihasta. Kuvat alkukesältä 2012.

IMG_53471 raitabikinit1 vatsat+taljassa_11

Hyvien tulosten jälkeen minuun iski hienoinen taantuma ja motivaatiopula; Treenasin, mutten oikein saanut treenistä mitään irti. Jonkinajan kuluttua plussasin positiivisen raskaustestin ja salitreenini muuttuivat ylläpitäviksi. Treenasin läpi raskauden mutta tytön syntymän jälkeen minun on jostain syystä ollut huomattavia haasteita kroppaprojektissani. Ylämäkiä on ollut huomattavasti enemmän kuin alamäkiä mutta eteenpäin on menty jatkuvasti. Salille palasin tammikuussa 2014 ja huhtikuun Skotlanti-taukoa lukuunottamatta olen treenaillut siellä melko säännöllisesti. Toisinaan olen uskotellut itselleni että lihasta on varmaan enemmän kuin joskus ennen ja siksi paino ei laske (seli seli) mutta ihan yhtäusein olen pelännyt että ne vähätkin lihakseni ovat tässä aikojen saatossa surkastuneet jonnekin. Siispä en ihan todenteolla osannut sanoa mitä odottaa tänä aamuna, kun mittaukseen lähdin.

Kuten aiemmatkin mittaukset, suoritettiin tämä Tanita-merkkisellä laitteella. Valitettavasti laitteen malli ei taida olla sama kuin aiemmilla kerroilla eivätkä tulokset sinänsä ole aukottoman luotettavia tai täydellisesti vertailukelpoisia. Silti uskon näiden olevan niin lähellä toisiaan kuin tässä tapauksessa on mahdollista ja uskallan tehdä jonkinasteisia päätelmiä kaikesta huolimatta. En kaikkia saatuja tuloksia käy tässä läpi mutta ne kiinnostavimmat kylläkin.

mittatuloksia

Aloitetaan hyvistä uutisista; Parhaimpiin päiviini verraten lihasmassani on suurempi tai vähintään sama nykyisin (keskivartaloa lukuunottamatta mutta tämä melkeinpä tiedossa olikin). Tämä tarkoittaa samalla siis sitä että se lihaksen määrä on suurempi kuin mitä se on joskus aikoinaan aloittaessani ollut. Eli kunhan saisin tämän rasvakerroksen päältä pois, paljastuisi alta ihan super-timmi-mimmi. Jes! En ole siis käynyt salilla sittenkään turhaan vaikka varsinaista kehitystä tässä nyt ei olekaan muutamaan vuoteen tapahtunut. Viimeisin saliohjelmani ei missään nimessä ole erityisesti lihasmassan kasvattamiseen tähdännytkään eli näissä puitteissa olen tuloksiin enemmän kuin tyytyväinen.

IMG_8903

Huonompina uutisina voidaan sensijaan katsoa tuota rasvaprosenttia, joka on huomattavasti korkeampi kuin parhaimmillani tai hoikimmillani. Samaan hengenvetoon kuitenkin totean että jo tämänhetkinen tuoksenihan on hyvä, täysin keskiverto naisen prosentti eikä siis sinällään aiheuta suunnattomia toimenpiteitä ellei itse niin halua tehdä. Näitä tuloksia katsoessa uskaltaisin väittää että ruokavaliossa voisi olla korjattavaa sillä treeni on kaikesta huolimatta tehnyt tehtävänsä ja ylläpitänyt, ellei jopa kehittänyt, olemassa olevaa lihaksistoa. Toki treeniä ruokavalion kanssa muuttamalla, voidaan saada niitä todellisia tuloksia ja siihen avuksi on tuo maanantaina alkava kymmenviikkoinen. Kuitenkin vielä ennen sitä julkaistaan kaiken kertova kuva ja ihmetellään yhteen ääneen tuota rasvaproenttia 😉
kuva(11)

4 kommenttia

 1. Mari Vepsäläinen kirjoitti:

  Odotan innolla sun tulevaa muutosta bikini challengessa. 🙂 Kävin lukemassa vanhoja postauksiasi ja vitsi minkä muutoksen oot käyny tuollon vuonna 2011! Antaa motivaatiota omaankin projektiin. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Voi kiitos, tässä vaiheessa alkaa tuntua jo niin uskomattomalta tuo muutos itsestänikin ettei meinaa todeksi uskoa.

 2. Blueberry kirjoitti:

  Moikkamoi!
  Oon suunnilleen saman pituinen ja painoinen kuin sä nyt, ja itselläkin tarkoitus antaa ylimääräisille pehmusteille kyytiä tässä tulevan syksyn aikana 🙂 Satunnaista urheilutaustaa löytyy, mut maanantaista alkaa säännöllisempi ja kovempi treeni (kunhan flunssasta toivutaan), ihan omatoimisesti tosin. Kaikenlaiset sokeripommit on olleet kavereita jo pitkään, mut niitä en enää kitaani vedä 😀
  Aika sattumalta löysin sun blogin, hauskaa että suht samanlainen lähtötilanne ja tavoitteet. Motivoi ja tsemppaa kyllä paljon 🙂 Onnea ja menestystä projektiin!

  • jennie kirjoitti:

   Kuin myös, tsempit takaisin päin! Kunhan vain pääsee itse rytmiin kiinni (oli se sitten ohjatusti tai itsenäisesti) niin siitä se sitten lähtee. Mukavia syyspäiviä ja muistetaan nauttia matkasta 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *