Hae
My Project Is Me

Kalorikatastrofi

Moikka,

Meillä kävi eilen tuttavapariskunta kylässä kahvittelemassa ja tutkailin tarjoilujen antia laihduttajan näkökulmasta. Yksittäisenä kauhistuksena tutkin sellaisten juustoisten leipätikkujen (löytyy kaupasta suolaisten keksien hyllystä) kaloreita ja järkytyin melkoisesti. En tosiaan varsinaisesti kaloreita laske mutta tutkin kyllä usein näiden epäterveellisten ruokien kalorit ihan jo silkasta mielenkiinnosta. Arvaattekos monta kaloria yhdessä tikussa on? Helpottaakseen arviota kerrottakoon että painoa yhdellä tikulla on 28g ja pituudeltaan vastaa jotakuinkin pientä lakupatukkaa.

Noh, yksi kappale sisältää 139kcal.  Kiitos ihanan Lindan olemme nyt kaikki viisaampia ja toteamme että olen epähuomiossa katsonut annoksen kappaleeksi ja annos (4kopl) sisältää tuon 139kcal. Näinollen yhdelle kappaleelle jää jotakuinkin tuo 35kcal.  

Vertailun vuoksi itsetehdyssä isossa lautasellisessa ruokaisaa kanasalaattia (esimerkiksi perussalaattipohja, 100g kanaa, 50g raejuustoa, desi pastaa tai kuten omassa versiossani 100g Rainbow:n grillattuja kasviksia ja 5g siemensekoitusta) on suunnilleen (tai vähemmän tekotavasta riippuen) kuin 280 kcal, joka vastaa siis kahden tikkuannoksen määrää.

Niin se lihominen vain on helppoa ja pienillä valinnoilla on oikeasti iso merkitys vaikkei tämä sitten loppupeleissä aivan sellainen pommi ollutkaan kuin alunperin säikähdin. Kiitos siis sinulle Linda asian korjaamisesta.

Kumman sinä valitsisit; Kukkurallisen ruokaisaa salaattia vai muutamat tikkuset?

12 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Mä vihaan yli kaiken noita suolatikkuja.Ei oo sit yhtään minun mieleeni. Ottaisin kyllä todellakkin mielummin tuon salaatin.

 2. Anonymous kirjoitti:

  Oho, anteeksi tarkoitin siis leipätikkuja 😀

 3. Tiia kirjoitti:

  salaatin ottaisin :p

 4. jennie kirjoitti:

  Anonyymi: Tikku kuin tikku eli ymmärsin kyllä mitä tarkoitit 🙂 Olen ehkä hivenen kateellinen ettet pidä noista, itsehän olisin voinut napostella koko paketin kerralla mutta tyydyin yhteen. Olen näin jälkikäteen oikeastaan ihan ihmetellyt että miten tuohon tikkuseen on saatu ympättyä tuollainen määrä kaloreita. Leivoin nimittäin eilen aamusta keksejä ja laskennallisesti yksi kappale sisältää noin 75-100kcal. Enkä todellakaan säästellyt rasvassa tai sokerissa.. Tiia. 🙂

 5. Heini kirjoitti:

  Jestas mitä pommoja! Huh! Ja noihin tommosiin jää niin helposti koukkuun ja tulee napsittua yksi jos toinenkin. Ei ihme jos kilot tänne kertyy 😀

 6. Janni kirjoitti:

  Jep, olen monesti yllättyny tiettyjen ”ruokien” kalorimäärästä. Noissa tikuissa on aika päätähuimaavat lukemat, mutta näkeehän sen päällepäinkin ettei se mitään terveellistä sisällä 🙂 Kyllä minä valitsisin tuon salaatin ehdottomasti. Näyttääpi niin herkulliselta, että tekisi mieli edes yrittää hotkasta se täältä ruudun läpi.

 7. jennie kirjoitti:

  Heini: Oon kyllä niin samaa mieltä siitä että on se vaan ihan liian helppoa syödä yli tarpeidensa jos perusruokavalio ei ole reilassa ja homma ryöstäytyy tällaisen napostelun pariin.. Sitä saa tosiaan olla silmä tarkkana. Ja Janni: Onneksi tosiaan nuo salaatit ovat aina helppoja, hyviä perusruokia jotka muuntelemalla kelpaavat moneen tarkoitukseen

 8. Anonymous kirjoitti:

  Hillitön pommi! Havahduin samanlaiseen asiaan lauantaina. Söin kolme (3!) säälittävää suklaarouhekeksiä ennen kuin tajusin katsoa kalorilukemia (ja sekin tapahtui ihan vahingossa). Tuli sitten vedettyä 300 kcaloria ihan vaan asenteella ”hmm. nappaanpa pari noita kitaan kun nyt vähän hiukoo”. Vaaka kiittää. p.s. kiitos blogista, on mahtava :)terv. uusi lukija

 9. jennie kirjoitti:

  Anonyymi: =) Tämä hymymerkki ei ole omistettu sille että olet ohimennen napsinut nuo keksit vaan sille asenteelle mikä sinulla on. Kiitos kun käyt lukemassa.

 10. Linda kirjoitti:

  En tiedä etkö julkaissut kommenttiani tai sitten se ei vaan tullut, mutta siis toni leipätikku ei sisällä 130 kcal vaan toi on laskettu arvo NELJÄlle tikulle (28grammaa) 🙂 joten hyvällä omalla tunnolla vain!!

 11. jennie kirjoitti:

  Ah Linda, Kiitos tästä 🙂 Olisin voinut vaikka vannoa että luin pussin kyljestä sanan annos sijaan kappale mutta tämähän selittääkin paljon 🙂 Kuten siis jo aiemmin mainitsinin niin ihmettelin todenteolla miten kummassa yhteen kappaleeseen on saatu pumpattua sellianen kalorimäärä.. Kommenttiasi ei tosiaan jostain syystä aiemmin näkynyt joten tämä tuli nyt kuin taivaan lahjana. Kommentin tuoman informaation valossa kävin editoimassa tekstiä mamhdollisia uusia lukijoita varten.

 12. Linda kirjoitti:

  Haha, oon ite tehnyt saman virheen joskus jonkun muun vastaavan tuotteen kohdalla ja tiedän ton helpotuksen tunteen!! Mutta hyvä että selvisi, nyt tikkuja poskeen kaikkien niiden väliin jätettyjen edestä 😀 Pikaisia paranemisia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.