Hae
My Project Is Me

Minilomalla Tallinnassa

En ymmärrä miten en ole ennen tullut ajatelleeksi Tallinnaa potentiaalisena kesälomakohteena. Ehkä se on tuonut mieleeni vain liiaksi viinanhuuruiset suomalaisturistit (sallikaa kärjistys) tai muutoin liian tavanomaisen lomakohteen. Tällä kertaa kesäinen Tallinna osoitti kuitenkin toisenlaisen puolensa, enkä häpeä myöntää olleeni väärässä.

Ei pidä ymmärtää väärin, olen aina pitänyt Tallinnasta. Viime vuosina kaupunki on kuitenkin mennyt aimo harppauksia eteenpäin, kohti eurooppaalaista ilmapiiriä, ja muuttunut vain edukseen. Vanhassa kaupungissa kävellessämme kuului ainakin espanjaa, englannin englantia, amerikan englantia, japania, ranskaa, saksaa, ruotsia sekä tietenkin suomea. Ilmapiiri oli todellakin kansainvälinen. Kaupungissa myös rakennetaan paljon ja mieleni tekisi melkein sanoa että kaikki, paitsi vanha kaupunki, on uutta. Eihän tämä tietenkään ihan pidä paikkaansa mutta verrattuna esimerkiksi Helsinkiin niin uusia rakennuksia, toimitiloja ja ostospaikkoja on valtavasti.  Ja lisää tulee koko ajan ja vauhdilla. Voi kuinka kaukana ovatkaan ne ajat kun turistit menivät Tallinnaan kiertelemään vain kopiotavaraa myyviä toreja.

Matkamme oli melko lapsiystävällinen, eli teimme paljon lapsiperhejuttuja mutta kirjoitan niistä kokonaan oman postauksensa. Näin ”aikuisten kesken” suosittelen seuraavalla matkakerralla tutustumaan vanhan kaupungin kupeessa sijaitsevaan Telliskivi -alueeseen. Alue tarjoaa nimittäin melkoisen määrän erilaisia kuppiloita, kahviloita ja ravintoloita, joista itse kävimme syömässä suositussa F-hoone:ssa. Oma annokseni oli paikan vegelistalta eli kurpitsa-kikherne falafelit yhdessä rucola-kvinoa salaatin ja cashew kerman kanssa.  Tallinnan ruokatarjonnassa kiinnitin itseasiassa muutoinkin paljon huomiota siihen että erilaisia raakakahviloita, kasvisvaihtoehtoja ja gluteenittomuutta mainostavia paikkoja oli lukuisia.

Ruoka- ja juomapaikkojen lisäksi alueella on lukuisia pieniä kauppoja sekä mielestäni tähänastisista vastaantulleista Tallinnan kirppareista parhaan valikoiman tarjonnut myymälä alueella Depoo 3.  Alueen rujon tehdasaluehenkisen ulkomuodon ei pidä antaa hämätä sillä tämä on juuri nyt sitä kuuminta hottia vaikka alue kovaa vauhtia tuntuukin uusiutuvan.

Varsinaiseten shoppailureissujen suhteen Viru-keskus ja Rottermannin alue ovat kaikessa tylsyydessään varsin varteenotettavat vaihtoehdot tarjoten useita keskihintaisia vaateliikkeitä. Lisäksi jos aikaa on paria tuntia enemmän, ovat Ülemiste– sekä Rocca al Mare-kauppakeskukset pienen bussimatkan päässä keskustasta mahdollisesti tutustumisen arvoisia vaikka omasta mielestäni tuo keskustan alue on edelleen se monipuolisin.

Kesäinen Tallinna tarjosi kyllä parastaan niin ilmapiirinsä kuin ilmojensakin suhteen. Monessa mielessä tuntui kuin olisi ollut pidemmälläkin etelässä, erityisesti kun kuuma aurinko lämmitti käytännössä pilvettömältä taivaalta kaikkien kolmen päivän ajan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.