Hae
My Project Is Me

Jumppatuntien lumoissa

Minulla on käynnissä yllättävä kausi, jossa erilaiset ryhmäliikuntatreenit kiinnostavat pitkästä aikaa melkoisesti.  Joka kerta ryhmäliikuntatunnille vuoroani odottaessa minulle kuitenkin iskee jonkinlainen häpeäntunne ja haluaisin kailottaa kaikille salihirmuille että ”kyllä minäkin yleensä salilla treenaan mutta vaihtelun vuoksi..”. Eihän siinä todellisuudessa ole mitään noloa tai hävettävää että hakee treenivaihtelua ohjatuilta tunneilta vaan oikeastaan päinvastoin. Salilla saa nostettua rautaa mutta oletkos koskaan nähnyt kenenkään tekevän tunnin kestävää steppilauta hyppelyä. Minä en ainakaan. Itse olen jo muutaman viikon ajan aktiivisesti osallistunut Bodybalance-tunneille, vaikka ne kaukana omasta mukavuusalueestani ovatkin. Kehonhuolto on kuitenkin omalla kohdallani se osa-alue, jolle tulee kaikista vähiten annettua huomiota. Ja on pakko myöntää että olen itseasiassa alkanut nauttimaan tästä.

P1090221

Ohjatut tunnit ovat myös helppo tapa päästä alkuun säännöllisen liikunnan parissa. Sen kuin ilmoittaudut tunnille, menet ja teet mitä käsketään. Salilla kun taas vastaavasti sinun itsesi täytyy piiskata itsesi liikkeelle ja tsempata ne viimeiset toistot kun varsinainen ryhmäpaine puuttuu. Ehkäpä se on juurikin tämä, mikä minuakin sinne jumppatunneille on viimeaikoina houkutellut – tietynlainen helppous.

Mitä mieltä te olette ohjatuista tunneista? Käyttekö itse vai kartteletteko viimeiseen saakka? Hyödyllisiä vai täyttä ajanhukkaa?

8 kommenttia

 1. PikkyMyy kirjoitti:

  Itse tykkään ryhmäliikunnasta enemmän kuin salitreenaamisesta. Aivot narikkaan ja tehdään mitä käsketään. Mielestäni tärkeintä on, että liikkuu itselleen mieleisellä tavalla 🙂 Eri asia,jos harrastaa jotain lajia tavoitteellisesti.

 2. Anniina kirjoitti:

  No ryhmäliikuntatunnit ne vasta kovaa treeniä on, itse näen jumppien puolella timmimpää porukkaa kuin salilla.. jotenki saleilijoille näyttää keskimäärin kertyvän enemmän rasvaa. Tai sit niillä on vaan bulkki päällä. xD

 3. Tanys kirjoitti:

  Tee sitä mikä tuntuu hyvältä ja nauti siitä! Tietenkään ryhmäjumpat ei ole turhia, mikään liikunta ei ole turhaa. Ihmiset tykkää erilaisista asioista, joten täytyy olla myös erilaista tarjontaa.
  Itselle sitoutuminen jumppien säännölliseen aikatauluun on ongelma, ja haluaisin vain lenkkeillä. Puntit ei kiinnosta nyt pätkääkään. Joku kehonhuollollinen jumppa olisi kyllä ihan parasta just nyt!

 4. Sonja kirjoitti:

  Mulla on myös ryhmäliikunta vaihe päällä 🙂 Kannattaa tehdä myös mun mielestä aina sitä mikä tuntuu mukavimmalta, kun on tällainen perus liikkuja. Mukavia tunteja! ?

  • jennie kirjoitti:

   vuosien tauon jälkeen (lukuunottamatta joitakin tiettyjä tunteja, jotka nekin innostavat satunnaisesti) on kyllä jotenkin ihanaa. Enkä selvästi ole ainoa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.